aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΟ σεβασμός, το μεγαλύτερο κέρδος

Ο σεβασμός, το μεγαλύτερο κέρδος

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Άλλη μια τεράστια ευρωπαϊκή πρόκληση έχει αύριο ενώπιόν του ο ΑΠΟΕΛ αφού θα κληθεί να αντιμετωπίσει την Μπιλμπάο για τη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Η κυπριακή ομάδα έζησε μεγάλες στιγμές στα ευρωπαϊκά σαλόνια, με κορυφαία την παρουσία της στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ. Καλείται και τώρα να υπερβεί ένα ψηλό εμπόδιο αφού έχει να αντιμετωπίσει μια ισπανική ομάδα.

Όμως και πάλι, στον ΑΠΟΕΛ πιστεύουν και θα διεκδικήσουν τις πιθανότητές τους. Άλλωστε, το παρελθόν δίδαξε πως, ένα παιχνίδι δεν μπορεί να κριθεί πριν αρχίσει και ο ΑΠΟΕΛ κοίταξε στα μάτια κι άλλες μεγάλες ομάδες και μάλιστα αρκετές απ’ αυτές τις έριξε στο καναβάτσο. Βεβαίως, για να είμαστε ρεαλιστές, η Μπιλμπάο έχει τον τίτλο του φαβορί και η κυπριακή ομάδα θα επιδιώξει σήμερα, μ’ ένα θετικό αποτέλεσμα, να μεταφέρει την υπόθεση πρόκριση στη Λευκωσία, όπου όλα πλέον θα είναι ανοικτά.

Ο ΑΠΟΕΛ με τη μόνιμη παρουσία του τα τελευταία χρόνια σε ευρωπαϊκό όμιλο, είτε αυτός είναι για το Τσάμπιονς Λιγκ είτε για το Γιουρόπα Λιγκ, έχει επωφεληθεί οικονομικά σε μεγάλο βαθμό. Είναι πολλά τα εκατομμύρια που έχουν εισρεύσει στο ταμείο του. Ένα μεγάλο κέρδος, που επιτρέπει στον ΑΠΟΕΛ να εντάσσει στο ρόστερ του ποδοσφαιριστές αξίας, που κάνουν τη διαφορά. Γι’ αυτό και ξεχωρίζει και διαπρέπει και στην Ευρώπη.

Ωστόσο, έχει την αίσθηση πως το μεγαλύτερο κέρδος για τον σύλλογο της Λευκωσίας είναι άλλο. Ο σεβασμός των αντιπάλων. Αυτό ο ΑΠΟΕΛ το κέρδισε πανάξια με τις επιτυχίες του στην Ευρώπη. Αντιμετωπίζεται με την πρέπουσα σοβαρότητα, ως ένας μεγάλος σύλλογος. Χθες, σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Αθλέτικ Μπιλμπάο, Γιόσου Ουρούτια, έκανε λόγο για ένα δύσκολο παιχνίδι της ομάδας του απέναντι στον ΑΠΟΕΛ και ήταν προσεκτικός σε αυτά που είπε για τον αντίπαλό τους.

«Δεν θα είναι εύκολο το παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ. Στο ποδόσφαιρο έχουν μειωθεί οι διαφορές ανάμεσα στις ομάδες και θα έχουμε μια δύσκολη αποστολή», υπογράμμισε ο Ουρούτια. Ο σεβασμός των αντιπάλων, είναι κέρδος ανεκτίμητης αξίας για τον ΑΠΟΕΛ. Τον κέρδισε με τα αποτελέσματα και τις εμφανίσεις του απέναντι σε μεγάλους αντιπάλους και δύσκολες έδρες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ