aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛ«Οι ΑΠΟΕΛίστες απαιτούσαν κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ»

«Οι ΑΠΟΕΛίστες απαιτούσαν κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ»

Ο τέως προπονητής του ΑΠΟΕΛ και νυν τεχνικός της Λιντς Γιουνάιτεντ, Τόμας Κρίστιανσεν, σε νέες αναφορές του σήμερα το πρωί, αυτή τη φορά σε ιστοσελίδα της Δανίας και συγκεκριμένα στην «Bold.dk» (διαβάστε ΕΔΩ), αναφέρθηκε ξανά σε κάποιες καταστάσεις που έζησε στους πρωταθλητές. Παράλληλα, ο Δανός τεχνικός των «παγονιών», έκανε τον απολογισμό του από την παρουσία του στην ομάδα της Λευκωσίας και τη σπουδαία σελίδα στην καριέρα του με τη Λιντς.

Αρχικά τόνισε: «Ως προπονητής ήθελα πάντα να δουλέψω σε Ισπανία, Γερμανία και Αγγλία. Τώρα έχω μία τρομερή ευκαιρία στην Αγγλία και μάλιστα σε μία μεγάλη ομάδα. Όλα μου πάνε καλά. Πήγα στην ΑΕΚ το 2014 και γράψαμε ιστορία για δύο σερί σεζόν, καθώς τερματίσαμε στη δεύτερη θέση όπου δεν είχε τερματίσει ποτέ η ομάδα. Μετά έγραψα ιστορία με τον ΑΠΟΕΛ. Πήραν πολλοί προπονητές πρωτάθλημα με τον ΑΠΟΕΛ πριν από μένα, αλλά κανείς δεν πήγε παράλληλα τόσο καλά και στην Ευρώπη».

Ακολούθως κλήθηκε να αναφερθεί στον τρόπο με τον οποίο έφυγε από τον ΑΠΟΕΛ: «Ήταν λίγο ιδιαίτερο. Ήμουν ικανοποιημένος, αλλά αν έμενα θα ήταν δύσκολο να πάμε καλύτερα απ’ ότι φέτος. Κατακτήσαμε το πρωτάθλημα, πήγαμε στον τελικό του Κυπέλλου και φτάσαμε για πρώτη φορά στους “16” του Γιουρόπα Λιγκ, οπότε ήταν μάλλον η σωστή στιγμή για να φύγω».

«Περίπου, οι απαιτήσεις τους (σ.σ. μάλλον εννοεί του κόσμου) από εμένα ήταν να κερδίσουμε το Γιουρόπα Λιγκ του χρόνου και αυτό είναι απίθανο. Ποτέ δεν είναι απόλυτα ικανοποιημένοι εκεί, θέλουν πάντα κάτι λίγο καλύτερο, αυτή είναι η νοοτροπία στην Κύπρο και πρέπει να είσαι προετοιμασμένος. Είναι εντυπωσιακό ότι ξεκίνησα και τελείωσα τη σεζόν στον ΑΠΟΕΛ. Δεν το έχει καταφέρει αυτό κανένας προπονητής στα τελευταία 5-6 χρόνια», πρόσθεσε και ακολούθως είπε ότι έφυγε με τις καλύτερες αναμνήσεις.

Παράλληλα, όμως, μίλησε κολακευτικά για τους παίκτες και τη διοίκηση, που τον συγχάρηκαν για τη νέα σελίδα στην καριέρα του: «Οι παίκτες και η διοίκηση ήταν ικανοποιημένοι και μάλιστα πήρα και πολλά συγχαρητήρια μετά τη μετεγγραφή μου στην Λιντς. Ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος, οι παίκτες με συνεχάρησαν. Έχω μόνο καλές αναμνήσεις από τον ΑΠΟΕΛ. Ήταν μία πραγματικά όμορφη σεζόν».

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στη Λιντς και στους στόχους του: «Χάρηκα πολύ με την ευκαιρία αυτή. Είχα καλή σεζόν με τον ΑΠΟΕΛ και είχα την ευκαιρία να κάνω αυτό το μεγάλο βήμα, καθώς είναι μία μεγάλη ομάδα στην Ευρώπη η Λιντς και ανυπομονώ πραγματικά. Ο τεχνικός διευθυντής είναι Ισπανός και κοντά στη φιλοσοφία μου, όπως την είχα εφαρμόσει σε ΑΕΚ και ΑΠΟΕΛ. Ήταν ειλικρινής μαζί μου από την αρχή. Μου είπε πως εξέταζαν άλλους δύο προπονητές, αλλά αν δεν προχωρούσαν θα ξαναμιλούσαν μαζί μου. Κατέκτησα το πρωτάθλημα με τον ΑΠΟΕΛ και πήγαμε καλά στο Γιουρόπα Λιγκ, ειδικά η νίκη απέναντι στην Αθλέτικο Μπιλμπάο ήταν ξεχωριστή».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ