aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΟ Θρύλος πάει για «κλεφτοπόλεμο»

Ο Θρύλος πάει για «κλεφτοπόλεμο»

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Πιο ξεκάθαρος δεν θα μπορούσε να είναι ο στόχος του ΑΠΟΕΛ στον αγώνα με την Κοπεγχάγη. Θα επιδιώξει, δηλαδή, με μανία να αποσπάσει εκείνο το αποτέλεσμα που θα του αφήνει ορθάνοικτη την πόρτα της πρόκρισης ή καλύτερα της επιστροφής στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ μετά από δύο χρόνια.

Πώς σχεδιάζει, τώρα, ο Τόμας Κρίστιανσεν για να χτυπήσει μεθαύριο τους Δανούς και οι πιθανότητες της απογείωσης να αυξηθούν ενόψει της ρεβάνς στις 24 Αυγούστου στο κατάμεστο ΓΣΠ; Πρόκειται για ένα σημείο που αποτέλεσε εδώ και μέρες την αφετηρία πολλών συζητήσεων με τους στενούς συνεργάτες του, έβαλε στη ζυγαριά πολλές πτυχές που κατέγραψε στα πρόσφατα παιχνίδια ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ και όπως όλα δείχνουν πήρε τις αποφάσεις του.

Με δεδομένο το γεγονός ότι οι Δανοί είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνοι επιθετικά (σκόραραν 13 φορές στη φετινή προκριματική φάση), κύριο μέλημά του ήταν και είναι ο αποτελεσματικός τρόπος σύμπτυξης. Σε καμία περίπτωση δεν θέλει ο αντίπαλος να βρει τους χώρους, να κυριαρχήσει στον νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής (κάτι που έκανε η Ρόζενμποργκ στο πρώτο ματς), επιβάλλοντας εν τέλει τον δικό του ρυθμό. Αυτό ενδεχομένως θα αποδειχθεί καταστροφικό. Οι εντολές που δίνει σε κάποιους παίκτες είναι συγκεκριμένες, ιδιαιτέρως όσοι θα έχουν περισσότερο ανασταλτικό ρόλο στο παιχνίδι.

Ταυτοχρόνως, προσανατολίζεται να «χτυπήσει» την Κοπεγχάγη στις αντεπιθέσεις. Θέλει να παίξει στην ταχύτητα τους πρωταθλητές Δανίας μέσα στο «σπίτι» τους, κρίνοντας πως έχει τους παίκτες που μπορούν να τρέξουν, να εκδηλώσουν γρήγορα επιθέσεις και να σκοράρουν. «Κλειδί» θεωρείται η παρουσία κυρίως του Γιαννιώτα, ο οποίος είναι εκρηκτικός.

Ο Κρίστιανσεν θέλει να επιτεθεί η ομάδα του και να αρπάξει την ευκαιρία που θα της παρουσιαστεί και να βγει μπροστά. «Στο μυαλό σας να μην είναι μόνο η άμυνα, αλλά και πώς θα σκοράρουμε», είναι μια από τις χαρακτηριστικές οδηγίες του Κρίστιανσεν, που συνάμα ζητεί αλληλοβοήθειες και συνεχόμενο τρέξιμο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ