aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΟι δύο… όψεις του «Θρύλου» (θεματικό για ΑΠΟΕΛ)

Οι δύο… όψεις του «Θρύλου» (θεματικό για ΑΠΟΕΛ)

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Μπορούν να αισθάνονται ικανοποιημένοι στον ΑΠΟΕΛ μετά από ένα ισόπαλο αποτέλεσμα και πολύ περισσότερο να μπουν στη διαδικασία καταγραφής θετικών στοιχείων; Η αλήθεια είναι ότι πριν από τη σέντρα του αγώνα με τον Απόλλωνα αλλιώς περίμεναν οι γαλαζοκίτρινοι να ανατείλει η επόμενη μέρα.

Υπάρχει προβληματισμός για το γεγονός ότι η ομάδα σε άλλο ένα ντέρμπι δεν κέρδισε, αλλά όχι και απαξίωση των όσων έχει καταφέρει έως τώρα. Έστω και αν ο ΑΠΟΕΛ δεν έθελξε με την απόδοσή του, σου έδινε την εντύπωση ακόμη και μετά την ισοφάριση στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων πως λίγα λεπτά ακόμη να υπήρχαν θα έκανε την ολική ανατροπή.

Ήταν η ομάδα που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά είναι ζήτημα το γεγονός ότι ξόδεψε τις ευκαιρίες και εν τέλει έτρεχε για να σώσει έστω τον βαθμό. Στο ποδόσφαιρο με τα «αν» δεν πας πουθενά και στον ΑΠΟΕΛ ξέρουν πολύ καλά ότι στο χέρι τους είναι να ζεστάνουν ξανά τον κόσμο, ο οποίος δεν μπορεί να χωνέψει ότι η ομάδα με τόσους παίκτες στο ρόστερ και το καλό ποδόσφαιρο που έχει δείξει ως τώρα στο πρωτάθλημα δεν κέρδισε ούτε ένα ντέρμπι.

Στις γραμμές που ακολουθούν παραθέτουμε τα γαλαζοκίτρινα θετικά και αρνητικά πρόσημα από το προχθεσινό παιχνίδι, τα οποία μπορεί να αποτελέσουν την αφετηρία ενόψει του «καυτού» 90λεπτου με την Ομόνοια…

ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ (+)

1) Παρά την κόπωση που κουβαλούσε η ομάδα του Κρίστιανσεν ένεκα του αγώνα με την Αστάνα αλλά και το ταξίδι μεσοβδόμαδα στο Καζακστάν, έδειξε σε άλλο ένα παιχνίδι αστείρευτες δυνάμεις. Οι παίκτες έτρεξαν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, βγάζοντας μπόλικη ενέργεια.

2) Ο ΑΠΟΕΛ φανέρωσε ένα πιο βελτιωμένο αγωνιστικό πρόσωπο σε σχέση με τα δύο αμέσως προηγούμενα παιχνίδια (ΑΕΛ, Αστάνα), χωρίς με αυτό να σημαίνει ότι εντυπωσίασε κιόλας. Συνέβαλε  και η αλλαγή του σχηματισμού από 4-3-3 σε 4-4-2 καθώς έκανε πιο δημιουργικό και απαιτητικό το σύνολο.

3) Έβγαλε αντίδραση ο ΑΠΟΕΛ και δικαιώθηκαν στο τέλος οι παίκτες για την υπομονή και επιμονή τους, αποφεύγοντας τουλάχιστον την ήττα που θα προκαλούσε ανεπιθύμητες παρενέργειες. Ο Κρίστιανσεν με τις εσωτερικές και εξωτερικές αλλαγές κατάφερε να δώσει επιπλέον λύσεις και επιλογές στο δεύτερο μισό του χώρου δράσης.

4) Από τα πρώτα λεπτά που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ο Μπερτόλιο έδειξε μεγάλη διάθεση. Ανέπτυξε αρκετές πρωτοβουλίες, έκανε πολύ πιο απαιτητική επιθετικά την ομάδα του, σκόραρε στο φινάλε, «φωνάζοντας» ότι επέστρεψε δριμύτερος μετά τη θλάση που τον ταλαιπώρησε.

5) Θετική εμφάνιση και από τον Βάντερ, ο οποίος «σέρβιρε» την μπάλα στην περιοχή για να γίνει το 1-1. Ηταν ο παίκτης που σε άλλο ένα ματς που αγωνίσθηκε ως αλλαγή έδωσε λύσεις στην ομάδα, δείχνοντας πως αποτελεί μια εγγυημένη επιλογή.

ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ (-)

1) Δεν κέρδισε την Ανόρθωση (0-0), την ΑΕΚ (1-1), την ΑΕΛ (0-1) και τον Απόλλωνα (1-1). Μηδέν στα τέσσερα, δηλαδή, στα ματς που φέρουν τον χαρακτηρισμό ντέρμπι, κάτι που το λιγότερο γεννά προβληματισμούς ενόψει ασφαλώς της συνέχειας.

2) Σε άλλο ένα παιχνίδι δέχθηκε εύκολο γκολ. Ο Ντα Σίλβα έκανε… περίπατο λίγο έξω από την περιοχή, με έξοχη ενέργεια βρήκε τον Μαγκλίτσα και ο Βάτερμαν ενήργησε βεβιασμένα (μάλλον και άτσαλα) ανατρέποντάς τον.

3) Μία αγωνιστική πριν από την ολοκλήρωση του α΄ γύρου, βρίσκεται στο -4 από την κορυφή. Κάτι που παρεμπιπτόντως έγινε για πρώτη φορά. Πλέον, έπεσε και από τη 2η θέση καθώς τον «έπιασε» η ΑΕΛ που υπερτερεί στη βαθμολογία. Οπότε πάει στο ντέρμπι με την Ομόνοια με αυξημένη την πίεση.

4) Αν είχε περισσότερες αλλαγές ο Κρίστιανσεν ίσως να έβγαζε από το ματς και τον Μοράις. Δεν ήταν στα καλύτερά του, όπως και ο παρτενέρ του στην καρδιά του κέντρου Βινίσιους, ο οποίος αποτέλεσε την πρώτη αλλαγή του Δανού. Είναι σημαντικοί παίκτες, ιδιαιτέρως σε ματς με υψηλό δείκτη δυσκολίας.

5) Τα λάθη, ειδικά στην αλληλοκάλυψη. Υπήρχαν στιγμές που ξεχνιόντουσαν οι γαλαζοκίτρινοι, δίνοντας την ευκαιρία στον Απόλλωνα στις αντεπιθέσεις να εκμεταλλευτεί τα κενά τόσο στα πλάγια όσο και στον κεντρικό άξονα της αμυντικής γραμμής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ