aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΟι 25.500 βαθμοί του ΑΠΟΕΛ και οι πιθανοί αντίπαλοι στο Τσάμπιονς Λιγκ

Οι 25.500 βαθμοί του ΑΠΟΕΛ και οι πιθανοί αντίπαλοι στο Τσάμπιονς Λιγκ

Η επιστροφή στους ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης τέθηκε ήδη ως ο μεγάλος και αναγκαίος στόχος για τον ΑΠΟΕΛ ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Η κατάκτηση του 28ου πρωταθλήματος στην ιστορία της ομάδας και έβδομου διαδοχικού για πρώτη φορά στα χρονικά του κυπριακού ποδοσφαίρου δίνει τη δυνατότητα δίνει την ευκαιρία στον ΑΠΟΕΛ να κυνηγήσει την συμμετοχή του στους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο ΑΠΟΕΛ αρχίζει τις υποχρεώσεις του από τον α’ προκριματικό γύρο και θα χρειαστεί να αποκλείσει τέσσερις ομάδες για να παίξει στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Εφόσον περάσει τρία εμπόδια «κλειδώνει» συμμετοχή στο Γιουρόπα Λιγκ, ενώ ακόμα και αν αποκλειστεί νωρίτερα από τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ θα συνεχίσει στα προκριματικά της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης της ΟΥΕΦΑ, όπως συνέβη το περασμένο καλοκαίρι.

Ο ΑΠΟΕΛ με 25.500 βαθμούς συγκομιδή θα είναι σίγουρα στους δυνατούς στους πρώτους δύο προκριματικούς γύρους του Τσάμπιονς Λιγκ και ενδεχομένως στον γ΄προκριματικό γύρο εφόσον φυσικά καταφέρει να προκριθεί. Για να συμβεί κάτι τέτοιο ο ΑΠΟΕΛ μάλλον θα χρειαστεί να προκύψουν στους προηγούμενους γύρους αποκλεισμοί ομάδων όπως οι Σέλτικ, Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Μπάτε Μπορίσοφ και Αστάνα.

Διαβάστε επίσης: Nέο τραγούδι: «Τάαμαρι από δεξιά, όλα ίδια κι ας έχει γεράσει ο “Mανιταράς”»

Οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις των γαλαζοκιτρίνων θα αρχίσουν στις 9 ή 10 Ιουλίου και ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί στις 16 ή 17 του ίδιου μήνα. Η κλήρωση τόσο για τον α’ προκριματικό, όσο και για τον δεύτερο θα γίνει στις 18 Ιουνίου. Μέχρι στιγμής ο ΑΠΟΕΛ γνωρίζει τους εφτά από τους 17 πιθανούς αντίπαλούς του στον α’ προκριματικό γύρο.

Διαβάστε επίσης: Ο Αλωνεύτης πανηγύρισε με το σημαιάκι και τήρησε υπόσχεση 2 χρόνων

Πρόκειται για τις Φερεντσβάρος (Ουγγαρία), Καλτζού (Εσθονία), Βαλούρ (Ισλανδίας), Λίνφιλντ (Βόρεια Ιρλανδία), Τόρσβαν (Νησιά Φαρόε), Ρίγα (Λετονίας) και Σαπουρτάλο Τιφλίδας (Γεωργία).

Διαβάστε επίσης: Ο Πετρίδης απειλεί το ασύλληπτο ρεκόρ 67 χρόνων του Πούλια!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ