aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΟι (6) δανεικοί του ΑΠΟΕΛ: Παραμονή Νατέλ με κάθε τρόπο

Οι (6) δανεικοί του ΑΠΟΕΛ: Παραμονή Νατέλ με κάθε τρόπο

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

«Δεν είναι εφικτό ο ΑΠΟΕΛ να αγοράσει τους Νατέλ και Καζού με τις τιμές που έχουν», ήταν η ξεκάθαρη απάντηση του Πρόδρομου Πετρίδη. «Αν κερδίσουμε το τζόκερ θα τους κρατήσουμε», σχολίασε επί του συγκεκριμένου θέματος ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΠΟΕΛ, Νεκτάριος Πετεβίνος. Το κεφάλαιο με τους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται με τη μορφή δανεισμού στην ομάδα της Λευκωσίας είναι άκρως σημαντικό και απασχολεί τη διοίκηση.

Αμφότεροι οι Βραζιλιάνοι εξελίχθηκαν σε σημαντικά πιόνια στην αγωνιστική σκακιέρα του προπονητή και ασφαλώς ενόψει της τιτάνιας προσπάθειας που θα γίνει το καλοκαίρι για είσοδο σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης, στον ΑΠΟΕΛ θα τους ήθελαν στο ρόστερ. Στην πραγματικότητα το μεγαλύτερο ενδιαφέρον σε ό,τι αφορά τους δανεισμούς επικεντρώνεται στην περίπτωση του Νατέλ, με τον ΑΠΟΕΛ να κάνει μεγάλη προσπάθεια, ώστε να τον κρατήσει με όποιον τρόπο μπορεί. Και ένεκα προσφοράς και ένεκα της τεράστιας προοπτικής του!

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Οι προσθήκες του καλοκαιριού και η υποσημείωση για Καρλάο

Στη σχετική λίστα, πάντως, περιλαμβάνονται άλλοι τέσσερις ποδοσφαιριστές, με τις περιπτώσεις τους να διαφέρουν. Με βάση τον χρόνο συμμετοχής και της εμπειρίας, ψηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων βρίσκεται ο Καρλάο, δανεικός από την Τορίνο. Επίσης, εκπνέει ο δανεισμός του Νόρμπερτ Μπάλογκ κατά τους τελευταίους μήνες ανέβασε την απόδοσή του. Δεν «καίγονται» στον ΑΠΟΕΛ για τον Χουάν Κασίνι και παραλλήλως δεν ανησυχούν για τον Αντρέ Βιντιγκάλ, αφού ο δανεισμός του εκπνέει το επόμενο καλοκαίρι.

Διαβάστε επίσης: Οι τρεις «αγαπημένοι» παίκτες του Τραμετσάνι στον ΑΠΟΕΛ

Το «Goal» αναλύει την κάθε περίπτωση ξεχωριστά και παρουσιάζει τα υφιστάμενα δεδομένα στις γραμμές που ακολουθούν…

Νατέλ: Κρίνεται απαραίτητος και στην ομάδα θα εξαντλήσουν κάθε πιθανότητα παραμονής. Οι συμβατικές του δεσμεύσεις ολοκληρώνονται στις 31 Μαΐου και ακολούθως επιστρέφει στη Σάο Πάολο, σύλλογος που διατηρεί τα δικαιώματά του έως τις 30 Ιουνίου 2020. Στον ΑΠΟΕΛ χτύπησαν την πόρτα της, έκαναν συγκεκριμένη προσφορά, αλλά η ομάδα της Βραζιλίας, όπως διεμήνυσε, θα μπει στη διαδικασία των συζητήσεων τον προσεχή Ιούνιο. Ο πήχης ήταν και παραμένει πάρα πολύ ψηλά για τον ΑΠΟΕΛ.

Καζού: Δημοσιεύματα στη Βραζιλία αναφέρουν πως η Σάντος κοστολογεί τον ακραίο αμυντικό 1,5 εκατ. ευρώ, ποσό που ασφαλώς δεν μπορεί να δώσει ο ΑΠΟΕΛ, ώστε να εξασφαλίσει τα δικαιώματά του. Η Σάντος το περασμένο καλοκαίρι παραχώρησε τον νεαρό παίκτη για να αγωνίζεται και να διευκολύνει τους λογαριασμούς της. Το 2015, σε διαπραγματεύσεις για ανανέωση με την ομάδα του, είχε τριπλασιάσει τον μισθό (130.000 δολάρια).

Καρλάο: Για τον Βραζιλιάνο, τουλάχιστον, σε σχέση με τους άλλους ποδοσφαιριστές, τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα. Το περασμένο καλοκαίρι είχε ανανεωθεί για δεύτερη σερί φορά ο δανεισμός του από την Τορίνο, με τη συμφωνία όμως του δυναμικού στόπερ (είχε υπογράψει το 2017) με τον σύλλογο της Ιταλίας να εκπνέει σε λίγους μήνες. Οπότε, ο ΑΠΟΕΛ θα έχει την ευκαιρία να διαπραγματευτεί μόνο με τον Βραζιλιάνο.

Μπάλογκ: Αγωνίζεται με τη μορφή δανεισμού έως το τέλος της τρέχουσας σεζόν από την Παλέρμο. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ, Πρόδρομος Πετρίδης, δεν υπάρχει οψιόν αγοράς του ποδοσφαιριστή. Στο τέλος της σεζόν θα διαφανεί κατά πόσο θα υπάρξει «παραθυράκι» παραμονής του πανύψηλου επιθετικού. Οι μηνιαίες απολαβές του 23χρονου ανέρχονται στις 62.000 ευρώ και ο ΑΠΟΕΛ πληρώνει μέρος του ποσού, με την Παλέρμο να καλύπτει τα υπόλοιπα.

Κασίνι: Στις 31 Αυγούστου 2018, δηλαδή την τελευταία ημέρα της περσινής μετεγγραφικής περιόδου, η ομάδα της Λευκωσίας είχε ανακοινώσει τον δανεισμό του από την Εστουτιάντες. Ο Αργεντινός μέσος δεν κατάφερε να κερδίσει αρκετό χρόνο συμμετοχής, οπότε το πιθανότερο σενάριο είναι πως δεν θα γίνει κίνηση από τη διοίκηση του ΑΠΟΕΛ για να τον διατηρήσει στο ρόστερ και στη νέα αγωνιστική περίοδο.

Βιντιγκάλ: Ο Πορτογάλος, γεννημένος στις 17 Αυγούστου 1998, αποκτήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο με τη μορφή δανεισμού έως τον Μάιο του 2020 από τη Φορτούνα Σίταρντ, σύλλογος που διατηρεί τα δικαιώματά του για άλλα δύο χρόνια. Οπότε, θα απασχολήσει τη διοίκηση το επόμενο καλοκαίρι. Στο συμβόλαιό του υπάρχει όρος, ο οποίος σημειώνει την προοπτική αγοράς του από την ομάδα της Λευκωσίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ