aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ«Οι δρομείς του ΑΠΟΕΛ είναι πλέον παντού»

«Οι δρομείς του ΑΠΟΕΛ είναι πλέον παντού»

Συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα του ΑΠΟΕΛ παραχώρησε ο διατροφολόγος του Σωματείου και υπεύθυνος του τμήματος Δρομέων Χρυσόστομος Ηλιάδης (Σούλης).

– Τι κρατά το τμήμα Δρομέων το 2016;

Ακόμη μια χρονιά έκλεισε και μας βρίσκει απόλυτα ικανοποιημένους γιατί έχουμε ξεπεράσει κάθε προσδοκία σε όλους τους τομείς. Οι βασικοί μας στόχοι κάθε χρονιά είναι : εγγραφές νέων δρομέων, συνεχής παρουσία κάθε εβδομάδα σε τοπικούς σε αγώνες σε όλη την Κύπρο, παρουσία σε όσο το δυνατό περισσότερους Διεθνείς Μαραθωνίους στο εξωτερικό.

Μπορώ με σιγουριά να πω, πως πετύχαμε και με το παραπάνω και τους τρεις βασικούς μας στόχους, αφού πλέον τα μέλη μας πλησιάζουν τριψήφιο αριθμό και η παρουσία μας μόνο τυπική δεν είναι στους αγώνες που λαμβάνουμε μέρος. Πλέον  καταλαμβάνουμε και αρκετές θέσεις στο βάθρο. Κάτι που δεν είναι αυτοσκοπός φυσικά αλλά σίγουρα μας χαροποιεί.

– Το 2016 αποτελεί το φάρο για τα επόμενα χρόνια του τμήματος;

Το 2016 ήταν σημαντική χρονιά γιατί όπως ανέφερα το τμήμα άρχισε να γιγαντώνεται και το κυριότερο να εδραιώνεται στην συνείδηση των δρομικών κινημάτων στη Κύπρο ως μία σοβαρή ομάδα που αγαπάει αυτό που κάνει και πάντοτε με σεβασμό προς το άθλημα αλλά και στους υπόλοιπους Δρομείς.

– Η παρουσία του τμήματος στο εξωτερικό θα συνεχιστεί. Ποια είναι τα σχόλια λαμβάνουν οι δρομείς;

Πραγματικά το κομμάτι της παρουσίας μας στο εξωτερικό ξεπέρασε κάθε ιδέα και προσδοκία που είχα προσωπικά όταν συζητούσαμε με τον Πρόεδρο Χριστόφορο Ποταμίτη το 2012 τη δημιουργία του τμήματος. Τότε, ως διατροφολόγος του Σωματείου, έτρεξα και εκπροσώπησα δυο φορές τον ΑΠΟΕΛ και σκεφτόμουν πως θα ήταν, αν ήμασταν μια μεγάλη ομάδα ατόμων και τρέχαμε σε διάφορες πόλεις του κόσμου φορώντας τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ. Μέχρι σήμερα είχαμε παρουσία σε Ντουπάι, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Γενεύη, Νιόν, Λοζάνη, Βερολίνο, Νέα Υόρκη, Ρότερνταμ, Άμστερνταμ και με το νέο χρόνο έχουμε ήδη προγραμματισμένες παρουσίες σε Ρώμη, Λονδίνο, Βαρκελώνη και Παρίσι και σίγουρα όπως κάθε χρόνο ξανά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

– Πόσα μέλη αριθμεί το τμήμα και ποιος είναι ο επόμενος στόχος;

Αυτή την στιγμή είμαστε γύρω στους 80 Δρομείς όλων των ηλικιών και φυσικά συμπεριλαμβάνει άντρες και γυναίκες. Αν με ρωτάτε για στόχο πολύ απλά δεν μπορώ να απαντήσω, γιατί δεν υπάρχει στόχος! Το τμήμα ήρθε για να μείνει και όσο είμαστε εμείς εδώ θα μεγαλώνουμε και θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας η ομάδα αυτή να υπάρχει και να εκπροσωπεί τον ερασιτέχνη Δρομέα, φίλαθλο του ΑΠΟΕΛ.

– Ποια είναι τα κίνητρα για να εγγραφεί κάποιος/α στο τμήμα;

Το σημαντικότερο κίνητρο είναι το γεγονός πως εκπροσωπείς την αγαπημένη σου ομάδα σε διάφορους αγώνες. Αυτόματα με τη εγγραφή στο τμήμα θεώρησε και μέλος του Σωματείου που αυτό από μόνο του είναι τεράστιο κίνητρο. Από εκεί και πέρα είμαστε μια ομάδα αρκετά οργανωμένη, με πλήρη στήριξη σε αρκετούς τομείς για έναν νέο Δρομέα που θα ήθελε να ενταχθεί στο τμήμα μας.

Υπάρχει προπονητική στήριξη και συνεργασίες με φυσιοθεραπευτή, διατροφολόγο και ιατρό. Από εκεί και πέρα γνωρίζεις καινούργια άτομα με τους οποίους στην πορεία δένεσαι απίστευτα, λόγω των κοινών αγώνων και προπονήσεων. Αν και μεγαλώσαμε αστραπιαία, κρατήσαμε έναν χαρακτήρα αρκετά οικογενειακό στην ομάδα και σχεδόν όλα τα μέλη γνωρίζονται μεταξύ τους και με χαροποιεί αφάνταστα.

– Ποια είναι τα κίνητρα των δρομέων σε ένα μη ανταγωνιστικό άθλημα και πως διατηρούνται σε καλή κατάσταση;

Όσοι έρχονται στο τμήμα μας το κάνουν για δύο βασικούς λόγους. Πρώτον αγαπούν το τρέξιμο και δεύτερον αγαπούν τον ΑΠΟΕΛ. Από εκεί και πέρα τα κίνητρα είναι πάρα πολλά από όποια άποψη και να το δεις. Μπορείς να διατήρησε σε καλή φυσική κατάσταση, διατηρείς τα επίπεδα υγείας σου και παράλληλα όπως προανέφερα τρέχεις για την ομάδα σου. Σίγουρα όσο πιο σοβαρά ασχολείσαι με κάτι τόσο μεγαλύτερη είναι και η βελτίωση που παρουσιάζεις και έχουμε Δρομείς που χωρίς υπερβολή έχουν φέρει επιδόσεις που θα ζήλευαν και επαγγελματίες αθλητές. Ουσιαστικά ανταγωνίζεσαι τον εαυτό σου και μόνο και ανακαλύπτεις όρια και αντοχές που ούτε εσύ ο ίδιος δεν πίστευες πως είχες.

– Μίλησε μας λίγο από την πλευρά του διατροφολόγου του Σωματείου και ως Υπεύθυνος του τμήματος.

Αν και το τμήμα Δρομέων ξεκίνησε ακριβώς επειδή ήμουν ο διατροφολόγος του Σωματείου και παράλληλα έτρεχα μόνος μου σε διάφορους αγώνες, εννοείται ερασιτεχνικά και τότε ξεκίνησε η ιδέα του τμήματος. Επί της ουσίας όμως το ένα δεν έχει να κάνει με το άλλο. Όσον αφορά το κομμάτι της διατροφικής κάλυψης των αθλητών των ομαδικών μας αθλημάτων, βρίσκομαι σε συνεχή επικοινωνία με τον εργοφυσιολόγο του Σωματείου που μου παρέχει σημαντικές βοήθειες όσον αφορά είδος προπόνησης και γενικότερα της καταπόνησης των αθλητών έτσι ώστε να δοθούν οι κατάλληλες οδηγίες για διατροφική υποστήριξη. Σημαντική και η βοήθεια του φροντιστή της ομάδας μας. Όσο για τους Δρομείς πλέον δεν είμαι μόνος στη διαδικασία αυτή, ένα από τα πράγματα που νιώθω περήφανος είναι η ομαδικότητα και οι φιλικές-αδελφικές σχέσεις που αναπτύχθηκαν μεταξύ ατόμων που πριν λίγους μήνες δεν γνώριζε ο ένας τον άλλο. Οπότε και εκεί έχω αρκετή βοήθεια και αδικώντας ίσως κάποιους πρέπει να αναφέρω τα ονόματα του Στέλιου Στυλιανού, Αντρέα Θεμιστοκλέους, Στέλιου Τσιάρτα και φυσικά του προπονητή μας Λεωνίδα Ιωάννου που με βοηθούν σημαντικά στις καθημερινές υποχρεώσεις του τμήματος.

– Στις 28 Ιανουαρίου 2017 το τμήμα Δρομέων θα διοργανώσει και τον πρώτο του αγώνα

Ναι, ήρθε η στιγμή να διοργανώσουμε μια γιορτή περισσότερο θα έλεγα που θα περιλαμβάνει ένα αγώνα δρόμου 5χλμ και ένα παιδικό αγώνα 1χλμ στο Πάρκο Αθαλάσσας το Σάββατο της 28ης Ιανουαρίου. Είναι μια ευκαιρία για να μας γνωρίσει ο κόσμος και να έρθει κοντά στο άθλημα του ερασιτεχνικού τρεξίματος και γιατί όχι να εγγραφεί και στο τμήμα. Θα είναι μια ημερίδα καθαρά οικογενειακή ενταγμένη στο πλαίσιο των ενενήντα χρόνων του Σωματείου μας, με αρκετές εκπλήξεις. Ας βάλουν όλοι οι ΑΠΟΕΛίστες τη φανέλα τους και να έρθουν να τρέξουμε μαζί.

– Το καταληκτικό σχόλιο

Έχοντας στο μυαλό πως την όλη πορεία του τμήματος, πως ξεκινήσαμε και πως είμαστε σήμερα νιώθω πραγματικά περήφανος πως έστω με την μικρή μας συμβολή, βάζουμε και εμείς το λιθαράκι μας για να μεγαλώνει ο ΑΠΟΕΛ μας σε όλα τα αθλήματα. Έχουμε πετύχει να φέρουμε κοντά μας τον απλό ΑΠΟΕΛίστα, να κάνει αυτό που αγαπά, να γυμνάζεται και παράλληλα να είναι και στην πράξη μέλος και αθλητής της αγαπημένης μας ομάδας.

Δεν μπορώ να μην ευχαριστήσω τον προπονητή της ομάδας μας Λεωνίδα Ιωάννου (www.sports-supporter.com) ο οποίος αφιλοκερδώς είναι δίπλα στο τμήμα από την πρώτη στιγμή και μας βοηθά αφάνταστα στο πιο σημαντικό κομμάτι για να επιτύχει κάποιος δρομέας τους στόχους του, αυτό της προπόνησης.

Όσοι ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο τμήμα Δρομέων του Σωματείου μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 22-210333 (Δευτέρα – Παρασκευή 09:00-16:00).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ