aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΟι έξι Κύπριοι που «τράβηξαν» την ευκαιρία από τα μαλλιά

Οι έξι Κύπριοι που «τράβηξαν» την ευκαιρία από τα μαλλιά

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΑΒΡΙΗΛ

‘Έξι Κύπριοι ποδοσφαιριστές πήραν ευκαιρίες από τους προπονητές τους κατά τη φετινή περίοδο και κατάφεραν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους κατά τη φετινή σεζόν. Δημήτρης Θεοδώρου, Χρήστος Σιέλη, Ανδρόνικος Κακουλλής, Πάρης Ψάλτης, Παναγιώτης Ζαχαρίου και Κώστας Σωτηρίου, είναι έξι διαφορετικές περιπτώσεις, που εντυπωσίασαν μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα με τις εμφανίσεις τους και δίκαια «έκλεψαν» τα βλέμματα των φιλάθλων.

Μερικοί εξ’ αυτών ήδη κλήθηκαν για πρώτη φορά στην Εθνική Ανδρών, ενώ οι άλλοι που δεν κλήθηκαν, αν συνεχίσουν σ’ αυτούς τους ρυθμούς δεν θα αργήσουν να δουν το όνομα τους στη σχετική κλήση του επόμενου ομοσπονδιακού τεχνικού της Εθνικής μας ομάδας.

Ας πάρουμε όμως ένα προς ένα τις περιπτώσεις των ποδοσφαιριστών και να αναλύσουμε τα φετινά τους επιτεύγματα.

Δημήτρης Θεοδώρου (ΕΝΠ)

Ο νεαρός επιθετικός της ΕΝΠ ήταν ότι καλύτερο έχει να παρουσιάσει μέχρι στιγμής η ομάδα του Παραλιμνίου. Αν και οι βυσσινί βρίσκονται στη προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, ο 22χρονος άσος εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία που του δόθηκε και σε 12 συμμετοχές κατάφερε να σκοράρει 5 γκολ, όντας ο πρώτος Κύπριος σκόρερ στο φετινό πρωτάθλημα, ενώ είδε και το όνομα του για πρώτη φορά στη κλήση της Εθνικής Κύπρου.

Χρίστος Σιέλης (ΑΠΟΕΛ)

Ήρθε στον ΑΠΟΕΛ ως μεγάλο ταλέντο. Δούλευε υπομονετικά γνωρίζοντας πως ήταν πέμπτη λύση για τις θέσεις των αμυντικών στους γαλαζοκίτρινους (πίσω από Σάβιτς, Μερκή, Ιωάννου, Βούρο). Παρ’ όλα αυτά δεν τα έβαλε κάτω και πήρε κι’ αυτός την ευκαιρία του. Στον αγώνα με τον Εθνικό Άχνας απουσίαζαν οι Ιωάννου και Μερκής λόγω καρτών και προτιμήθηκε από τον Χατζηλούκα δίπλα από τον Σάβιτς. Ο Κύπριος τεχνικός, τον είδε να τα πηγαίνει εξαιρετικά και τον κράτησε ως βασικό και στο επόμενο παιχνίδι με την ΑΕΛ. Ήταν ξανά θετικός και πλέον θέλει να μονιμοποιήσει τη θέση του στην άμυνα του ΑΠΟΕΛ και να κτυπήσει μία θέση στην επόμενη κλήση της Εθνικής Άνδρων.

Ανδρόνικος Κακουλλής (Ομόνοια)

Τι να πει κανείς για τον Κακουλλή; Ο επιθετικός των πρασίνων κάλυψε για αρκετό καιρό επάξια του κενό του τραυματία Φέντορ Μικού, ενώ όταν κλήθηκε να αγωνιστεί στη θέση του Ντάρμπισαϊρ (στον αγώνα με την ΑΕΚ), τα πήγε περίφημα σκοράροντας και έχοντας συμμετοχή στα γκολ της Ομόνοιας. Ο Κύπριος επιθετικός έκλεψε την παράσταση στη φετινή πορεία των πρασίνων και αγωνίσθηκε σε επτά παιχνίδια με το «τριφύλλι» στο στήθος. Τι και αν είναι μόλις 19 χρόνων, δείχνει έτοιμος για το επόμενο βήμα στη καριέρα του και τη μονιμοποιήσει στην ενδεκάδα του Χένινγκ Μπεργκ.

Παναγιώτης Ζαχαρίου, Πάρης Ψάλτης, Κώστας Σωτήριου (Ολυμπιακός)

Ο Πάμπος Χριστοδούλου τους εμπιστεύθηκε και αυτοί τον δικαίωσαν. Ο Ζαχαρίου αποκτήθηκε από την Πάφος FC και μεγαλουργεί. Σε 13 συμμετοχές και 11 ως βασικός κατάφερε να χρισθεί στις τέσσερις ως σκόρερ, με αποκορύφωμα το γκολ που πέτυχε απέναντι στον Ολυμπιακό στο ΓΣΠ, το οποίο έδωσε πολύτιμο βαθμό στην ομάδα των μαυροπρασίνων. Οι Ψάλτης και Σωτηρίου είναι απόλυτα συνεπείς στα αμυντικά τους καθήκοντα, βασικοί και αναντικατάστατοι πλέον στην ομάδα που έφτιαξε ο Πάμπος Χριστοδούλου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ