aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΟι πέντε μεγαλύτερες πωλήσεις παικτών από κυπριακές ομάδες – Τρίτος ο Ατίλα Σάλαϊ

Οι πέντε μεγαλύτερες πωλήσεις παικτών από κυπριακές ομάδες – Τρίτος ο Ατίλα Σάλαϊ

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

11 χρόνια μετά την πώληση του Γκαστόν Σανγκόι στην Σπόρτινγκ Χιχόν το ρεκόρ πιο ακριβής πώλησης ποδοσφαιριστή του Απόλλωνα σε άλλη ομάδα κάνει «σμπαράλια» ο Ατίλα Σάλαϊ. Οι γαλάζιοι ανακοίνωσαν αργά το απόγευμα της Παρασκευής την καταρχήν συμφωνία με τη Φενέρμπαχτσε για την παραχώρηση των δικαιωμάτων του Ούγγρου διεθνή. Ανάμεσα στις δύο πλευρές προέκυψε συμφωνία σε όλους τους τομείς και ο 22χρονος αμυντικός θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη για τα διαδικαστικά της μετεγγραφής.

Το οικονομικό «deal» για τον Ούγγρο αμυντικό θα φτάσει τα 2.300.000 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το ποσοστό μεταπώλησης που διατηρούν οι γαλάζιοι της Λεμεσού σε μεταπώληση του Σάλαϊ από την τουρκική ομάδα είναι λίγο κάτω από το 15%. Από αυτά τα 2,3 εκ. ευρώ που θα καταβάλει η Φενέρμπαχτσε, οι 350.000 ευρώ περίπου θα πάνε στην ουγγρική (Μέζοκοβεστι) στην οποία ανήκε ο Σάλαϊ πριν έρθει στη Λεμεσό.

Το ποσό των 2.300.000 ευρώ καθιστά την πώληση του Ατίλα Σάλαϊ ως την πιο κερδοφόρα πώληση του Απόλλωνα και τρίτη στην ιστορία κυπριακής ομάδας. Την πρωτιά κατέχει ένας άλλος Σάλαϊ, επίσης Ούγγρος. Πρόκειται φυσικά για τον Ρόλαντ Σάλαϊ, ο οποίος το Καλοκαίρι του 2018 πωλήθηκε από τον ΑΠΟΕΛ στη Φράιμπουργκ έναντι 4.500.000 ευρώ. Το συγκεκριμένο ποσό αφορούσε όλα τα μέρη της συμφωνίας και όχι το κέρδος που έβαλε στο ταμείο του ο ΑΠΟΕΛ.

Στη δεύτερη θέση των πιο ακριβών πωλήσεων από κυπριακή ομάδα έρχεται ο Πιέρος Σωτηρίου. Ο Κύπριος φορ μετακόμισε στην Κοπεγχάγη το Καλοκαίρι του 2017 έναντι 2.500.000 ευρώ, ενώ ο ΑΠΟΕΛ πήρε άλλες 500.000 ευρώ από μπόνους προκρίσεων της δανέζικης ομάδας σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Οριακά κάτω από την πώληση Ατίλα Σάλαϊ ακολουθεί ο Αΐλτον Αλμέιδα. Ο Βραζιλιάνος που συνέλαβε τα μέγιστα στην επική πορεία του ΑΠΟΕΛ στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ το 2012 αποχώρησε από τον Αρχάγγελο το Καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς έναντι 2.200.000 με προορισμό την Τέρεκ Γκρόζνι. Η πεντάδα των πιο κερδοφόρων πωλήσεων κλείνει με άλλον ένα παίκτη του ΑΠΟΕΛ. Ο λόγος για τον Τομάς ντε Βινσέντι με τον Αργεντινό να μετακομίζει στην Αλ Σαμπάμπ το 2016 για 1.800.000 ευρώ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ