aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΟι προκλήσεις συνεχίζονται για τον ΑΠΟΕΛ

Οι προκλήσεις συνεχίζονται για τον ΑΠΟΕΛ

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Πόσες ευρωπαϊκές προκλήσεις βίωσε ο ΑΠΟΕΛ μόνο στην τελευταία δεκαετία; Χάσαμε το μέτρημα! Απόψε λοιπόν έχει άλλη μία ενώπιόν του, από τις πιο μεγάλες. Θα υποδεχτεί τη Γιανγκ Μπόις και η νίκη μοιάζει με επιτακτική ανάγκη, στην προσπάθεια για πρόκριση στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ.

Πρόκειται ασφαλώς για το πιο κρίσιμο παιχνίδι του στον 2ο όμιλο, το αποτέλεσμα του οποίου ίσως αποδειχτεί καθοριστικό με το πέρας των έξι αγωνιστικών.

Η «Goal News» βάζει στο μικροσκόπιο τα δεδομένα που επικρατούν και τα αναλύει στα πιο κάτω έξι σημεία:

1. «Αέρα» πέντε βαθμών θα αποκτήσουν οι γαλαζοκίτρινοι από τους Ελβετούς με ενδεχόμενο τρίποντο. Έτσι, στις εναπομείνασες δύο αγωνιστικές θα έχουν τον πρώτο λόγο για την πρόκριση και θα μείνουν στο κόλπο ακόμα και για την πρώτη θέση. Διαφορετικά το έργο τους θα γίνει πολύ πιο δύσκολο, κυρίως αν ηττηθούν, καθώς δεν θα εξαρτώνται πια μόνο από τα αποτελέσματά τους.

2. Ισχυρός ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ. Ένας από τους στόχους που τέθηκαν, λόγω των κακών αποτελεσμάτων στην περασμένη σεζόν (Μίντζιλαντ 1-2, Σάλκε 0-3, Αστάνα 1-1, Σπάρτα 1-3). Για την ώρα, μετρά τρεις νίκες (ΤΝΣ 3-0, Ρόζενμποργκ 3-0, Αστάνα 2-1) και μία ισοπαλία (Κοπεγχάγη 1-1). Απόψε θα χρειαστεί να επιβεβαιώσει πανηγυρικά τη βελτίωση της αξιοποίησης της έδρας του.

3. Η Γιανγκ Μπόις παραπαίει εκτός Ελβετίας. Ηττήθηκε στην Ουκρανία από τη Σαχτάρ με 0-2, έπαθε πανωλεθρία στη Γερμανία με 1-6 από την Γκλάντμπαχ και έμεινε στο 0-0 με την Αστάνα στο Καζακστάν. Αν συνεχιστεί η κακή παρουσία της εκτός έδρας, ο πρωταθλητής Κύπρου θα έχει την ευκαιρία να επωφεληθεί και να πάρει το τρίποντο.

4. Τι δίδαξε η προ δύο εβδομάδων ήττα (1-3) στη Βέρνη: Οι Ελβετοί δεν έχουν πρόβλημα να χάσουν την κατοχή της μπάλας (53%-47% για τον ΑΠΟΕΛ), αφού ξέρουν να αξιοποιούν καταλλήλως τον κενό χώρο και να τιμωρούν τις αργές επιστροφές των αντιπάλων τους. Οι 20 τελικές προσπάθειες της Γιανγκ Μπόις (εννιά στην εστία) έναντι τεσσάρων (μόνο μία στο τέρμα) μαρτυρούν πως ο ΑΠΟΕΛ έχει μεγάλη απόσταση να διανύσει για να παρουσιαστεί πολύ πιο απαιτητικός απόψε.

5. Αλλαγή αγωνιστικών και ψυχολογικών δεδομένων. Πριν από το πρώτο ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες, η Γιανγκ Μπόις είχε ασταθή πορεία. Μετά την τριάρα επί του ΑΠΟΕΛ, όμως, πήρε για τα καλά τα πάνω της. Έριξε εννιά γκολ στην Γκρασχόπερς, πέντε στο πρωτάθλημα και τέσσερα στο κύπελλο, ενώ με πεντάρα θριάμβευσε και επί της Βαντούζ. Έρχεται λοιπόν στο ΓΣΠ με σκορ 14-0 από τις εγχώριες διοργανώσεις και με πολύ υψηλό επίπεδο αυτοπεποίθησης.

6. Γράφει Ιστορία: καμία κυπριακή ομάδα δεν πέτυχε τρεις νίκες σε φάση ομίλων και ο ΑΠΟΕΛ θα προσπαθήσει να το πράξει, καθώς προηγήθηκαν το 2-1 επί της Αστάνα και το 1-0 επί του Ολυμπιακού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ