aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΟ Τρελοκύπριος ΑΠΟΕΛίστας «καρφώνει» στο Survivor!

Ο Τρελοκύπριος ΑΠΟΕΛίστας «καρφώνει» στο Survivor!

Ποιος είπε ότι το βόλεϊ δεν έχει εκπρόσωπο στο Survivor; Ο Ηλίας Παπαϊωάννου, συντάκτης του Volleyplanet, παρουσίασε το δελτίο αθλητή βόλεϊ του Μάριου Πρίαμου Ιωαννίδη, του παίκτη του παιχνιδιού που «τρελαίνει» τα μηχανάκια της AGB. Ο Μάριος Πρίαμος αγωνίστηκε στην ομάδα βόλεϊ του ΑΠΟΕΛ και υπό τις οδηγίες του πατέρα του, του πρώην ομοσπονδιακού μας προπονητή, Πρίαμου Ιωαννίδη. Στο ρεπορτάζ ο Πρίαμος Ιωαννίδης σκιαγραφεί το προφίλ του γιου του, που χάρη στη βοήθεια του βόλεϊ, μπορεί σήμερα να αντιμετωπίζει πολλές δύσκολες καταστάσεις στον Άγιο Δομήνικο!

Ο «Τρελοκύπριος», όπως είναι το παρατσούκλι του 34χρονου εκπαιδευτή καταδύσεων, μάλλον βρίσκεται στη λάθος… παραλία! Πρώην διεθνής βολεϊμπολίστας της εφηβικής ομάδας του ΑΠΟΕΛ, πετυχημένο μοντέλο, γιος πρώην διεθνούς διαιτητή της FIBA, στην Κύπρο τον ξέρουνε και οι… πέτρες. Η τιμητική του μάλιστα συνήθεια να φέρει και το όνομα του πατέρα του, «Πρίαμος», θυμίζει στους περισσότερους τον πρώην ΑΠΟΕΛίστα παίκτη και ομοσπονδιακό τεχνικό του βόλεϊ, που έγραψε ιστορία στο άθλημα, φέρνοντας το 1989 στο νησί τα πρώτα χρυσά μετάλλια από τους Αγώνες Μικρών Κρατών!

«Επειδή το όνομά του είναι Μάριος Ιωαννίδης, αλλά χρησιμοποιεί και το δικό μου, ως δεύτερο, στην Κύπρο καταλαβαίνουν όλοι ποιος είναι, καθώς με γνωρίζουν λόγω των δραστηριοτήτων μου από βόλεϊ και μπάσκετ. Κι όσοι όμως δεν ξέρουν, με ρωτάνε όταν με βλέπουν στην τράπεζα, στα σούπερ μάρκετ κ.ά. «τι σχέση έχει με εσάς ο Μάριος»;

Μου δείχνουν πως είναι πολύ αγαπητός. Και χαίρομαι γιατί είναι αυθεντικός χαρακτήρας, δεν είναι προσποιητός…», υποστηρίζει o Πρίαμος Ιωαννίδης. Κάλλιστα λοιπόν, με τέτοια… κληρονομιά ο Μάριος θα μπορούσε να αγωνίζεται στους «Διάσημους». Ωστόσο εκείνος έχει κερδίσει με το… σπαθί του τη θέση του στους «Μαχητές», εξαιτίας της ηγετικής του προσωπικότητας.

«Ο Μάριος είναι μαχητής και εκτός παιχνιδιού! Ο,τι κι αν κάνει, θέλει να το κάνει με την καρδιά του! Θέλει να αποδίδει σε ό,τι κάνει. Δεν του αρκεί να είναι απλά ένα άτομο… Θέλει να πρωτοπορεί, μπαίνει “μες στη φωτιά” και δίνει όλον του τον εαυτό. Δεν του αρέσει να κοροϊδεύει τον εαυτό του, ούτε τους άλλους και δεν θα το πράξει ποτέ. Ούτε θέλει να «πικκάρει» κανέναν… Είναι φιλικός με όλους και αν κάποια στιγμή είπε και κάποιες κουβέντες, σε ένα ξερονήσι που ζούνε 20 άτομα… εντάξει, μπορούν να ειπωθούν! Ποτέ όμως δεν τις εννοούσε στον βαθμό που ελέχθησαν και από εκείνον, αλλά και από τους άλλους, πιστεύω. Και οι δύο ομάδες δίνουν τον εαυτό τους για το καλύτερο… Τώρα για αυτά που συμβαίνουν εκεί, δεν μπορώ να έχω ίδια άποψη, γιατί ούτε επικοινωνούμε ούτε τίποτα. Ό,τι βλέπετε εσείς, βλέπουμε κι εμείς…», τονίζει ο πατέρας του τηλεοπτικού «Super Mario», που συμπαθεί όλα τα παιδιά που πρωταγωνιστούν στο Survivor, «Μαχητές» και «Διάσημους».

Αυτό που εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κάποιος παρακολουθώντας το Survivor, πέραν της γοητευτικής του εξωτερικής εμφάνισης, είναι πως ο Μάριος Πρίαμος Ιωαννίδης έχει κερδίσει το κοινό με τον χαρακτήρα του. Έχει αυτό που λέμε «αρχές»! Με την ευγένεια, την κουλτούρα, την παιδεία, το ήθος, την ομαδικότητα, την αγωνιστικότητά του. Πάντα σεμνός και ταπεινός. Στοιχεία που ο δευτερότοκος από τα τρία παιδιά του Πρίαμου Ιωαννίδη χρωστάει εν πολλοίς στο… φιλέ!

«Το βόλεϊ είναι το καλύτερο άθλημα… Ο Μάριος ακολούθησε τα χνάρια του πατέρα του. Ασχολήθηκε από το γυμνάσιο με το βόλεϊ και έπειτα με τη σχολική ομάδα έφτασε σε τελικούς παγκυπρίου πρωταθλήματος. Στη συνέχεια τον πήρα μαζί μου στον ΑΠΟΕΛ, όπου ως έφηβος έπαιζε πασαδόρος, αλλά και στην εθνική ομάδα. Έχει εκρηκτικότητα, γρήγορα αντανακλαστικά, ηγετική προσωπικότητα», λέει μιλώντας αντικειμενικά για τον γιο του ο κ. Ιωαννίδης.

Ο αέρας από Βαρδάρη πάντως δεν λείπει από την οικογένεια του Μάριου, αφού πέρα από τις σπουδές του πατέρα του στο Αριστοτέλειο, από τη Θεσσαλονίκη κατάγεται και η μητέρα του, Λία. Η πρώην γυμνάστρια-πρωταθλήτρια της Ολυμπιακής Γυμναστικής, που διορίστηκε πριν χρόνια στην Κύπρο, ως βοηθός διευθυντή στο ίδιο σχολείο με τον κ. Πρίαμο, πέρα από την ελληνική υπηκοότητα που «χάρισε» στον Μάριο, «μπόλιασε» τα παιδιά της, μεταξύ άλλων, με την αγάπη για τον αθλητισμό.

«Αν και μπορούσε να ασχοληθεί με κάτι άλλο, γιατί είναι ταλαντούχος, προτίμησε το βόλεϊ. Από την πρώτη στιγμή τον τράβηξε το βόλεϊ. Σε ηλικία 15 ετών μάλιστα έβγαλε και το πρώτο του δελτίο στον ΑΠΟΕΛ. Μετά είχε τις σπουδές του, αλλά και λόγω εμφάνισης έκανε και άλλα πράγματα με επιτυχία σε άλλους τομείς», επισημαίνει στο Volleyplanet συγκινημένος πλέον ο κ. Ιωαννίδης.

Οι δυσκολίες που καλείται να ξεπεράσει κανείς κατά την παραμονή του στο νησί του Άγιου Δομήνικου είναι πολλές! Ο Μάριος, όμως, διαθέτει τα πολύτιμα εφόδια στη ζωή του για να ξεπερνάει τα εμπόδια και σε αυτό φαίνεται πως τον έχει βοηθήσει πολύ ο αθλητισμός και ιδιαίτερα το βόλεϊ. «Αυτό είναι η βάση! Απ’ εκεί πήρε τα στοιχεία του χαρακτήρα του ο Μάριος, γιατί ήταν το πρώτο άθλημα με το οποίο ασχολήθηκε. Από το βόλεϊ πήρε τις βάσεις. Το να επικοινωνεί με τους συμπαίκτες του, να τους συμπεριφέρεται σωστά, το ομαδικό πνεύμα! Το βόλεϊ για μένα είναι το καλύτερο άθλημα, σου δίνει πάρα πολλά! Άλλωστε στη μέση υπάρχει το φιλέ και δεν έρχεσαι σε σύγκρουση με τον αντίπαλο. Για μένα είναι το σπουδαιότερο άθλημα από όλα», κατέληξε ο Πρίαμος Ιωαννίδης, ένας άνθρωπος που αφιέρωσε ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής του στο βόλεϊ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ