aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΟ Θρύλος ήταν πιστός στο ραντεβού!

Ο Θρύλος ήταν πιστός στο ραντεβού!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ποιο ήταν το ζητούμενο που αποτελούσε μάλιστα μονόδρομο για τον ΑΠΟΕΛ; Να μετουσιώσει το σκορ του πρώτου αγώνα σε πρόκριση, συναντώντας στην επόμενη φάση τη Βιτορούλ (πρώτο ματς εκτός έδρας). Και τσέκαρε το εισιτήριο για τον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, πετυχαίνοντας δεύτερη νίκη επί της Ντουντελάνζ με το ίδιο σκορ, δηλαδή 1-0! Ουσιαστικά, οι τίτλοι του τέλους άρχισαν να πέφτουν στον ψεσινό παιχνίδι που διεξήχθη στο Λουξεμβούργο, όταν στο 40ο λεπτό ο Ιγκόρ ντε Καμάργκο μετέτρεψε σε γκολ το πέναλτι που κέρδισε ο Τόμι Ορ. Πλέον, η ομάδα του Ντίνο Τοπμέλερ χρειαζόταν τρία τέρματα και τέτοιες ανατροπές σπανίζουν. Ουσιαστικά, το γκολ του Βραζιλιάνου είχε αποτελέσει ταφόπλακα στα όνειρα των γηπεδούχων…

Η εμφάνιση των γαλαζοκιτρίνων ήταν σε αδρές γραμμές καλύτερη σε σχέση με το παιχνίδι που διεξήχθη την περασμένη εβδομάδα, με την ανωτερότητα και την ποιότητα να βγαίνει αυτή τη φορά στο γήπεδο. Ηταν εν τέλει βελτιωμένοι, όπως είχε υποσχεθεί ο Μάριο Μπέιν. Είχαν πολύ περισσότερη ενέργεια στις κινήσεις, ήταν αποτελεσματικοί στα μαρκαρίσματα, πιο συμπαγείς ανασταλτικά, φάνηκαν «διαβασμένοι» και κατάφεραν στο πολύ καλό διάστημα που είχαν στο πρώτο ημίχρονο να πάρουν κεφάλι στο σκορ, απλοποιώντας τα πράγματα στη συνέχεια. Στο δεύτερο μέρος δεν χρειάστηκε να πράξουν και πολλά πράγματα στον αγωνιστικό χώρο. Για να ακριβολογούμε έριξαν ρυθμό, κάνοντας διαχείριση του προβαδίσματος, φτάνοντας έτσι στη δεύτερη νίκη επί της πρωταθλήτριας Λουξεμβούργου, η οποία είχε τις δικές της ευκαιρίες για να σκοράρει μία τουλάχιστον φορά, αλλά όποτε χρειάσθηκε ο Βάτερμαν ήταν σε ετοιμότητα.

Η ομάδα του Μπέιν μπήκε δυνατά και αποφασιστικά, καταφέρνοντας να κερδίσει τη μάχη στον νευραλγικό χώρο του κέντρου. Παρά το γεγονός πως προέκυψε στην πορεία μια αδυναμία της ορθολογικής ανάπτυξης και της μεταφοράς της μπάλας στο αντίπαλο «κουπί» υπό τις καλύτερες προϋποθέσεις (οι πλείστες εκδηλώθηκαν από τα αριστερά, εκεί όπου δέσποζε η μορφή του Ορ) οι γαλαζοκίτρινοι ήταν οι πρωταγωνιστές του πρώτου μέρους αφού ήλεγξαν σε αδρές γραμμές το ματς. Το καμπανάκι που σήμανε την αντεπίθεση καταγράφηκε στο 12ο λεπτό, όταν Ραφίκ έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή και βρήκε τον Βάτερμαν πανέτοιμο. Ουσιαστικά, από εκείνο το σημείο και έπειτα οι πρωταθλητές μας ανέβασαν ρυθμό και ολοκλήρωσαν το πρώτο μισό του 90λεπτου μετρώντας οκτώ προσπάθειες για γκολ (έναντι τριών της αντιπάλου), εκ των οποίων οι τρεις ήταν εντός στόχου.

Εκτός από το ένα γκολ που πέτυχαν με πέναλτι που εκτέλεσε ο Ντε Καμάργκο, είχαν και δοκάρι μετά από μακρινό σουτ του Μπερτόλιο (20΄).  Στο δεύτερο μέρος μπήκε πιο δυνατά ο ΑΠΟΕΛ και σε δύο φάσεις θα μπορούσε να μπορούσε να σκοράρει άλλη μία τουλάχιστον φορά. Στη συνέχεια έριξε κατακόρυφα ρυθμό, με αποτέλεσμα η Ντουντελάνζ να δημιουργήσει ευκαιρίες, αλλά ο Βάντερμαν δήλωσε παρών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ