aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΟι… κωλοπετσωμένοι και το κόλπο με Μάριν!

Οι… κωλοπετσωμένοι και το κόλπο με Μάριν!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για το χαρακτηριστικό της ενδεκάδας του ΑΠΟΕΛ και για την στρατηγική του Μπέντο με τον Μάριν!

Αναλυτικά: «Αν είμαι σίγουρος για ένα πράγμα ενόψει του αποψινού αγώνα είναι ότι για να κερδίσει ο Ολυμπιακός τον ΑΠΟΕΛ θα πρέπει να το «δουλέψει» πάρα πολύ καλά το παιχνίδι του.

Γιατί ο ΑΠΟΕΛ μπορεί να μην είναι κανένας πολύ δυνατός αντίπαλος, όμως είναι μία ομάδα με αρχή και τέλος, με προσανατολισμό και ταυτότητα στο παιχνίδι της, που πρέπει να τη σεβαστείς. Πρέπει να δουλέψεις πολύ για να μην φας φάσεις και να δουλέψεις πολύ για να του κάνεις φάσεις. Γιατί οι παίκτες του δεν είναι σούπερ, αλλά είναι καλοί και έχει οργάνωση ως ομάδα.

Και μιλάμε για παίκτες… κωλοπετσωμένους, όχι νιάνιαρα! Όλη η άμυνα κι οι δύο αμυντικοί χαφ, είναι από 30 έως 33 ετών! Ο γκολκίπερ Γούοτερμαν 32+, το δεξί μπακ Μιλάνοφ 32, το αριστερό μπακ Ρομπέρτο Λάγκο 30, το δεξί στόπερ Αστίθ 33, το αριστερό στόπερ Καρλάο 30+, ο κόφτης Νούνο Μοράϊς 32+ και το 8άρι Βινίσιους 30+!!! Κι αν δεν παίξει ο Αστίθ θα παίξει ο Μερκής (32) κι αν δεν παίξει ο Ρομπέρτο Λάγκο θα παίξει ο Αλεξάνδρου (33)!

Ακόμη κι ο τρίτος χαφ, ο Ορλάντι, που δεν παίζει απόψε, είναι 32! Τώρα τη θέση του θα πάρει ο Μπερτόλιο, που στα 26 του είναι από τους πιο μικρούς σε ηλικία παίκτες του ΑΠΟΕΛ! Μαζί με τον 27άρη Εφραίμ και τον 28άρη Βάντερ, ένας εκ των οποίων θα παίξει αριστερά στην επίθεση. Κι οι δύο…πιτσιρικάδες είναι οι Γιαννιώτας και Σωτηρίου, 23 στα 24.

Είχα δει τον αγώνα του ΑΠΟΕΛ στη Δανία, όταν έχασε 0-1 από την Κοπεγχάγη στα πλέϊ οφς του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Δανοί είχαν στριμώξει για τα καλά τους Κύπριους στο α΄ ημίχρονο και δίκαια προηγήθηκαν 1-0. Ο ΑΠΟΕΛ στο β΄ ημίχρονο αντέδρασε κι είχε μία χρυσή ευκαιρία να ισοφαρίσει. Όχι όμως ότι θα ήταν το δίκαιο αποτέλεσμα. Δίκαια κέρδισε η Κοπεγχάγη κι ίσως να της άξιζε ένα 2-0 η, 3-1.

Το ζητούμενο απόψε είναι τι θα κάνει ο Ολυμπιακός, που ούτε κατά διάνοια δεν είναι στην κατάσταση που βρίσκεται η Κοπεγχάγη, όχι μόνο μακράν πρώτη στο πρωτάθλημα Δανίας, αλλά και με ήδη τέσσερις πόντους στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι πρωταθλητές Ελλάδας θα πρέπει απόψε να έχουν μαζέψει τα κομμάτια τους από την εικόνα-συνονθύλευμα που παρουσίασαν στη Λάρισα και να παίξουν πρώτα απ΄ όλα σαν ομάδα, βγάζοντας αποφασιστικότητα και έχοντας καθαρό μυαλό.

Ο Μπέντο θα κοιτάξει να στηριχθεί πρωτίστως στην περσινή ομάδα, όπως είχε κάνει και στα προηγούμενα ευρωπαϊκά ματς. Πέρα από τα δύο ακραία μπακ, Φιγκέϊρας και Ντε λα Μπέγια (όχι ότι υπάρχουν κι άλλοι…) και τον Λεάλι, που τον βάζει στην Ευρώπη αντί του Καπίνο, δε νομίζω να ξεκινήσει κανένα άλλο καινούργιο εκτός από τον Μάριν, που δεν τον έβαλε ούτε λεπτό στο Καυταντζόγλειο και στη Λάρισα, προφυλάσσοντας τον ακριβώς για τους αγώνες με ΑΠΟΕΛ κι ΑΕΚ.

Να δούμε αν το κόλπο με το Γερμανό πιάσει και κάνει τη διαφορά μετά την…διαρκείας ξεκούραση του!».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ