aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΟ Θρύλος έχει τη δική του ιστορία!

Ο Θρύλος έχει τη δική του ιστορία!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ο ΑΠΟΕΛ ετοιμάζεται για άλλη μια πολύ μεγάλη ευρωπαϊκή πρόκληση στη σύγχρονη ιστορία του. Κοντοζυγώνει η ώρα που η μπάλα θα στηθεί στη σέντρα του σταδίου Πάρκεν για τον πρώτο αγώνα των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στην Κοπεγχάγη (Τρίτη, 21:45) και εννοείται ότι θα επιδιώξει με μανία να θέσει τις βάσεις πρόκρισης, παίρνοντας ένα καλό αποτέλεσμα ενόψει της ρεβάνς στο ΓΣΠ.

Η αποστολή των γαλαζοκιτρίνων μόνο εύκολη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Τέτοιας υφής παιχνίδια, εκτός από πίεση, εμπερικλείουν ένα σωρό κίνητρα (οικονομικά και αγωνιστικά), τα οποία ανεβάζουν την αδρεναλίνη, διεγείροντας παραλλήλως τις ποδοσφαιρικές αισθήσεις.

Πυξίδα του ΑΠΟΕΛ στην προσπάθεια για να περάσει με επιτυχία τον πήχη αποτελούν ασφαλώς τα πεπραγμένα του κατά την τελευταία επταετία. Οι πρωταθλητές μας βρέθηκαν άλλες τέσσερις φορές στον προθάλαμο των γκρουπ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, μετρώντας τρεις προκρίσεις, δύο εκ των οποίων απέναντι σε ομάδες της Δανίας! Ο Θρύλος, δηλαδή, έχει τη δική του ιστορία σε τέτοιας σπουδαιότητας αναμετρήσεις και ξέρει τον τρόπο να φτάνει στο ζητούμενο. Κάτι που θέλει να πράξει για τέταρτη φορά…

Πάμε να φρεσκάρουμε τη μνήμη μας; Η πρώτη προσπάθεια έγινε το καλοκαίρι του 2009. Αφού προσπέρασε τις Στρέιμουρ και Παρτίζαν, βρέθηκε απέναντι στη σημερινή αντίπαλο. Ο ΑΠΟΕΛ με τη συμπαράσταση 22.000 φίλων του επιβλήθηκε μέσα στο ΓΣΠ με 3-1 της Κοπεγχάγης (Κοσόφσκι 2΄, Μιχαήλ 18΄ πέν., 41΄), ανατρέποντας την ήττα (0-1) στο πρώτο ματς, φωτίζοντας έτσι τον δρόμο για μελλοντικές επιτυχίες.

Δύο χρόνια μετά, ο Θρύλος φάνηκε εκ νέου συνεπής στο ραντεβού με την πρόκριση! Αποκλείοντας τις Σκέντερμπεου και Σλόβαν, βρέθηκε στον προθάλαμο των ομίλων της διοργάνωσης. Απέναντι στη Βίσλα Κρακοβίας τον Αύγουστο 2011 κατάφερε στον επαναληπτικό αγώνα να φέρει εκ νέου τα κάτω-πάνω. Έχασε στην Κρακοβία με 0-1, αλλά στη ρεβάνς κέρδισε με 3-1 (Παρέικο αυτ. 29΄, Αΐλτον 54΄, 87΄). Ένα ταξίδι που ήταν και το πιο μακρινό στην Ευρώπη. Σταμάτησε στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης!

Επιτυχημένη ήταν και η τρίτη απόπειρα του ΑΠΟΕΛ τη σεζόν 2014-15 Θέτοντας νοκ-άουτ την Ελσίνκι, μέτρησε δυνάμεις με την Άαλμποργκ. Αυτή τη φορά κατάφερε με γκολ του Βινίσιους (54΄) να αποσπάσει την ισοπαλία στη Δανία (1-1, στάδιο Νορτζίσκι) και στον επαναληπτικό έκανε πάρτι, κερδίζοντας με 4-0 (Βινίσιους 29΄, Ντε Βινσέντι 44΄, Αλωνεύτης 64΄, Σέρινταν 75΄).

Η τέταρτη και τελευταία προσπάθεια ήταν η μοναδική που δεν στέφθηκε με επιτυχία. Ηττήθηκε με 0-1 από την Αστάνα στο Καζακστάν και στον επαναληπτικό αγώνα, αν και καλύτερο από την αντίπαλο, «κόλλησε» στην ισοπαλία 1-1 (Στίλιτς 60΄/ Μαξίμοβιτς 84΄) και έτσι συμβιβάστηκε με τη συμμετοχή στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

ΣΕΖΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ
2009-10 Κοπεγχάγη 3-1 0-1
2011-12 Βίσλα Κρακοβίας 3-1 0-1
2014-15 Άαλμποργκ 4-0 1-1
2015-16 Αστάνα 1-1 0-1

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ