aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΟ Σα, Σα, Σα, Σα, Σα Πίντο και ο Κύπριος άμπαλος, «σκοτώστρας»

Ο Σα, Σα, Σα, Σα, Σα Πίντο και ο Κύπριος άμπαλος, «σκοτώστρας»

Με αφορμή την ανακοίνωση της πρόσληψης του Ρικάρντο Σα Πίντο από τον ΑΠΟΕΛ για τη θέση του προπονητή, ο δημοσιογράφος Πέτρος Χατζηχριστοδούλου, θυμάται ένα περιστατικό με τον Πορτογάλο όσο ακόμα ήταν ποδοσφαιριστής.

Συγκεκριμένα γυρίζει πίσω στο 2001 και μια αναμέτρηση ανάμεσα σε Εθνική Κύπρου και Εθνική Πορτογαλίας, όταν ο Σα Πίντο επέστρεψε στη δράση μετά από σοβαρό τραυματισμό. Κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης ένας Κύπριος διεθνής, παραλίγο να τον βγάλει νοκ-άουτ με από ένα σκληρό μαρκάρισμα.

Η ανάρτηση του Πέτρου Χατζηχριστοδούλου:

«Σα, Σα, Σα, Σα, Σα Πίντο!

Ως προπονητή δεν τον έχω τσεκάρει τον Σα Πίντο, που ανακοινώθηκε προ ολίγου από το ΑΠΟΕΛ. Ως παίκτη τον θυμάμαι καλά, ήταν πολύ καλός επιθετικός ή και μεσοεπιθετικός, από τους κορυφαίους Πορτογάλους της γενιάς του.

Θυμήθηκα ένα περιστατικό, σε αγώνα Πορτογαλιας-Κυπρου, γύρω στο 2001. Ο Σα Πίντο είχε περάσει έναν σοβαρό τραυματισμό, ήταν έξω 8-9 μήνες από ρήξη χιαστών. Επέστρεψε στη δράση μόλις λίγες μέρες πριν από τον αγώνα με την Κύπρο και τον πήραν στην εθνική για να ξαναμπεί στο κλίμα. Μάλιστα τον έβαλαν αλλαγή εναντίον της Κύπρου, καμία 25αριά λεπτά πριν από τη λήξη. Ο αγώνας παίχτηκε στο Ζοζέ Αλβαλάδε, το γήπεδο της Σπόρτινγκ, ομάδας του Σα Πίντο. Όταν γινόταν η αλλαγή, ο εκφωνητής του γηπέδου έκανε μια εξαιρετική, μπριόζικη ενημέρωση των φιλαθλων, ανακοινώνοντας ρυθμικά το όνομα του παίκτη. «No.16, Sa, Sa, Sa, Sa, Sa Pinto!». Το γήπεδο σείστηκε από τις ιαχές.

Λίγα λεπτά αργότερα, πάγωσε το αίμα μας στα δημοσιογραφικά και στις κερκίδες. Ένας από τους παίκτες μας, διαβόητος «σκοτώστρας», έκανε ένα φάουλ τρομερό στον Σα Πίντο. Δηλαδή πριν προλάβει να γυρίσει στη δράση ο ταλαιπωρημένος άσος, πήγε να του κόψει την μπάλα ένας άμπαλος Κυπραίος. Δεν ξέρω πώς δεν τον σκότωσαν τον δικό μας οι Πορτογάλοι, αλήθεια. Μάλλον δεν είδαν πολλοί την κίνηση στη φάση. Εγώ έψαχνα τρύπα να κρυφτώ στα δημοσιογραφικά, από σχόλια των Πορτογάλων συναδέλφων, με κάποιους είχαμε ήδη γνωριστεί.

Ντράπηκα και εκνευρίστηκα. Τόσο πολύ, που δεν άντεξα να μην κατσαδιάσω μετά το δικό μας δρεπάνι μπροστά σε άλλους διεθνείς μας. Εννιά μήνες αγώνα έκανε για να ξαναπαίξει ο Πορτογάλος και θα έβγαινε νοκ άουτ από έναν φαουλτζή Κυπραίο. Ευτυχώς γλίτωσε ο άνθρωπος, πάντως. Είχε φάει την κλοτσιά στο άλλο πόδι, όχι σε σημείο που θα ήταν ανεπανόρθωτη ζημιά και έτσι συνέχισε την καριέρα του μέχρι τα 35-36 του».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ