aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΟ Θρύλος της πήρε τον αέρα, αλλά…

Ο Θρύλος της πήρε τον αέρα, αλλά…

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ένδεκα νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα. Αυτός είναι ο απολογισμός του ΑΠΟΕΛ στη νέα χιλιετηρίδα στις εκτός έδρας αναμετρήσεις πρωταθλήματος με τη Νέα Σαλαμίνα. Και το άλλο; Κάρφωσε την μπάλα στο ερυθρόλευκο πλεκτό 33 φορές και αντιθέτως τη μάζεψε μόλις πέντε από το δικό του.

Η ομάδα του Τόμας Κρίστιανσεν, λοιπόν, καλείται να δώσει συνέχεια στη θετική παράδοση, να φτάσει αν προτιμάτε διαφορετικά στην έκτη διαδοχική επιτυχία μέσα στο (προσωρινό) άντρο της αντιπάλου και υπό τις καλύτερες προϋποθέσεις να ανοίξει τον κύκλο της προετοιμασίας για την πρεμιέρα των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ απέναντι στην Αστάνα (ερχόμενη Πέμπτη, ΓΣΠ).

Η προϊστορία και γενικώς όλα όσα απορρέουν από αυτήν αποτελούν πηγή σχολίων που διανθίζουν το πριν της σέντρας σκηνικό. Γιατί, από το χρονικό σημείο που η μπάλα θα κυλήσει στον αγωνιστικό χώρο του σταδίου της Λάρνακας, όλα αυτά… διαγράφονται. Οι γαλαζοκίτρινοι επιβάλλεται να μπουν από την αρχή δυναμικά, να κερδίσουν τις μάχες στο χώρο της μεσαίας γραμμής και με υπομονή να επιτεθούν, υλοποιώντας τον στόχο τους.

«Και εάν κλειδώσουμε τη νίκη όσο γίνεται πιο γρήγορα τόσο το καλύτερο», λένε, καθώς θα έχει τη δυνατότητα ο Δανός προπονητής με τις αλλαγές να ξεκουράσει παίκτες που θα αγωνισθούν απέναντι στην Αστάνα.

Όσον αφορά στις προθέσεις του Κρίστιανσεν για το αρχικό σχήμα, αυτές δεν έγιναν γνωστές κατά τη χθεσινή προπόνηση. Τη θέση κάτω από τα δοκάρια διεκδικούν οι Πάρντο, Βάτερμαν, ενώ στην τετράδα της άμυνας κατά πάσα πιθανότητα θα διατηρηθούν οι Μιλάνοφ, Αλεξάνδρου (άκρα), Αστίθ, Καρλάο (στόπερ). Στην «καρδιά» του κέντρου θα κινούνται οι Μοράις, Βινίσιους και στις πτέρυγες ο Γιαννιώτας (δεξιά) και ένας εκ των Βάντερ, Εφραίμ (αριστερά).

Αν δεν προτιμηθεί ο Ορλάντι, τότε ο Μπερτόλιο θα είναι ο παίκτης που θα αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο μεταξύ της μεσαίας και της επιθετικής γραμμής. Τέλος, ο Ντε Καμάργκο συγκεντρώνει καλές πιθανότητες  να αγωνισθεί στη γραμμή κρούσης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ