aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΟ νόμος του Ιράν «φέρνει» άμεσα επιθετικό στον ΑΠΟΕΛ

Ο νόμος του Ιράν «φέρνει» άμεσα επιθετικό στον ΑΠΟΕΛ

Aπό την ημέρα της επισημοποίησης της μετεγγραφής του Ρέζα Γκουτσανετζάντ στον ΑΠΟΕΛ το Goal.com.cy σας ενημέρωσε γιατί δεν θα μπορούσε να συμμετάσχει ο Ιρανός στα παιχνίδια του γ΄προκριματικού γύρου του Γιουρόπα Λιγκ, εφόσον αντίπαλος θα ήταν η Μπερ Σεβά.

Τα αποτελέσματα των πρώτων αναμετρήσεων του β’ προκριματικού γύρου της διοργάνωσης δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης για το αντάμωμα των δύο ομάδων. Ο ΑΠΟΕΛ θα αγωνιστεί χωρίς το νέο του απόκτημα και στους δύο αγώνες με τους Ισραηλινούς, εξαιτίας του νόμου που εγκρίθηκε από το ιρανικό κοινοβούλιο του 2011. Με βάση αυτόν προβλέπεται έως και ποινή φυλάκισης από 2 έως 5 έτη σε όσους Ιρανούς μεταβαίνουν στο Ισραήλ.

Επίσης, σε κάθε Ιρανό που κρίνεται ένοχος ότι μετέβη στο εβραϊκό κράτος θα επιβάλλεται κατάσχεση του διαβατηρίου του για διάστημα από 3 ως 5 χρόνια, όπως είχε δημοσιεύσει το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Ιράν.

Ο νόμος ισχύει για όλους τους Ιρανούς, ακόμη και γι’ αυτούς που κατέχουν διαβατήριο άλλης χώρας (όπως ισχύει στην περίπτωση του Ρέζα, ο οποίος είναι κάτοχος ολλανδικού διαβατηρίου), καθώς το Ιράν δεν αναγνωρίζει τη διπλή υπηκοότητα.

Διαβάστε επίσης: O εκατομμυριούχος στα 36 κύριος Ποτέ

Μέγα ζήτημα υπήρχε στην Ελλάδα πέρυσι όταν ο Πανιώνιος κληρώθηκε με την Μακάμπι Τελ Αβίβ. Οι Μασούντ και Χατζισαφί δεν ταξίδεψαν στο Ισραήλ, ενώ τιμωρήθηκαν με αποκλεισμό από την Εθνική ομάδα της χώρας τους γιατί αγωνίστηκαν στο παιχνίδι που έγινε στην Ελλάδα. Πέραν του Ρέζα, υπάρχουν αμφιβολίες και για συμμετοχή του Αλ-Τάαμαρι, εντούτοις εκφράζεται η αισιοδοξία ότι ο Ιορδανός θα συμμετάσχει στα ματς με την Χάποελ Μπερ Σεβά.

Έρχεται επιθετικός

Η μετεγγραφή του Ποτέ στην Αντάνα και το γεγονός πως ο Ρέζα δεν θα αγωνιστεί στα παιχνίδια του γ΄προκριματικού αφήνει τον ΑΠΟΕΛ με μοναδική λύση στην γραμμή κρούσης των Ντελατόρε. Οι γαλαζοκίτρινοι είχαν προγραμματίσει μετεγγραφή και δεύτερου επιθετικού, την οποία είναι αναγκασμένοι να επισπεύσουν και δεν αποκλείεται τις αμέσως επόμενες μέρες να ανακοινωθεί απόκτηση επιθετικού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ