aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΟ Νικόλας ήταν καταδικασμένος να πετύχει

Ο Νικόλας ήταν καταδικασμένος να πετύχει

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Στα 16 του χρόνια ο Νικόλας Ιωάννου ζούσε το όνειρό του (γιατί το κυνήγησε, από τα 11 του όταν πήγε και εγγράφηκε σε σχολείο στην Αγγλία για να μπορέσει να αγωνιστεί στη Μάντσεστερ) με την εφηβική ομάδα της Μάντσεστερ Γιουνάιτετ. Ένας σοβαρός τραυματισμός όμως τον έριξε πίσω και τότε ήταν που του έγινε (περίπου) η πρόταση από τον ΑΠΟΕΛ για επαναπατρισμό. Ο Νικόλας τότε διάλεξε ΑΠΟΕΛ και δεν το μετάνιωσε.

Πίστευε και συνεχίζει να πιστεύει πολύ στον εαυτό του (του αρέσουν τα δύσκολα), δούλεψε και συνεχίζει να δουλεύει σαν «σκυλί». Ακόμα και όταν η ατυχία του χτύπησε για δεύτερη φορά την πόρτα (ρήξη χιαστών) πάλι δεν το έβαλε κάτω, δεν απογοητεύτηκε. Επέστρεψε δριμύτερος και γι’ αυτήν του την προσπάθεια ανταμείφθηκε. Έκανε επέκταση συμβολαίου με το μέλλον του να προδιαγράφεται λαμπρό. Στα 23 του χρόνια ο Κύπριος διεθνής αποτελεί το πιο ακριβό περουσιακό στοιχείο του ΑΠΟΕΛ, με τους γαλαζοκίτρινους να απολαμβάνουν (ακόμα μια φορά) την επένδυση που έκαναν στον σχεδόν 19 χρονών Νικόλα, όταν του έκαναν την πρόταση και τον ενέτασσαν στο ρόστερ τους.

Διαβάστε επίσης: «Θα υπάρξει και καθοριστικότερο ραντεβού με τον Ιωάννου»

Από την άλλη ο Νικόλας εξαργυρώνει τη απόφασή του να επιλέξει τον ΑΠΟΕΛ για να συνεχίσει την καριέρα του, αντί να συνεχίσει στην Αγγλία στη Μάντσεστερ ή κάποια άλλη ομάδα. Σ’ όλη αυτή του την πορεία είχε δίπλα του τον πατέρα του, που τον στήριζε, τον βοηθούσε και του συμπαραστεκόταν. Σαν φίλος, αδελφός, πατέρας, αλλά και σαν ποδοσφαιριστής που έγραψε κι αυτός τη δική του ξεχωριστή ιστορία στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Με πιο απλά λόγια, ο Νικόλας κυνήγησε το όνειρό του και βγήκε νικητής. Και δεν τα κατάφερε από τύχη. Ό,τι πέτυχε, το πέτυχε γιατί πάλεψε, προσπάθησε, μόχθησε κι ας μην είχε την τύχη με το μέρος του. Κάποια στιγμή, ωστόσο, δεν μπορούσε παρά να συμπορευθεί μαζί του και η «θεά» τύχη.

Η ιστορία με τον Νικόλα θα έχει και συνέχεια, όπως έχουν όλα τα «παραμύθια». Γιατί πολύ απλά η πορεία και οι κατακτήσεις του Νικόλα δεν μπορούν να περιοριστούν στο στενό πλαίσιο και σύνορα της μικρής μας πατρίδας. Για τον απλούστατο λόγο πως το ταλέντο και η ποιότητα του Νικόλα Ιωάννου αποτελούν σήμα κατατεθέν ποδοσφαιριστών που το άστρο τους μπορεί και πρέπει να λάμπει στον ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό γαλαξία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ