aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΌχι μόνο δεν φοβήθηκε τον «προπονητοφάγο» Πετρίδη, πλήρωσε κιόλας!

Όχι μόνο δεν φοβήθηκε τον «προπονητοφάγο» Πετρίδη, πλήρωσε κιόλας!

TOY ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Εποχή Κάρε Ινγκεμπρίγκτσεν στον ΑΠΟΕΛ. Ο Νορβηγός προπονητής ήρθε στην Κύπρο το απόγευμα του Σαββάτου (28/12) πήγε στο προπονητικό κέντρο της ομάδας «Parimatch Αρχάγγελος», έβαλε υπογραφή σε συμβόλαιο συνεργασίας με τους «γαλαζοκίτρινους» έως το Μάη του 2021 και την Κυριακή (29/12) είχε την πρώτη γνωριμία με τους ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ.

Δεν ξέρω αν ο 54χρονος προπονητής θα βρίσκεται στον «ηλεκτρικό» πάγκο του ΑΠΟΕΛ μέχρι το τέλος της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, όπως προνοείται στο συμβόλαιό του. Αν έπρεπε, πάντως, να ποντάρω τα χρήματά μου θα έλεγα «όχι». Πολλοί, μάλιστα, αναρωτιούνται «μα καλά, πώς να πείσεις έναν σοβαρό και αξιόλογο τεχνικό να έρθει στην Κύπρο όταν κάθε τρεις και λίγο αλλάζεις προπονητή;».

Κι όμως. Ο Κάρε Ινγκεμπρίγκτσεν όχι μόνο δεν φοβήθηκε τον «προπονητοφάγο Πρόδρομο Πετρίδη, ο οποίος απέλυσε 19 προπονητές και στις δύο θητείες του ως πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ, αλλά πλήρωσε κιόλας για να φορέσει τις «γαλαζοκίτρινες» φόρμες. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Οστάνδης, ο Νορβηγός προπονητής πλήρωσε χρήματα για να μείνει ελεύθερος και να πάει στον ΑΠΟΕΛ.

Που καταλήγουμε, λοιπόν; Ότι ο ΑΠΟΕΛ των τεσσάρων προπονητών (Τραμετσάνι, Ντολ, Χατζηλούκας, Ινγκεμπρίγκτσεν) σε διάστημα έξι μηνών είναι ένας πολύ ελκυστικός προορισμός για έναν ξένο προπονητή. Δίνει τη δυνατότητα διεκδίκησης τίτλων. Την ευκαιρία συμμετοχής στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Άριστες συνθήκες εργασίας. Πληρώνει καλά.

Γι’ αυτό ο Δώνης εργάστηκε δύο φορές στον ΑΠΟΕΛ. Γι’ αυτό ο Κετσπάγια αποφάσισε να δουλέψει σε άλλη κυπριακή ομάδα πέραν της Ανόρθωσης. Γι’ αυτό Κρίστιανσεν άφησε στα… κρύα του λουτρού την ΑΕΚ. Γι’ αυτό ο Ντολ με προϋπηρεσία στην Μπουντεσλίγκα ήρθε στην Κύπρο.

Το κατά πόσο ο Ινγκεμπρίγκτσεν θα πετύχει στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ θα το δείξει ο χρόνος. Έχει παραστάσεις πρωταθλητισμού και ευρωπαϊκών αγώνων από τη θητεία του στη Ρόζενμποργκ. Οτιδήποτε άλλο πέραν της πρώτης θέσης στον ΑΠΟΕΛ είναι αποτυχία και ο Νορβηγός πρέπει να ζήσει με αυτό. Ενδεχομένως ούτε καν η πρωτιά να είναι αρκετή για να επιβιώσει ένας προπονητής στον «Αρχάγγελο».

Ο Δώνης, ο Κετσπάγια και ο Κρίστιανσεν το ξέρουν από πρώτο χέρι…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ