aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΟ Σάλαϊ για τον ΑΠΟΕΛ, την Ρεάλ Μαδρίτης και τη ζωή στην Κύπρο

Ο Σάλαϊ για τον ΑΠΟΕΛ, την Ρεάλ Μαδρίτης και τη ζωή στην Κύπρο

Ο Ρόλαντ Σάλαϊ μίλησε στην Ουγγρική «Nemzeti Sport» σχετικά με την μετεγγραφή του στον ΑΠΟΕΛ, το ταξίδι του στην Κύπρο, αλλά και την πρώτη προπόνησή του με τους νέους του συμπαίκτες.

«Όπως γνωρίζω, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο σωματείων την Τρίτη δεν κράτησαν πολύ. Μιλούσαν για μία ή δύο ώρες, όλα ήταν εντάξει, η Ακαδημία Πουσκάς αποδέχτηκε τους όρους του κυπριακού συλλόγου και μπορούσα να προετοιμαστώ για τη νέα πρόκληση», δήλωσε αρχικά.

Για το τι σκεφτόταν στο ταξίδι για την Κύπρο ανέφερε: «Ότι είχα μια μεγάλη ευκαιρία ζωής. Όποιος διαβάζει ειδήσεις από τον κόσμο του ποδοσφαίρου, ξέρει πόσοι ποδοσφαιριστές έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν σ’ ένα σύλλογο που αγωνίζεται στο διεθνές στερέωμα. Είναι πολύ σημαντικό να αγωνίζεσαι στο Champions League. Λοιπόν, αυτό είναι που έχω: μπορώ να είμαι σε μια ομάδα που θα είναι στην κύρια φάση του Champions League».

Για το τι του είπαν οι άνθρωποι του ΑΠΟΕΛ δήλωσε: «Είχα επιβιβαστεί στο αεροπλάνο ως μέλος της κυπριακής αντιπροσωπείας. Μαζί μου ήταν ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ, ο αθλητικός διευθυντής και οι υπόλοιποι. Ήταν μεγάλη τιμή για μένα και μου είπαν στο αεροπλάνο ότι είχαν ταξιδέψει αποκλειστικά για μένα, επειδή ήθελαν να με αποκτήσουν με κάθε κόστος. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης κατέληξαν ότι έχουν μεγάλες προσδοκίες από μένα. Ήταν καλό να το ακούω, όχι μόνο εγώ, αλλά και η Μπετίνα, η αγαπημένη μου, που θα είναι μαζί μου στη Λευκωσία».

Για το που θα είναι το νέο του σπίτι είπε: «Ναι, πρόκειται να μπούμε στο νέο σπίτι μας την Παρασκευή. Σε μια ήσυχη συνοικία της Λευκωσίας έχουμε ένα διώροφο σπίτι και στη συνέχεια μπορούμε να επιλέξουμε ένα αυτοκίνητο».

Σε προτροπή του δημοσιογράφου να μην πάρει μία Porsche σχολίασε: «Για μένα, το αυτοκίνητο δεν είναι σημαντικό αυτή τη στιγμή, αλλά το να αποδείξω την αξία μου. Το πρωί της Τετάρτης πέρασα από την πρώτη ιατρική εξέταση, εξετάστηκα λεπτομερώς, αλλά αυτό είναι σωστό. Στη συνέχεια υπήρχε ένα γρήγορο γεύμα και το απόγευμα παρακολούθησα την πρώτη προπόνηση. Οι πρώτες εντυπώσεις είναι σημαντικές, ευτυχώς δεν είμαι δύσκολος τύπος. Η αυτοπεποίθησή μου δεν αποτελεί πρόβλημα, αλλά πρέπει να εργαστώ πολύ για να ενταχθώ στο σύνολο του ΑΠΟΕΛ».

Για το αν θα αγωνιστεί στον ΑΠΟΕΛ ανέφερε: «Γι’ αυτό ήρθα εδώ. Αλλά το σύνολο είναι ισχυρό, εδώ πραγματικά φαίνεται εκείνος που μπορεί να αποδείξει την αξία του, που δίνει το μέγιστο στην προπόνηση και δείχνει ότι είναι καλύτερος από τον αντίπαλο. Δεν θα είναι εύκολο το έργο μου, υπάρχουν ξένοι από τη Βραζιλία, την Αργεντινή, το Βέλγιο και την Πορτογαλία, αλλά δεν με φοβάμαι. Νόμιζα ότι ήταν καλή ιδέα να δεσμευθώ για πολύ καιρό. Και αυτή η ιδέα συνέπεσε με αυτήν των διοικούντων του ΑΠΟΕΛ, ήθελαν επίσης να είμαι παίκτης τους για χρόνια και ήμουν ευτυχής να το κάνω».

Για το πώς αντιμετωπίζει τον αγώνα με την Ρεάλ Μαδρίτης στις 13 Σεπτεμβρίου: «Προς το παρόν προσπαθώ να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, ώστε να είμαι στην πρεμιέρα του ΑΠΟΕΛ. Και αν το παιχνίδι πηγαίνει καλά, αν δώσω πραγματικά μια μεγάλη παράσταση, ίσως θα το ανακαλύψουν και θα κάνω άλλο ένα μεγάλο βήμα μέσα από τα όνειρά μου. Μην ξεχνάτε ότι είμαι μόνο είκοσι, δεν έχω κανένα λόγο να προτρέχω, είμαι υπερήφανος που έχω μια ομάδα που μετέχει στο Champions League. Είναι υπέροχο, μπορώ να είμαι εδώ. Στις επόμενες μέρες, θα έρθει η ώρα του πρώτου αγώνα πρωταθλήματος και λίγες μέρες αργότερα την πόρτα στο Champions League θα χτυπήσει η Ρεάλ Μαδρίτης. Και θέλω να είμαι εκεί».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ