aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΟ Πιέρος και το περιβόητο «DAB»

Ο Πιέρος και το περιβόητο «DAB» [pics & videos]

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Ο Πιέρος Σωτηρίου σκόραρε σε βάρος της ΤΝΣ και πανηγύρισε έξαλλα το γκολ του, κάνοντας μάλιστα και τη χαρακτηριστική κίνηση των χεριών, το λεγόμενο dabbing. 

Τί είναι το «Dab»; Είναι μια συγκεκριμένη κίνηση που κάνει αυτός που χορεύει και φέρνει το μπράτσο του στο ύψος της μύτης του και στη συνέχεια εκτείνει το άλλο χέρι.

Κάποιοι λένε ότι καθιερώθηκε από τους Migos (χιπ χοπ τρίο από τις ΗΠΑ) και πως ως χορός απεικονίζει την κίνηση που έκαναν χιπχοπερς για να «σνιφάρουν» κοκαΐνη από το μπράτσο τους.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό ράπερ «Bow Wow», ο όρος γεννήθηκε το 2012 από χρήστες κάνναβης, όμως οι περισσότεροι υποστηρίζουν πως… πατέρας του «Dab» είναι ο παίκτη του NFL και των Carolina Panthers, Κάμ Νιούτον, ο οποίος το εισήγαγε σαν πανηγυρισμό.

Αν δεν ξέρετε τι είναι το DAB που έχει γίνει μόδα, διαδόθηκε και καθιερώθηκε στην Ευρώπη από τον Πολ Πογκμπά της Γιουβέντους, δείτε τα βίντεο που ακολουθούν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ