aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΟι πρόβες του σκάουτερ Φρανσίσκο Ζουέλα!

Οι πρόβες του σκάουτερ Φρανσίσκο Ζουέλα!

To νέο κοστούμι, τα ανοιχτά «κανάλια» στη Superleague και ο Ζοσέ Μουρίνιο! – Διαβάστε στον «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗ».

Μια στρατιά ξένων ποδοσφαιριστών κάνει «παρέλαση» κάθε σεζόν στα ελληνικά γήπεδα. Αλλοι αφήνουν έντονα το αποτύπωμά τους και μακροημερεύουν, άλλοι είναι περαστικοί και κάποιοι άλλοι φεύγουν… νύχτα!

Μια φορά ο Φρανσίσκο Ζουέλα συγκαταλέγεται σε εκείνο το target group των παικτών με την πολυετή θητεία και τα ουκ ολίγα ελληνικά…ένσημα στο ποδοσφαιρικό βιβλιάριο, που ειρήσθω εν παρόδω έκλεισε έπειτα και από την παρουσία του στην πορτογαλική Τροφένσε τη σεζόν 2014-15.

Ο «Ζου» (όπως τον αποκαλούν οι φίλοι του) έπειτα από την συνεργασία του μεε πέντε ελληνικές ομάδες (Ακράτητος, Ξάνθη, ΠΑΟΚ, Ατρόμητος και Απόλλων Σμύρνης) ζει πλέον μόνιμα στην Αθήνα.

Προ μηνών προχώρησε σε μια επιχειρηματική επένδυση που περιελάμβανε ένα μοντέρνο club στα βόρεια προάστια της Αθήνας, και εσχάτως προβάρει το κοστούμι του σκάουτερ.

Κι αυτή είναι η επόμενη μέρα του στο ποδόσφαιρο, έπειτα από το κλείσιμο της καριέρας του σε ηλικία μόλις 32 ετών.

Ο Ανγκολέζος (και πολιτογραφημένος Πορτογάλος) παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, έχει αποφασίσει να ασχοληθεί επαγγελματικά με το scouting report και ήδη αναζητεί την πρώτη του στέγη με τη νέα του ιδιότητα.

Αυτή την περίοδο βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με σουπερλιγκάτες ομάδες για την μεταξύ τους συνεργασία, έχοντας μεταξύ άλλων στο βιογραφικό του όχι μόνο την πολυετή θητεία του στην Ελλάδα και την άριστη γνώση της ελληνικής πραγματικότητας, αλλά και κάτι ακόμη πιο σπέσιαλ!

Οπου «σπέσιαλ» βάλτε δίπλα το όνομα του «Special One – Ζοσέ Μουρίνιο» και θα΄στε μέσα! Ο Ζουέλα διατηρεί προσωπική γνωριμία με τον Πορτογάλο τεχνικό και κατά πολλούς κορυφαίο κόουτς του πλανήτη.

Μάλιστα θεωρεί ότι τον βοήθησε περισσότερο από κάθε άλλον στην καριέρα του και για αυτό τον αποκαλεί ποδοσφαιρικό του πατέρα. Οι δρόμοι τους συναντήθηκαν την περίοδο 2001-2002 στη Λεϊρία με τον Ζουέλα τότε σε ηλικία 17 ετών και από τότε, ουδέποτε έπαψαν να διατηρούν ανοιχτό κανάλι.

«Ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να έρθει στην ομάδα εκείνη τη στιγμή. Για μας ήταν κάτι παραπάνω από προπονητής. Για κάθε παίκτη ο Ζοσέ Μουρίνιο αποτελούσε και τον καλύτερο φίλο.

Από την πρώτη στιγμή προσπάθησε να μας πλησιάσει, να μας μετατρέψει σε μία μεγάλη οικογένεια και να γίνουμε όλη μία παρέα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ζουέλα σε παλαιότερη συνέντευξή του για την παλιά συνεργασία του με τον Ζοζέ Μουρίνιο. Να τα θυμόμαστε κι αυτά…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ