aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

O… Ποτέ και χάριν έχει!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Αποφασισμένοι να μην περιμένουν μέχρι την τελευταία μέρα των θερινών μετεγγραφών για να στελεχώσουν το ρόστερ ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου παρουσιάζονται στον ΑΠΟΕΛ. Αυτό τουλάχιστον δείχνουν με τις κινήσεις τους. Το γοργόν και χάριν έχει, δηλαδή… Με πάσα μυστικότητα, λοιπόν, προσέγγισαν και εξασφάλισαν το «ναι» του Μίκαελ Ποτέ, τον οποίον έφεραν μάλιστα προχθές βράδυ στην Κύπρο.

Οι συζητήσεις προχώρησαν σε τέτοιο βαθμό που με βάση τις εξελίξεις θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να χαλάσει η συμφωνία, χρονικής διάρκειας δύο ετών! Ο 32χρονος θα αποτελέσει την πρώτη κίνηση στη μετεγγραφική σκακιέρα και εννοείται πως αποτελεί σημαντικό στοιχείο το γεγονός πως θα είναι παρών από την αρχή της προετοιμασίας. Βλέπετε, θα τον βοηθήσει να αφομοιώσει το αγωνιστικό στιλ του προπονητή, βοηθώντας στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της νέας σεζόν.

Η διοίκηση σε συνεργασία με την επιτροπή προγραμματισμού κινήθηκαν άμεσα και με την απόκτηση του επιθετικού από το Μπενίν καλύπτουν το κενό που θ’ αφήσει στη γραμμή κρούσης ο πρώτος σκόρερ του συλλόγου, Πιέρος Σωτηρίου. Εδώ και μήνες φαινόταν ότι ο διεθνής Κύπριος παίκτης θα άνοιγε τα φτερά του και στον ΑΠΟΕΛ κινήθηκαν ταχύτατα ώστε να τον αντικαταστήσουν με έναν δεινό σκόρερ. Και ο Ποτέ από την πρώτη στιγμή συγκέντρωνε το «πακέτο» των αγωνιστικών στοιχείων που ζητούσαν.

Τις τελευταίες τρεις σεζόν πέτυχε 60 τέρματα σε 90 ματς πρωταθλήματος! Βρίσκεται δηλαδή στην καλύτερη και παραγωγικότερη φάση της καριέρας του. Αγωνιζόμενος στην Ομόνοια τη σεζόν 2014-15 είχε παίξει σε 29 παιχνίδια, παραβιάζοντας την αντίπαλη εστία 17 φορές, κερδίζοντας το χρυσό παπούτσι. Η τούρκικη Αντάνα Ντεμίσπορ κατέβαλε 230.000 ευρώ για να αποκτήσει τα δικαιώματά του από τους πράσινους της Λευκωσίας και ο Αφρικανός παίκτης δικαίωσε άπαντες για την επιλογή τους. Πρώτος σκόρερ την περασμένη σεζόν με 23 τέρματα ενώ στο τρέχον πρωτάθλημα έχει σημειώσει ήδη 20.

Πρόκειται για γρήγορο και δυνατό (δεξιοπόδαρο) παίκτη, ο οποίος μπορεί να κινηθεί έξυπνα και εκτός περιοχής. Έχει την ευχέρεια να σκοράρει με όλους τους τρόπους (σουτ, κεφαλιά). Ο Ποτέ είναι παίκτης που μπορεί να αναλάβει το δύσκολο ρόλο να «τρέξει» την ομάδα στην επίθεση, αρχίζοντας την προσπάθεια από το δεύτερο μισό χώρου δράσης. Είναι από τους παίκτες που μπορούν να… δημιουργήσουν το δικό τους κενό χώρο και σουτ. Επί της ουσίας αυτό ζητεί και ο ΑΠΟΕΛ, που έψαχνε περισσότερο ένα επιθετικό σημείο αναφοράς και πρωτίστως γνώστη της κυπριακής πραγματικότητας. Και ο 32χρονος στράικερ ξέρει τον σύλλογο που ήλθε και ποιες είναι οι απαιτήσεις από αυτόν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ