aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΟ… σκάουτερ του Ολυμπιακού (δηλώσεις)

Ο… σκάουτερ του Ολυμπιακού (δηλώσεις)

Ο Θαλής Θεοδωρίδης μίλησε στην εφημερίδα «Γαύρος για τον μεθαυριανό αγώνα του Ολυμπιακό με τον ΑΠΟΕΛ στον Πειραιά. Ο Ελλαδίτης τεχνικός του Άρη αναφέρθηκε στα σημεία που πρέπει να προσέξουν οι ερυθρόλευκη απέναντι στην κυπριακή ομάδα.

Αναλυτικά: «Είναι εξαιρετική ομάδα, διαθέτει παίκτες υψηλού επιπέδου και παρότι ως τώρα δεν έχει δεχθεί ούτε γκολ στο πρωτάθλημα, θα έλεγα ότι η δύναμη του ΑΠΟΕΛ βρίσκεται στη μεσαία και στην επιθετική του γραμμή. Έχει γρήγορους ακραίους που εναλλάσσονται κατά τη διάρκεια του παιχνίδι και δυσκολεύουν τον αντίπαλο, ενώ οι κεντρικοί χαφ ξέρουν να ελέγχουν τον ρυθμό και να τροφοδοτούν σωστά τους συμπαίκτες τους στα άκρα. Αυτοί είτε με ατομικές ενέργειες είτε με σέντρες δημιουργούν καταστάσεις.

Ο Γιαννιώτας, ο Βάντερ και ο Εφραίμ είναι αυτοί που κατά κύριο λόφο χρησιμοποιούνται στα άκρα της επίθεσης. Και οι τρεις διαθέτουν χαμηλό κέντρο βάρους και είναι γρήγοροι, στοιχεία που καθιστούν δύσκολη την αντιμετώπιση τους. Συνήθως ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ, ο Τόμας Κρίστιανσεν, παρατάσσει την ομάδα του σε διάταξη 4-2-3-1, η οποία μετατρέπεται συχνά σε 4-1-4-1, ιδιαίτερα όταν έχει εκείνη την μπάλα. Ο Νούνο Μοράις μένει λίγο πιο πίσω, κρατώντας την ισορροπία ανασταλτικά και ο Βινίσιους ανεβαίνει, μιας και είναι ποδοσφαιριστής που μπορεί να παίξει κάθετα ακόμα και να απειλήσει απευθείας.

Σαφέστατα από στατιστικής πλευράς είναι εντυπωσιακό το μηδέν παθητικό που παρουσιάζει αλλά δεν αντικατοπτρίζει πλήρως την αλήθεια. Εμείς προχθές είχαμε τρία τετ α τετ και αν καταφέρναμε να σκοράρουμε σε κάποιο από αυτά τότε θα βλέπαμε διαφορετικό παιχνίδι. Επειδή είναι ομάδα που αρέσκεται στην κατοχή της μπάλας, ο ΑΠΟΕΛ στα εγχώρια ματς πιέζει ψηλά, γεγονός που μπορεί να του γυρίσει μπούμερανγκ, εφόσον η μπάλα περάσει στη πλάτη των αμυντικών. Οι ακραίοι μπακ ανεβαίνουν πολύ συχνά και οι στόπερ δεν είναι τόσο γρήγοροι ώστε να μπορούν ν’ αντεπεξέλθουν. Εκεί μπορεί να χτυπήσει ο Ολυμπιακός»

«ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΗΣ ΑΜΥΝΑΣ»

«Κατ΄ αρχάς επειδή είναι νωρίς ακόμη στη σεζόν, δεν μπορεί κάποιος να είναι απόλυτος. Ο Ολυμπιακός είναι φανερό ότι ακόμα ψάχνεται. Έχει νέο προπονητή και αρκετούς καινούργιους παίκτες, μια ασυνήθιστη συνθήκη για τον ίδιο. Ο ΑΠΟΕΛ είναι ομάδα ρυθμού, πολύ έμπειρη και ας μην ξεχνούμε πως έμεινε εκτός Champions League από μια κακιά στιγμή στο παιχνίδι με την Κοπεγχάγη.

Δεν περιμένω να δω κάτι εντυπωσιακό από τις δυο ομάδες στον αγώνα της Πέμπτης. Περιμένω ένα κλειστό και ισορροπημένο παιχνίδι, στο οποίο ο Ολυμπιακός καλείται να δείξει πολύ μεγάλη υπομονή και συνοχή. Χρειάζεται να κόψει τη δημιουργία του ΑΠΟΕΛ από τα άκρα κυρίως τις καταστάσεις ένα με έναν. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που οι ακραίοι μπακ του Ολυμπιακού είναι διαφορετικοί συγκριτικά από τα προηγούμενα χρόνια και πρέπει να έχουν τη βοήθεια των συμπαικτών τους, έως ότου μπουν απόλυτα στο πνεύμα της ομάδας.

Ο ΑΠΟΕΛ πιέζει ψηλά και κυρίως τα κλεψίματα της μπάλα δεδομένου να δώσει την ευκαιρία στα εξτρέμ να τρέξουν γρήγορα και να αξιοποιήσουν το ανοιχτό γήπεδο. Αυτό δεν πρέπει να τους δώσει ο Ολυμπιακός οποίος από τη πλευρά του καλείται να κτυπήσει στην πλάτη της άμυνας. Έχει καλούς στόπερ ο ΑΠΟΕΛ, αλλά δεν είναι πολύ γρήγοροι».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ