aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΟι Άγγλοι για τα Ελγίνεια Μάρμαρα και τον «Δούκα» Χάρι Κέιν

Οι Άγγλοι για τα Ελγίνεια Μάρμαρα και τον «Δούκα» Χάρι Κέιν

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΘΩΜΑ

Η κίνηση των φίλων του ΑΠΟΕΛ να απαιτήσουν την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα, δεν πέρασε απαρατήρητη από τους Άγγλους ρεπόρτερ στο ΓΣΠ, αν και κάποιοι επέλεξαν μάλλον να διακωμωδήσουν περισσότερο το θέμα.

Τα «Ελγίνεια Μάρμαρα» αποκολλήθηκαν και κλάπηκαν από τον Παρθενώνα από τον Λόρδο του Έλγιν τον 19ο αιώνα και ακόμη βρίσκονται στο Η.Β και συγκεκριμένα στο Βρετανικό Μουσείο, με την Ελλάδα να απαιτεί την επιστροφή τους.

Η εισαγωγή του ρεπορτάζ του αγώνα της «Daily Mail», στην οποία αναφέρεται στο πανό των φίλων του ΑΠΟΕΛ:

«Όπως οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ ανέβασαν πανό ζητώντας την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα, η Τότεναμ “έκλεψε” τους τρεις πολύτιμους βαθμούς της βραδιάς.

Αλλά, σε αυτή την περίπτωση δεν ήταν η δουλειά του Τόμας Μπρους, έβδομου Λόρδου του Έλγιν, που λεηλάτησε διακοσμητικά γλυπτά από τον Παρθενώνα στην Αθήνα και τα μετέφερε στο Λονδίνο.

Ήταν η δουλειά του Χάρι Κέιν, Δούκα του Τσίνγκφορντ, του αδιαφιλονίκητου βασιλιά της Τότεναμ, του αχαλίνωτου σφαγέα κυπριακών ποδοσφαιρικών ονείρων».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ