aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΟ Πουρσαϊτίδης έψαχνε VAR, ο «Μπούμπα» το παράκανε και ο Ιβάν εντόπισε τον αδύναμο κρίκο...

Ο Πουρσαϊτίδης έψαχνε VAR, ο «Μπούμπα» το παράκανε και ο Ιβάν εντόπισε τον αδύναμο κρίκο του ΑΠΟΕΛ

Ο ρεπόρτερ της COSMOTE SPORT Ανδρέας Σερβέτας ήταν δίπλα στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ κατά τη διάρκεια του φιλικού με τον Παναθηναϊκού. Συνεπώς μετέφερε αρκετά από όσα λέγονταν διά στόματος Σάββα Πουρσαϊτίδη. Ενδιαφέρουσα ήταν επίσης η τοποθέτηση του δημοσιογράφου που ήταν δίπλα από τον πάγκο του Παναθηναϊκού, Αποστόλη Πάνου, σχετικά με τον Σαμπάλα.

Αρχικά, ο Σερβέτας μετέφερε τη δυσαρέσκεια του Ελλαδίτη προπονητή στο κακό πρώτο δεκάλεπτο των γαλαζοκιτρίνων. «Ζητά να ανεβαίνουν και να πλησιάζουν στην αντίπαλη περιοχή, να καλύπτουν ο ένας τον άλλον και να αλλάζουν με τη μία την μπάλα», πρόσθεσε.

Ακολούθως είπε πως στο πρώτο διάλειμμα για να δροσιστούν οι ποδοσφαιριστές, το αποκαλούμενο «Cooling Break», οι Καρώ και Τσεμπάκ είπαν στον προπονητή τους πως οι πράσινοι τούς έβγαζαν από τη μέση και ρώτησαν τι έπρεπε να κάνουν. Ο Ελλαδίτης τους εξήγησε πως πρέπει να γίνονται αλληλοκαλύψεις και ζήτησε από τον Ντε Βινσέντι να επιστρέφει πίσω και να τους βοηθά.

Στη φάση που σπρώχτηκε ο Κβιλιτάια από τον Βέλεθ στο 27’, ο Πουρσαϊτίδης ζήτησε πέναλτι και χαριτολογώντας είπε: «Δεν έχει και VAR…».

Μία άλλη οδηγία του προπονητή του ΑΠΟΕΛ που μετέφερε ο Ανδρέας Σερβέτας, ήταν το μαν του μαν του Νταουσβίλι στον Βιγιαφάνιες. Ο Αργεντινός μάλιστα υποχρεωνόταν να επιστρέψει πολύ πίσω για να πάρει μπάλα, αλλά ο Γεωργιανός το παράκανε καθώς δεν τον άφηνε από τα μάτια του. Κάποια στιγμή ο Πουρσαϊτίδης τού είπε: «Εντάξει Μπούμπα, εκεί είναι ακίνδυνος».

Προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ο Ουζόχο δέχτηκε κίτρινη κάρτα για καθυστέρηση, κάτι που έφερε και αποδοκιμασίες. Ο Πουρσαϊτίδης τα είχε με τον Νιγηριανό επειδή με τέτοιες ενέργειες ξυπνά ο κόσμος του αντίπαλου και «μπαίνει» στο παιχνίδι.

Μετά το δοκάριτου Ενγκμπακοτό στο 44’, ο Αποστόλης Πάνος είπε ότι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς εντόπισε νωρίς πως ο Σαμπάλα ήταν ο αδύναμος κρίκος του ΑΠΟΕΛ και έδωσε σχετικές οδηγίες. Αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθούν πολλά προβλήματα από την αριστερή πτέρυγα των γαλαζοκιτρίνων, ανάμεσά τους και το γκολ που δέχτηκαν στο 50’.

Ο Σερβέτας πάντως είπε λίγο μετά πως ο Πουρσαϊτίδης δεν ήθελε να βγάλει τον Σαμπάλα και ας είχε προβλήματα, επειδή ήθελε να του δώσει τη δυνατότητα να βρει ρυθμό μέσα από το ανταγωνιστικό φιλικό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ