aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αθλητικοί Αρθρογράφοι της Κύπρου | ΑΠΟΨΕΙΣΑΝΔΡΕΑΣ ΒΑΛΑΝΙΔΗΣΟ Ντολ αισθάνεται Τραμετσάνι στην τοποθεσία Μπακού

Ο Ντολ αισθάνεται Τραμετσάνι στην τοποθεσία Μπακού

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Για δεύτερη φορά λοιπόν στο «Τόφικ Μπαχράμοφ» ο ΑΠΟΕΛ, απέναντι στην Καραμπάχ, σε διάστημα δύο μηνών και 11 ημερών. Με τον ίδιο προπονητή στον πάγκο, μα σε πολύ διαφορετικό σκηνικό.

Τότε, ο Τόμας Ντολ πραγματοποιούσε ντεμπούτο και ήταν ο… καλός που ήρθε να αντικαταστήσει τον… κακό Πάολο Τραμετσάνι και έφερε τη σπουδαία πρόκριση, που έσωσε τους γαλαζοκίτρινους οικονομικά (για φέτος). Άλλη μία επιτυχημένη επιχείρηση-αστραπή της διοίκησης του Πρόδρομου Πετρίδη.

Για να πω και του στραβού το δίκαιο, δεν θα μάθουμε ποτέ αν μπορούσε να γίνει η ανατροπή με τον Ιταλό στον πάγκο. Σημασία έχει, όμως, ότι η έλευση του Γερμανού έφερε το ποθούμενο αποτέλεσμα. Στο ποδόσφαιρο, όμως, οι δουλειές της μιας νύχτας και οι σωστές βάσεις για το χτίσιμο μίας ομάδας έχουν όση σχέση έχει ο γάμος και οι ξεπέτες (αγγλιστί: one night stand).

Διότι μετά τις πρώτες εντυπώσεις, όσο καλή και αν ήταν η πρώτη επαφή, θα πρέπει στη συνέχεια οι δύο πλευρές να γνωριστούν καλύτερα και να αποφασίσουν αν μπορούν να συμβιώσουν. Ποδοσφαιρικά ομιλούντες, έπειτα από τις όποιες πρώτες αλλαγές και τα ψυχολογικά «let’s go guys», ο κάθε νέος προπονητής θα… χτίσει σπίτι από την αρχή.

Έτσι, θα κριθεί για τη δουλειά του, τη διαχείριση του έμψυχου δυναμικού, την πειθαρχία, την αγωνιστική φιλοσοφία, την απόδοση κ.λπ. Αυτά θέλουν χρόνο, κόπο, μόχθο και, πάνω από όλα, υπομονή.

Δύο μήνες και 11 ημέρες μετά το θριαμβευτικό 2-0 απέναντι στους Αζέρους, όμως, η κατάσταση είναι πολύ διαφορετική για τον Ντολ. Διότι έχει στην πλάτη του την ταπεινωτική τεσσάρα από την Ντουντελάνζ (3-4), το παραλίγο πατατράκ στο Παραλίμνι (3-2), κατά το οποίο γλύτωσε στο ένατο λεπτό της καθυστέρησης, και μία νίκη επί της Δόξας (2-0), προϊόν παιδαριωδών λαθών των αντιπάλων.

Βάλτε στην πρόσθεση και τις εμφανίσεις που έκαναν τους οπαδούς του ΑΠΟΕΛ να θέλουν να τραγουδήσουν, στους ρυθμούς του Πασχάλη Τερζή, «ρώτησα τα μάτια μου τι έχουν και πονάνε». Όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, ακολούθησε κριτική στον Τύπο και μουρμούρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αλλού σε λογική βάση και αλλού με τη συνήθη υπερβολή.

Σε αυτό το κλίμα, ο ΑΠΟΕΛ δίνει απόψε αγώνα που μπορεί να αποδειχτεί καθοριστικός για την πορεία του. Σκεφτείτε να μείνει άποντος με το πέρας της 3ης αγωνιστικής, με το ενάμισι πόδι εκτός των «32» του Γιουρόπα Λιγκ και όλα αυτά στον πιο εύκολο ευρωπαϊκό όμιλο που έτυχε ποτέ σε κυπριακή ομάδα! Έχω την εντύπωση λοιπόν ότι, πολύ πιο γρήγορα από ό,τι περίμενα, ο Τόμας Ντολ αισθάνεται ήδη… Πάολο Τραμετσάνι.

Αν είναι κάπου πάντως που μπορεί να βασιστεί απόψε ο προπονητής των γαλαζοκιτρίνων, είναι τα κίνητρα που δίνουν τέτοια παιχνίδια στους ποδοσφαιριστές. Καριερίστες είναι, παίζουν σε όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ, θα θέλουν να δείξουν τι μπορούν να κάνουν στους διάφορους σκάουτερ που θα παρακολουθούν το ματς. Στοιχείο που μπορεί να λειτουργήσει θετικά, να φέρει ανάκαμψη και να ανατρέψει το κλίμα. Τουλάχιστον μέχρι νεωτέρας…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ