aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ο Ρινάλντι που δεν είπε «μόνο ΑΠΟΕΛ»

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Λαουτάρο Ρινάλντι. Ποιος είναι ο τύπος; Η πρόσφατη προσθήκη του Παναθηναϊκού στη γραμμή κρούσης. Πρόκειται για τον 23χρονο Αργεντινό επιθετικό που βρισκόταν μέχρι προσφάτως στη μετεγγραφική ακίδα και του ΑΠΟΕΛ, με τους παράγοντες του συλλόγου να κάνουν ό,τι περνούσε από το χέρι τους ώστε να αποσπάσουν την υπογραφή του. Εν ολίγοις, τον ήθελαν σαν τρελοί! Και σε καλή ποδοσφαιρικά ηλικία βρίσκεται και εξαιρετικές συστάσεις έλαβαν και πολύ καλή μεταπωλητική αξία συγκεντρώνει.

Αν και οι πρωταθλητές μας ήταν διατεθειμένοι να ανεβάσουν ακόμη περισσότερο την προσφορά τους, δηλαδή αυτή να ξεπερνούσε τις 300.000 ευρώ όσον αφορά στις ετήσιες απολαβές (στην προσφορά υπήρχαν πολύ καλά μπόνους), η στάση που τηρούσε ο παίκτης δεν τους άφηνε πολλά περιθώρια.

«Δεν θέλω να πάω στην Κύπρο και στον ΑΠΟΕΛ», έλεγε και ξανάλεγε στον μάνατζέρ του, αδιαφορώντας προφανώς για τα επιτεύγματα του συλλόγου στην Ευρώπη. Ούτε το τι έλεγε το ποδοσφαιρικό ίνδαλμά του Φερνάντο Καβενάγκι για τον ΑΠΟΕΛ ήταν ικανό να τον μεταπείσει. Δικαίωμά του ασφαλώς…

Βλέπετε, ο 23χρονος που αγωνιζόταν από το 2014 στην Αρχεντίνος Τζούνιορς και κρίθηκε ως η ιδανικότερη επιλογή στον ΑΠΟΕΛ, ακόμη και για να καλύψει το κενό του συμπατριώτη του Τομάς ντε Βινσέντι που μετακομίζει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αποφάσισε πως το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πολύ πιο προηγμένο από το κυπριακό.

Και κυρίως ότι ο Παναθηναϊκός θα αποτελούσε ένα πολύ καλό σκαλοπάτι ώστε να κάνει το επόμενο και πολύ μεγαλύτερο βήμα στην καριέρα του. Και οι πράσινοι τού πρόσφεραν συμβόλαιο που προνοεί 280.000 ευρώ ετησίως και έδωσαν παραλλήλως 300.000 ευρώ για να εξασφαλίσουν το 50% των δικαιωμάτων του παίκτη. Χρήμα που έδινε και ο ΑΠΟΕΛ.

Η περίπτωση του Ρινάλντι, η οικογένεια του οποίου είναι οικονομικά εύπορη, λέει φυσικά πάρα πολλά. Δηλαδή; Πως η Κύπρος δεν αποτελεί την πρώτη επιλογή, ιδιαιτέρως για ποδοσφαιριστές που έχουν ένα πολύ καλό αγωνιστικό υπόβαθρο. Δεν είμαστε ο επιθυμητός προορισμός για πολλούς παίκτες.

Ακόμη και ο ΑΠΟΕΛ, που χαρακτηρίζεται «καλοπληρωτής». Αυτή είναι η αλήθεια, γι’ αυτό όσοι έχουν πάρα πολλές απαιτήσεις, θα πρέπει να βάλουν το άνωθεν στη ζυγαριά των σκέψεών τους. Και στον ΑΠΟΕΛ που ψάχνουν πλέον για τον αντί-Ντε Βινσέντι, θέλοντας μια λύση με το ελάχιστο δυνατό ρίσκο, θα πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη η… ιστορία με τον Ρινάλντι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ