aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΟ Τόμας δεν θέλει να τριτώσει το κακό

Ο Τόμας δεν θέλει να τριτώσει το κακό

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Το τι πέτυχε ή δεν πέτυχε ο Τόμας Κρίστιανσεν στη διετή του παρουσία στον πάγκο της ΑΕΚ, αποτελεί κομμάτι της (πολύ πρόσφατης) ιστορίας. Ο καθένας, εξάλλου, έχει κάθε δικαίωμα να κρίνει τα πεπραγμένα του Δανού μέσα από τον δικό του ξεχωριστό «φακό», θέτοντας στη ζυγαριά μια σειρά στοιχείων. Έτσι δεν είναι;

Στο δεύτερο σκέλος, δηλαδή στο τι δεν πέτυχε, εκείνο που αποτέλεσε αφετηρία άσκησης κριτικής δεν ήταν άλλο από την αποτυχία του σε ματς πρωταθλήματος να πανηγυρίσει νίκη στο «Αμμόχωστος» επί της Νέας Σαλαμίνας, επικείμενης αντιπάλου του ΑΠΟΕΛ για την 3η αγωνιστική. Μπορεί στις 14 Ιανουαρίου 2015 να τα είχε καταφέρει (1-0), αλλά η εν λόγω αναμέτρηση ήταν για τον θεσμό του Κυπέλλου.

Σε δύο αναμετρήσεις πρωταθλήματος που διεξήχθησαν μάλιστα (!) στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής, λοιπόν, ο Κρίστιανσεν είδε την ΑΕΚ να μείνει ισάριθμες φορές στην ισοπαλία. Η πρώτη διεξήχθη στις 14 Φεβρουαρίου 2015 και η δεύτερη στις 24 Ιανουαρίου 2016.

Στην τελευταία αγωνιστική της περασμένης σεζόν, όταν δηλαδή στη φάση των πλέι οφ οι κιτρινοπράσινοι τα είπαν εκτός έδρας με τη Νέα Σαλαμίνα (ήττα 2-3), υπενθυμίζουμε πως ο Κρίστιανσεν είχε αποχωρήσει.

Δεν γνωρίζει κανείς το πώς θα… αντιδράσει ο Δανός επί του συγκεκριμένου θέματος εαν ρωτηθεί. Είναι πολύ πιθανόν, όμως, να επαναλάβει αυτό που είπε στη συνέντευξη Τύπου πριν από τον αγώνα με τη Ρόζενμποργκ, όταν η κουβέντα είχε οδηγηθεί στη θετική παράδοση του ΑΠΟΕΛ επί των σκανδιναβικών συλλόγων.

Τι είχε απαντήσει; «Δεν με νοιάζει η προϊστορία. Με νοιάζει να περάσει η ομάδα μου». Το σίγουρο είναι πως ο Τόμας δεν θέλει, βεβαίως, να τριτώσει το κακό αύριο το βράδυ και λαμβάνει (εδώ και μέρες) τα μέτρα του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ