aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΟ Ντομπρασίνοβιτς για το ΑΠΟΕΛ-Αστάνα (Συνέντευξη)

Ο Ντομπρασίνοβιτς για το ΑΠΟΕΛ-Αστάνα (Συνέντευξη)

TOY ΗΛΙΑ ΠΟΝΗΡΟΥ

Συνέντευξη σε ΜΜΕ του Καζακστάν παραχώρησε ο Σίνισα Ντομπρασίνοβιτς. Ο Σερβοκύπριος τεχνικός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην αποψινή αναμέτρηση ανάμεσα στον ΑΠΟΕΛ και την Αστάνα.

Τι είπε ο “Ντόμπρα”:

“Kατ’ αρχάς θα ήθελα να συγχαρώ την Αστάνα για την πρόκρισή της στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Είναι μία σημαντική επιτυχία. Για διάφορες σεζόν, η Αστάνα έχει παίξει επιτυχώς στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, επιβεβαιώνοντας ότι ο σύλλογος είναι σπουδαίος με σοβαρές φιλοδοξίες και γνωρίζει τι πρέπει να κάνει για να επιτύχει τους στόχους του. Για μένα προσωπικά, πέρσι ο ΑΠΟΕΛ ήταν πιο δυνατός, όταν αντιμετώπισε πέρσι την Αστάνα. Τότε, ο ΑΠΟΕΛ διέθετε ένα δυνατό σύνολο με σπουδαίους παίκτες. Τώρα, δεν ισχύουν τα ίδια δεδομένα και η Αστάνα έχει καλές πιθανότητες για να κερδίσει το αποψινό παιχνίδι”.

“Το σωστό για την Αστάνα ήταν πως κράτησε τον προπονητή της και τον κορμό της ομάδας. Ακολούθησε μία εντελώς διαφορετική φιλοσοφία σε σχέση με τον ΑΠΟΕΛ, ο οποίος είναι μεν πετυχημένος, αλλά έχει αλλάξει πέντε προπονητές τα τελευταία τρία χρόνια. Αυτό κάνει δύσκολη την προσαρμογή των παικτών σε αυτά που ζητάει ο νέος προπονητής.

Με το μέρος του ΑΠΟΕΛ είναι οι… καιρικές συνθήκες. Ο αγώνας μπορεί να διεξάγεται το βράδυ, αλλά πιστέψετέ με υπάρχει πάρα πολλή ζέστη και υγρασία, κάτι που μπορεί να επηρεάσει τους παίκτες της ομάδας από το Καζακστάν. Οι δύο ομάδες έχουν ίσες πιθανότητες και είναι δύσκολο να χρίσεις φαβορί.

Η Αστάνα ηττήθηκε στο ντέρμπι από την Καϊράτ και ίσως οι παίκτες της να μην είναι στην καλύτερή τους κατάσταση, όμως την ίδια ώρα ο ΑΠΟΕΛ δεν εντυπωσίασε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι παίκτες που αποκτήθηκαν το καλοκαίρι δεν δικαιολόγησαν μέχρι τώρα γιατί βρίσκονται σε μία τόσο μεγάλη ομάδα”.

“Με εξαίρεση τον Γιάννη Γιαννιώτα, τα άλλα μετεγγραφικά αποκτήματα δεν έδειξαν τον καλύτερό τους εαυτό. Φυσικά, ένας σημαντικός παράγοντας τον οποίο δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι η φανταστική στήριξη που έχουν από τους φιλάθλους τους, οι οποίοι γνωρίζουν πώς μπορούν να δημιουργήσουν ψυχολογική πίεση στον αντίπαλο”.

“Ο Τόμας Κρίστιανσεν δούλευε στην ΑΕΚ, η οποία υπό τις οδηγίες του έπαιξε ελκυστικό κι επιθετικό ποδόσφαιρο. Ναι, πέτυχε στην ΑΕΚ, όμως στον ΑΠΟΕΛ η πίεση είναι μεγαλύτερη, γιατί πλέον πήγε σε έναν ανταγωνιστή, ο οποίος έχει πολλές απαιτήσεις. Ο ΑΠΟΕΛ θα μπορούσε να βρεθεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά γνώρισε τον αποκλεισμό από την Κοπεγχάγη. Συμφωνώ ότι ήταν μία σοβαρή αντίπαλος, αλλά μπορούσε να την αποκλείσει”.

“Το περσινό αποτέλεσμα απογοήτευσε πάρα πολύ τους φιλάθλους του ΑΠΟΕΛ, γιατί η Κυπριακή ομάδα διαθέτει πολλή εμπειρία στα ευρωπαϊκά κύπελλα και όλοι ανέμεναν ότι θα περνούσε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Το σημαντικό για την Αστάνα ήταν πως μετά την πρόκρισή της, συνέχισε να βελτιώνεται και κατάφερε να πάρει βαθμούς κόντρα σε ομάδες όπως οι Μπενφίκα, η Ατλέτικο και η Γαλατάσαραϊ.

Μετά την πρόκριση επί του ΑΠΟΕΛ, η Αστάνα επιβεβαίωσε ότι είναι μία δυνατή ομάδα, η οποία δεν μπορεί να αποτελέσει εύκολη λεία για καμία ομάδα. Άλλαξε τη γνώμη που υπήρχε για το ποδόσφαιρο του Καζακστάν. Παλαιότερα, δεν ίσχυε κάτι τέτοιο, αλλά τώρα φαίνεται από την πορεία των ομάδων και ιδιαίτερα της Αστάνα στα ευρωπαϊκά κύπελλα”.

“Όλες οι ομάδες έχουν ίσες πιθανότητες για να περάσουν από τον όμιλο. Εκεί που θα κριθεί είναι στο ζήλο που θα επιδείξουν για πρόκριση, αλλά και στις λεπτομέρειες”.

“Ναι μεν μπορεί να χαρακτηριστεί φαβορί του ομίλου ο Ολυμπιακός, ωστόσο στην Ελλάδα δεν έχει ισχυρούς ανταγωνιστές. Φάνηκε στην Ευρώπη, όπου είχαν περισσότερη πίεση σε σχέση με το ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι ένα δεδομένο πρόβλημα. Είναι μία δυνατή ομάδα, όμως αυτό δεν ξέρω εάν θα αποδειχθεί και στο Γιουρόπα Λιγκ”.

“Το μυστικό της βελτίωσης της Αστάνα είναι η οργάνωση που υπάρχει. Ο σύλλογος έχει ξεκάθαρη στρατηγική. Επίσης, σημαντικός είναι ο ρόλος του προπονητή Στάνιμιρ Στόιλοφ. Είναι ειδικός στο να κτίζει ομάδες και να τους βγάζει τον καλό τους εαυτό. Εύχομαι στην Αστάνα  να έχει μία επιτυχημένη παρουσία στους ομίλους και θα ήθελα να δω μία ομάδα από το Καζακστάν να περνάει στην επόμενη φάση”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ