aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΟ Στάθης δεν μασάει και δεν κρατά κακίες

Ο Στάθης δεν μασάει και δεν κρατά κακίες

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Αλωνεύτης από τα παλιά στους τελευταίους αγώνες του ΑΠΟΕΛ. Κυριολεκτικά και χωρίς ίχνος υπερβολής. Ο Κύπριος διεθνής πραγματοποιεί εμφανίσεις και πορεία ανάλογη της πρώτης του χρονιάς στους γαλαζοκίτρινους.

Τότε, ο Στάθης σε 32 αγώνες πρωταθλήματος (το πρωτάθλημα διεξήχθη με 12 ομάδες) μέτρησε συμμετοχή σε 23 αγώνες (15 ως βασικός, 8 ως αλλαγή), 1.490 λεπτά και τέσσερα γκολ. Στη φετινή περίοδο, ο Αλωνεύτης μετρά σε 21 αγώνες πρωταθλήματος 16 παιχνίδια (8 ως βασικός και 8 ως αλλαγή), 767 λεπτά και τρία γκολ. Δεν θέλει λοιπόν και πολύ για να πιάσει εκείνη την επίδοση με τη φόρα που έχει πάρει. Αρκετά όμως με αριθμούς…

Ο Αλωνεύτης, πλησιάζοντας τα 34 του (γεννημένος στις 29.3.1983) μοιάζει σαν τον παλιό καλό κρασί. Έχοντας ξεπεράσει τον εφιάλτη των τραυματισμών που τον ταλαιπώρησαν για μια διετία δείχνει ποιος πραγματικά είναι και τι μπορεί να κάνει μέσα στο γήπεδο. Πραγματικά και χωρίς ίχνος υπερβολής, τόσο χαρισματικοί ποδοσφαιριστές που να συγκεντρώνουν τόσα στοιχεία (ταχύτητα, ντρίμπλα, φαντασία, σκοράρισμα), τους βλέπουμε κάθε καμιά δεκαριά χρόνια -και μη με βάλετε στον πειρασμό να κάνω συγκρίσεις-. Τουλάχιστον. Φυσικά, το αντικείμενο δεν είναι κάθε πόσα χρόνια βγαίνουν τέτοιοι ποδοσφαιριστές και πόσους (Κύπριους) έχουμε σαν τον Στάθη.

Είναι προφανής ο λόγος και δεν είναι άλλος από την καθυστέρηση που παρατηρείται στην ανανέωση της συνεργασίας του με τον ΑΠΟΕΛ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αλλά και με τις κατά καιρούς δηλώσεις όλα συνηγορούν πως ο ποδοσφαιριστής αργά ή γρήγορα θα ανανεώσει με τους πρωταθλητές. Από την άλλη, όσο το θέμα συντηρείται δίνεται τροφή για διάφορα σχόλια και σενάρια.

Τώρα θα μου πείτε, ολίγον ενδιαφέρουν είτε τον ποδοσφαιριστή, είτε τον ΑΠΟΕΛ, από τη στιγμή που τίποτα απ’ όσα διαδίδονται δεν ισχύει. Έλα όμως που υπάρχει μια λαϊκή ρήση που λέει «όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά». Ο χαρακτήρας του Στάθη είναι τέτοιος που δεν του επιτρέπει να συμπεριφερθεί «κατινίστικα», ούτε θα δώσει δικαιώματα για κουτσομπολιά.

Και για να το πάρω και ένα βήμα πάρα πέρα να πω ότι ο Στάθης δεν μασάει ούτε από μετεγγραφές, ούτε από συναγωνισμό, ούτε από τίποτα. Ο Στάθης ξέρει να κάνει τη δουλειά του και δεν ακούει ούτε τι λέγεται, ούτε τι γράφεται. Αν και στα 34 του, μπορεί πολύ εύκολα -αν δεν τα βρει με τους γαλαζοκίτρινους- να βρει τον επόμενό του σταθμό και δεν θα κρατήσει κακία σε κανέναν. Εδώ δεν κράτησε τότε που έπρεπε να το κάνει και χάρισε και μπόλικο χρήμα. Είπαμε, αυτός είναι ο Στάθης.

Υ.Γ.: Για να είμαι ακριβής, σημειώστε πως την καλύτερή του σεζόν ο Στάθης στον ΑΠΟΕΛ την έκανε το 2013-2014, όταν σε σύνολο 36 αγώνων μέτρησε 25 ματς στην αρχική ενδεκάδα, πέντε ως αλλαγή, 2.254 λεπτά και οκτώ γκολ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ