aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΟι 10 παίκτες με τις περισσότερες συμμετοχές στα ντέρμπι «αιωνίων»

Οι 10 παίκτες με τις περισσότερες συμμετοχές στα ντέρμπι «αιωνίων»

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Ο Στάθης Αλωνεύτης είναι ο εν ενεργεία ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες συμμετοχές σε ντέρμπι Ομόνοιας – ΑΠΟΕΛ. Ο «γερόλυκος» των κυπριακών γηπέδων με 35 συμμετοχές (18 με το «τριφύλλι» στο στήθος και 17 με τη «γαλαζοκίτρινη» φανέλα) είναι ο τρίτος στη σχετική λίστα με τους ποδοσφαιριστές που έζησαν τα περισσότερα ντέρμπι «αιωνίων» στην ιστορία. Την πρωτιά καταλαμβάνουν από κοινού δύο πρώην παίκτες του ΑΠΟΕΛ. Οι Νούνο Μοράις και Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης με 40 συμμετοχές είναι οι ρέκορντμαν συμμετοχών σε ντέρμπι Ομόνοιας – ΑΠΟΕΛ.

Δείτε την πρώτη δεκάδα

Νούνο Μοράις – 40 συμμετοχές

Ο ρέκορντμαν συμμετοχών στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ είναι και ο ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες συμμετοχές στα ντέρμπι «αιωνίων». Ο Νούνο Μοράις «μοιράζεται» τη θέση με τον Κωνσταντίνο Χαραλαμπίδη καταγράφοντας στις 11/5/2019 την 40η συμμετοχή του απέναντι στην Ομόνοια.

Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης – 40 συμμετοχές

Ο πρώην αρχηγός του ΑΠΟΕΛ, είναι μαζί με τον Νούνο Μοράις, ο ρέκορντμαν συμμετοχών στο μεγαλύτερο ντέρμπι του κυπριακού ποδοσφαίρου. Στις 7 Μαΐου 2014 ο 34χρονος ποδοσφαιριστής ξεπέρασε τον Κώστα Καϊάφα και πέρασε στο πάνθεον της ιστορίας. Στις 23 Απριλίου 2016 στη νίκη του ΑΠΟΕΛ με 2-0 επί της Ομόνοιας ο Χαραλαμπίδης κατέγραψε την 40η συμμετοχή σε ντέρμπι αιωνίων, η οποία ήταν και η τελευταία του.

Στάθης Αλωνεύτης – 36 συμμετοχές

Για τον Αλωνεύτη, από το 2003, που πήρε την πρώτη γεύση του κυπριακού «classico», ώς το καλοκαίρι του 2012, που μετακινήθηκε από το «Ηλίας Πούλλος» στον Αρχάγγελο, κύλησε πολύ νερό στ’ αυλάκι. Αγωνίστηκε σε 36, 18 με τους πράσινους και 18 με τους γαλαζοκίτρινους, έχοντας σκοράρει εφτά φορές, τις πέντε με το «τριφύλλι» και τις δύο με τον ΑΠΟΕΛ.

Νεκτάριος Αλεξάνδρου – 32 συμμετοχές

Πιστός «στρατιώτης» του Αρχαγγέλου υπηρέτησε τον ΑΠΟΕΛ επί σειρά ετών, μ’ ένα μικρό ενδιάμεσο διάλειμμα δοκιμάζοντας την τύχη του στη Λάρισα τη διετία 2006-08. Ξέρει από πρώτο χέρι τι εστί ντέρμπι αιωνίων και στις 3 Δεκεμβρίου 2016 κατέγραψε την 32η συμμετοχή του, ξεπερνώντας στη σχετική λίστα τον Κώστα Καΐάφα. Το κοντέρ σταμάτησε στις 32 συμμετοχές.

Κώστας Καϊάφας – 31 συμμετοχές

Ο εμβληματικός αρχηγός της Ομόνοιας είναι ο πρώτος από πλευράς πράσινου «στρατοπέδου» στις εμφανίσεις σε ντέρμπι Ομόνοιας-ΑΠΟΕΛ. Επί χρόνια αρχηγός και ηγέτης της Ομόνοιας ο Κώστας Καϊάφας κατάφερε, τον Μάρτη του 2008, να σπάσει πρώτος το φράγμα των 30 συμμετοχών, ξεπερνώντας έτσι το ρεκόρ του Γιάννου Ιωάννου που κρατούσε από τον Απρίλη του 1999.

Γιάννος Ιωάννου – 28 συμμετοχές

Ο «μίστερ γκολ», προσωνύμιο που του αποδόθηκε λόγω της εντυπωσιακής συχνότητας με την οποία σκόραρε, δεν θα μπορούσε να απουσίαζε από την κατηγορία με τους πρώτους σε συμμετοχές στο ντέρμπι της Λευκωσίας. Ο Γιάννος Ιωάννου άφησε ανεξίτηλα γραμμένο το όνομά του στα παιχνίδια Ομόνοιας-ΑΠΟΕΛ, ενώ με εννέα τέρματα είναι ο δεύτερος σκόρερ όλων των εποχών, πίσω από τον Ανδρέα Στυλιανού.

Ευαγόρας Χριστοφή – 27 συμμετοχές

Από τους κορυφαίους αμυντικούς στην ιστορία της Ομόνοιας. Για τουλάχιστον μια 15ετία ήταν ο φυσικός ηγέτης στα μετόπισθεν των πρασίνων, και μάλιστα το 2008 συμπεριλήφθηκε από την παγκόσμια ομοσπονδία ιστορίας και στατιστικής ποδοσφαίρου (IFFHS) στη λίστα με τους κορυφαίους αμυντικούς σκόρερ της τελευταίας 20ετίας (31ος με 65 γκολ σε 321 παιχνίδια).

Σωτήρης Καϊάφας – 26 συμμετοχές

Όνομα βαρύ σαν ιστορία. Το πρώτο «κανόνι» στην ιστορία των κυπριακών γηπέδων με 321 γκολ δεν χρειάζεται συστάσεις. Το κορυφαίο «9» της Ομόνοιας άφησε το στίγμα του σε αρκετά ντέρμπι αιωνίων και «μάτωσε» οκτώ φορές τα δίκτυα του ΑΠΟΕΛ στα μεταξύ των δύο ομάδων ντέρμπι.

Έλιο Πίντο – 24 συμμετοχές

Διετέλεσε ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ στις ενδοξότερες στιγμές της ιστορίας των γαλαζοκιτρίνων με τις δύο πρώτες προκρίσεις στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ (2009-2011), και την επική πορεία μέχρι τους οκτώ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Το όνομα του Έλιο Πίντο φιγουράρει και ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές που βίωσαν, από τον αγωνιστικό χώρο, τα περισσότερα ντέρμπι ΑΠΟΕΛ-Ομόνοιας.

Ανδρέας Στυλιανού – 20 συμμετοχές

Το όνομα Ανδρέας Στυλιανού είναι συνδεδεμένο με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ΑΠΟΕΛ στο παρελθόν. Ο «Δάσκαλος» δεν έχει βιώσει απλά δύο δεκάδες ντέρμπι αιωνίων, αλλά μπορεί να υπερηφανεύεται ως ο πρώτος σκόρερ, με 10 γκολ, της τιτανομαχίας του κυπριακού πρωταθλήματος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ