aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΟι «κανόνες» του για το... γιατρικό

Οι «κανόνες» του για το… γιατρικό

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Για να κάνει ο ΑΠΟΕΛ τη ζωή του πιο εύκολη στο σημερινό εκτός έδρας παιχνίδι απέναντι στον Εθνικό, καλείται με το… καλησπέρα να επιβάλει τους δικούς του «κανόνες» στον αγωνιστικό χώρο, επιβεβαιώνοντας εν τέλει τον τίτλο του φαβορί. Γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα είναι ορατό το ενδεχόμενο να «εγκλωβιστεί» και να χάσει τον προσανατολισμό του στο Δασάκι. Για τον ΑΠΟΕΛ η επιστροφή σε νικηφόρα τροχιά αποτελεί αδήριτη ανάγκη ώστε να απομακρύνει τα γκρίζα σύννεφα που μαζεύτηκαν πάνω από το προπονητικό κέντρο «Αρχάγγελος». Θα μοιάζει με φάρμακο στις… πληγές του. Οι γαλαζοκίτρινοι θέλουν να βρουν την ηρεμία τους και αναμφίβολα παρουσιάζεται η ευκαιρία να κάνουν μία νέα αρχή όσον αφορά στις εγχώριες υποχρεώσεις, χτίζοντας την απαιτούμενη δυναμική ενόψει της απαιτητικής συνέχειας.

Η αλήθεια είναι πως με εξαίρεση το ματς με τη Νέα Σαλαμίνα, οι πρωτευουσιάνοι δεν παρουσίασαν σε κανένα άλλο 90λεπτο μια πειστική εικόνα στον αγωνιστικό χώρο. Καταγράφηκαν διακυμάνσεις στην απόδοση, με αποτέλεσμα να γλιστρήσουν και να πέσουν έξω από το σακούλι τους οκτώ ολόκληροι βαθμοί σε έξι ματς, κάτι που προκάλεσε ανησυχία. Νέο στραβοπάτημα δεν τους παίρνει, γι’ αυτό καλούνται να καταθέσουν τον καλύτερό τους εαυτό, υλοποιώντας τον στόχο μέσα στο «σπίτι» του Εθνικού, κάτι που θα τους δώσει επιπρόσθετη ώθηση ενόψει του ματς στη Γερμανία με την Ντόρτμουντ την ερχόμενη Τετάρτη.

Εννοείται πως απαιτείται η μη υποτίμηση της αντιπάλου. Μπορεί η ομάδα της Άχνας να βρίσκεται στον πάτο της βαθμολογίας, χάνοντας 23 βαθμούς από τους 27 που διεκδίκησε, αλλά ο εν λόγω απολογισμός δεν σημαίνει πως αντικατοπτρίζει πλήρως και το τι έδωσε έως τώρα στο γήπεδο. Υπήρχαν παιχνίδια που δικαιούτο το βαθμολογικό κέρδος και δεν το πήρε. Στον ΑΠΟΕΛ, λοιπόν, οφείλουν να μπουν αποφασιστικά από το πρώτο λεπτό. Να αγωνισθούν με πάθος, φέρνοντας εις πέρας την αποστολή τους.

Σε σχέση με το παιχνίδι που αναβλήθηκε με τον Απόλλωνα, δεν προκύπτει οποιαδήποτε προσθήκη ποδοσφαιριστή που βρισκόταν στο ιατρικό δελτίο ώστε να συμπεριληφθεί στο πλάνο του Γιώργου Δώνη. Οπότε, ο Ελλαδίτης είχε ως αφετηρία στον καταρτισμό του αρχικού σχήματος τις επιλογές του απέναντι στους κυανόλευκους της Λεμεσού. Δηλαδή, ο Γουδίνιο θα είναι κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Μιλάνοφ, Μερκής, Ρουέδα, Αλεξάνδρου. Ο Μοράις θα είναι στην καρδιά του κέντρου με έναν εκ των Βινίσιους, Φαρίας παρτενέρ του. Στη γραμμή κρούσης μάλλον θα είναι ο Ποτέ, λίγο πιο πίσω του αναμένεται πως θα κινείται ο Σάλαϊ και στις πτέρυγες δύο εκ των Ζαχίντ, Αλωνεύτη, Εφραίμ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ