aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΟ θρύλος έκανε την προίκα του για την επόμενη πενταετία

Ο θρύλος έκανε την προίκα του για την επόμενη πενταετία

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Το 2012 ολόκληρη η Ευρώπη υποκλίθηκε στον άθλο του ΑΠΟΕΛ να προκριθεί στην προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Τότε, Ζοζέ Μουρίνιο, Πεπ Γκουαρδιόλα, ακόμα και ο (τότε) πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ, Μισέλ Πλατινί, είχαν αποδώσει τα εύσημα στην ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς για τα επιτεύγματά της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Ο Γάλλος παράγοντας, σε αποκλειστική συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στον συνάδελφο Μιχάλη Γαβριηλίδη στην επετειακή έκδοση του «Goal Magazine», είχε δηλώσει για τις αλλαγές που είχε επιχειρήσει στο Τσάμπιονς Λιγκ: «Μ’ αυτό που έκανα δεν βοήθησα ούτε τον ΑΠΟΕΛ, ούτε καμιά ομάδα να προκριθεί. Δεν προσπάθησα να βοηθήσω τους μικρούς σε βάρος των μεγάλων. Το μόνο που έκανα ήταν να τους επιτρέψω να διεκδικήσουν την πρόκρισή τους».

Τέσσερα χρόνια μετά, ο ΑΠΟΕΛ βρίσκεται φάτσα με την πρόκρισή του -για πρώτη φορά στην ιστορία του- στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Διοργάνωση, ασφαλώς και σαφώς μικρότερου βεληνεκούς από το Τσάμπιονς Λιγκ. Αν ρίξει, ωστόσο, κάποιος μια ματιά στους 12 ομίλους της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης, δεν υπάρχει ομάδα από χώρα του βεληνεκούς της Κύπρου (ποδοσφαιρικά και πληθυσμιακά), που να βρίσκεται στην κορυφή του ομίλου της ή και που να διεκδικεί την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του θεσμού.

Ίσως μόνο η Ντάντλακ (η έκπληξη της διοργάνωσης, από την προκριματική φάση), που βρίσκεται ισόβαθμη στη 2η θέση του ομίλου της (4ος) με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, αλλά κάθε άλλο παρά μπορεί να πανηγυρίζει, αφού τίποτα δεν έχει ξεκαθαρίσει στον όμιλο. Αντίθετα, ο ΑΠΟΕΛ μόνο με χαρακίρι μπορεί να χάσει την πρόκριση στους «32».

Αναπόφευκτες οι συγκρίσεις του τότε και του σήμερα, όπως επίσης πρέπει να πούμε πως η ομάδα που διέθεταν οι γαλαζοκίτρινοι το 2012 ήταν καταφανώς πληρέστερη και ποιοτικότερη από την ομάδα που κοουτσάρει σήμερα ο Τόμας Κρίστιανσεν! Ακόμα κι έτσι όμως ο ΑΠΟΕΛ τα καταφέρνει περίφημα, ο Δανός τεχνικός δίνει τις δικές του «απαντήσεις» στους επικριτές του, το ίδιο και ο Πιέρος και η ομάδα συνεχίζει να γράφει ιστορία.

Μια επιτυχία που κάθε άλλο μικρή είναι -εφόσον βέβαια οι πρωταθλητές υλοποιήσουν τον στόχο της πρόκρισης- με βάση τα μεγέθη και ο ΑΠΟΕΛ κάνει άλλη μιαν υπέρβαση, ενώ ετοιμάζεται να κάνει την προίκα του για τα επόμενα χρόνια. Κάτι που μπορεί να μεταφραστεί ποικιλοτρόπως και με πολλούς τρόπους. Και πρώτα και κύρια σε ό,τι αφορά τα εντός των τειχών δρώμενα.

Με την οικονομική άνεση που θα αποκτήσει (τα έσοδά του υπολογίζεται να ξεπεράσουν τα οκτώ, εννιά εκατομμύρια, τουλάχιστον μέχρι τους «32»), αλλά και τη δεδομένη ποιότητα που θα διατηρήσει στο ρόστερ του, μπορεί άνετα να κάνει παιγνίδι για ακόμα μια πενταετία, τουλάχιστον.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ