aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Οι… πύλες του ανεξήγητου στον ΑΠΟΕΛ

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Η τεράστια «έκρηξη» που σημειώθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά τα τελευταία έτη, ήταν επόμενο να επεκταθεί και να φτάσει στη διαδικτυακή αντιπαράθεση οπαδών και μάλιστα, εμφύλια! Στον ΑΠΟΕΛ για παράδειγμα και ανεξαρτήτως του τι έγινε ψες στον επαναληπτικό αγώνα με τη Βιτόρουλ, οι οπαδοί του ξεσπούν κατά καιρούς κατά πάντων με αφετηρία κυρίως τους χειρισμούς και τις αποφάσεις της διοίκησης Πρόδρομου Πετρίδη.

Στρέφονται κατά του εκάστοτε προπονητή και για ορεκτικό το μενού έχει μετεγγραφές. Πονεμένη ιστορία. Αντιπαράθεση που φθάνει ενίοτε σε ακραίους χαρακτηρισμούς και στην πορεία χάνονται σχεδόν όλοι στις λέξεις, ακολουθώντας δρόμο που βγάζει σε μονόδρομο.

Να το ξεκαθαρίσω: Οι διαφορετικές απόψεις σ’ ένα ή περισσότερα θέματα είναι όχι μόνο σεβαστές αλλά και επιθυμητές. Φτάνει να είναι τεκμηριωμένες και διατυπωμένες με τρόπο σωστό και προπάντων πολιτισμένο. Έτσι, δηλαδή, για να έχουν αξία. Και στο τέλος της ημέρας θα ξεκινούν και θα καταλήγουν κάπου, περνώντας τα μηνύματα εκεί που πρέπει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο. Για να πω την αλήθεια, αρκετοί έφριξαν με αυτά που βλέπουν από την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων.

Όλοι το παίζουν «παντογνώστες», σνομπάρει ο ένας τον άλλον, ειρωνεύονται και τα συναφή. Όλα αυτά σε ημερησία διάταξη και νάσου η λάβα του ηφαιστείου να απλώνεται όταν το αποτέλεσμα είναι στραβό. Λες και ο Θρύλος ντε και καλά, κάθε χρόνο οφείλει να έχει μια θέση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και στις εγχώριες υποχρεώσεις θα πετά φωτιές στον αγωνιστικό χώρο. Γίνεται; Όχι.

Δεν ζούμε σε άλλον πλανήτη. Κατανοητή η πικρία, η οργή και η απογοήτευση από τις εμφανίσεις της ομάδας στο «καλημέρα» της νέας σεζόν. Και για να συμβούν όλα αυτά, πάει να πει ότι έχουν ληφθεί λανθασμένες αποφάσεις και πρόσωπα πιθανόν βρέθηκαν ή βρίσκονται σε λανθασμένες θέσεις. Από αυτό το σημείο όμως μέχρι την απόλυτη αμφισβήτηση και απαξίωση των πάντων, που εμφανίζεται τελευταία από πολλούς, υπάρχει τεράστια απόσταση.

Αυτό το απόλυτο και ολοκληρωμένο μηδενικό είναι που δεν μπορεί να χωνευτεί. «Δεν κάνει ο Τόρστεν Φινκ να πάει στο καλό». «Όχι αυτός ο προπονητής, ο άλλος είναι καλύτερος». Και στοιχηματίζω, πως ούτε και ο επόμενος παίχτης θα «γεμίσει» το μάτι πολλών. Αν δεν κάνει «παπάδες» από τις πρώτες εμφανίσεις θα τον στείλουν στο «πυρ το εξώτερον».

Κάποιες από τις απόψεις μπορεί να είναι λογικές και σεβαστές. Αυτοί που κάνουν κουμάντο στον ΑΠΟΕΛ λαμβάνουν στο τέλος της μέρας τις αποφάσεις. Πάρτε το επιτέλους απόφαση. Κριτική και μάλιστα αυστηρή, ναι. Μηδενισμό των πάντων, όχι. Και αυτό δεν αφορά μονάχα στον ΑΠΟΕΛ, αλλά και στις υπόλοιπες (μεγάλες) ομάδες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ