aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΟι «μπόμπιρες»… ξεπόρτισαν στον ΑΠΟΕΛ

Οι «μπόμπιρες»… ξεπόρτισαν στον ΑΠΟΕΛ

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Από τη στιγμή που δεν δόθηκε στη δημοσιότητα το ποσό που δαπανήθηκε, αλλά και οι όροι συμφωνίας για την απόκτηση του Ρόλαντ Σάλαϊ μόνο εικασίες μπορούν να γίνουν. Το βέβαιο είναι πως το νούμερο είναι εφταψήφιο (λίγο ή πολύ πάνω από το εκατομμύριο). Ο ΑΠΟΕΛ με την απόκτηση του νεαρού Ούγγρου μεσοεπιθετικού, πέρα από τη δεδομένη επένδυση και δόση ρίσκου (μικρού ή μεγάλου) που παίρνει, έβαλε στο ρόστερ του έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να προσφέρει από όλες τις θέσεις της επίθεσης, αλλά και από τον άξονα ως κλασικό 10άρι!

Το λόγο πλέον έχει ο Γιώργος Δώνης για να αξιοποιήσει όπως αυτός νομίζει καλύτερα τον νεαρό, ο οποίος στις δηλώσεις του δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό και τη δίψα του για να ριχθεί στους αγώνες όσον το δυνατόν πιο γρήγορα (του χρειάζεται, όπως είπε μόνο μια, δυο βδομάδες για να βρει το ρυθμό του). Ο Ελλαδίτης τεχνικός, βέβαια, σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να βιαστεί να τον ρίξει στα βαθιά-αν και ο μικρός έδειξε πως είναι «δεινός» κολυμβητής, μετά το πέρασμά του από την Ιταλία και την Παλέρμο – έστω και αν γνωρίζει πως έχει στα χέρια του «ποδοσφαιρικό διαμάντι».

Από δίπλα και ο Πραξιτέλης Βούρος, ένας ακόμα νεαρός και πολλά υποσχόμενος ποδοσφαιριστής, ο οποίος ενσωματώθηκε ήδη στις προπονήσεις της ομάδας και περιμένει κι αυτός τη σειρά του. Με δεδομένο πως ο Ζίφκο Μιλάνοφ ταλαιπωρείται από το γνωστό πρόβλημα τενοντίτιδας δεν αποκλείεται να κληθεί στα «όπλα» γρηγορότερα του αναμενομένου. Οι δυο νεαροί ωστόσο δεν είναι οι μόνοι που ετοιμάζονται για τον πρώτο μεγάλο ρόλο στην καριέρα τους.

Υπάρχουν ακόμη, αυτοί που είτε αποκτήθηκαν (Μακρής, Αντωνίου, Ορ), είτε προωθήθηκαν στην ανδρική ομάδα (Γκρούμπατς), οι οποίοι θα οδηγήσουν τον ΑΠΟΕΛ στο επόμενο επίπεδο. Είναι όμως και ο Νικόλας Ιωάννου που βρίσκεται στο στάδιο της αποκατάστασης, μετά την εγχείρηση χιαστών στην οποία υποβλήθηκε, είναι και η «εμπροσθοφυλακή» των 90’s (Εμπεσίλιο, Μπερτόλιο, Ορ, Σόουζα), αλλά και ο Εφραίμ (του ’89), αποτελούν σαφείς ενδείξεις πως αρχίζει να «ανατέλλει» ο ΑΠΟΕΛ της επόμενης πενταετίας (τουλάχιστον).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ