aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΟ νέος γύρος και ο Σίσκο

Ο νέος γύρος και ο Σίσκο

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Μπορεί το ναυάγιο που επήλθε με τον Ματίας Ρανέγκι να μην αποτέλεσε σοκ στους ανθρώπους του ΑΠΟΕΛ, αλλά με αυτό δεν σημαίνει πως έπαψαν να αγχώνονται. Βλέπουν τις μέρες να περνούν δίχως να έχει κλείσει η συμφωνία για τον αντικαταστάτη του Φερνάντο Καβενάγκι, ο οποίος είχε αποτελέσει παρελθόν αρχές Απριλίου, κάτι που μοιραία αυξάνει την πίεση.

Από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι ο 32χρονος Σουηδός δεν θα αποτελέσει μέρος του ρόστερ, οι υπεύθυνοι αναζητούν εναγωνίως τον επόμενο, με τη διαφορά ότι πλέον δεν έχουν άπλετο χρόνο για συναντήσεις και πολλές συζητήσεις. Την ερχόμενη Πέμπτη θα πρέπει να δηλώσουν τους παίκτες για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, κάτι που σημαίνει ότι τα περιθώρια στένεψαν επικίνδυνα. Θα δώσουν τη μάχη μπας και προλάβουν το χρονοδιάγραμμα.

Όπως ήταν απολύτως λογικό, από χθες το μεσημέρι, όταν έγινε γνωστή η αρνητική τροπή που πήρε η υπόθεση Ρανέγκι, δεκάδες επιθετικοί έχουν προταθεί στον ΑΠΟΕΛ, με τους εμπλεκόμενους σε θέματα προγραμματισμού να βρίσκονται σε διαδικασία νέων συζητήσεων. Ο Τόζα Σάπουριτς έκανε αρχικώς στροφή σε παίκτες που είχαν αξιολογηθεί προ ημερών θετικά.

Ορισμένοι, όμως, δεν είναι πλέον διαθέσιμοι καθώς έχουν βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους. Υπάρχουν και αυτοί που κυκλοφορούν ελεύθεροι. Ένας εξ αυτών είναι ξένος, σε πολύ καλή ποδοσφαιρικά ηλικία, τού έγινε πρόταση και καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να επιτευχθεί συμφωνία ακόμη και εντός της ημέρας.

xisco
Ο Φρανθίσκο Χιμένεθ Τεχάδα, πιο γνωστός ως Σίσκο, ήταν ψηλά στη λίστα του Κρίστιανσεν, αλλά ο 30χρονος στράικερ παρουσιάστηκε αρνητικός…

Παραλλήλως και ο Τόμας Κρίστιανσεν κάνει άλλη μια προσπάθεια, προσδοκώντας πως θα πείσει έναν εκ των ποδοσφαιριστών που έκρινε ότι έχουν το αγωνιστικό υπόβαθρο για να κλείσει με τον ιδανικότερο τρόπο η «τρύπα» στη γραμμή κρούσης. Ο Δανός προπονητής είχε κάνει προ ημερών τις δικές του διερευνητικές επαφές, οι οποίες δεν απέδωσαν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

Ο Φρανθίσκο Χιμένεθ Τεχάδα, πιο γνωστός ως Σίσκο (δεξιά στην κεντρική φωτό), ήταν ψηλά στη λίστα του, αλλά ο 30χρονος υψηλόσωμος στράικερ (1.88μ.) που στη λήξασα σεζόν αγωνίστηκε με επιτυχία στην Κόρδοβα (32 ματς, 8 γκολ) παρουσιάστηκε αρνητικός. Μετά από σπουδαίες επιδόσεις στη Λα Κορούνια, το 2008 έναντι του ποσού των 5,7 εκατομμυρίων λιρών αποκτήθηκε από τη Νιουκάσλ και στην πρώτη του χρονιά έπαιξε μόλις 7 παιχνίδια.

Δόθηκε δανεικός στη Σανταντέρ και το 2010 επέστρεψε στον αγγλικό σύλλογο. Τον Ιανουάριο του 2011 επέστρεψε στη Λα Κορούνια ως δανεικός αυτή τη φορά, βοηθώντας την παράλληλα να ανέβει στην Α’ Κατηγορία. Ακολούθως, μετεγγράφηκε στην Κόρδοβα, μετρώντας σε δυόμισι χρόνια παρουσίας 58 συμμετοχές και 19 τέρματα. Στο δεύτερο μισό της σεζόν 2014-15 αγωνίστηκε εκ νέου με επιτυχία στη Μαγιόρκα (16 αγώνες, 9 γκολ).

Πρόταση έγινε και στον Ουρουγουανό Ντιέγκο Ιφράν, με την υποσημείωση όμως πως δεν πρόκειται για επιθετικό κορυφής, αλλά για ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται στα άκρα της γραμμής κρούσης…

Εννοείται πως οι γαλαζοκίτρινοι έριξαν και αλλού τα δίχτυά τους. Όπως διέρρευσε αργά χθες βράδυ, πρόταση έγινε και στον Ουρουγουανό Ντιέγκο Ιφράν (αριστερά στην κεντρική φωτό), με την υποσημείωση όμως πως δεν πρόκειται για επιθετικό κορυφής, αλλά για ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται στα άκρα της γραμμής κρούσης.

Ο 29χρονος, με τον οποίο προκύπτει οικονομική διαφορά, έπαιξε από το καλοκαίρι του 2010 έως τον Ιανουάριο του 2014 στη Ρεάλ Σοδιεδάλ (52 ματς, 6 γκολ), δόθηκε με τη μορφή δανεισμού για έξι μήνες στη Λα Κορούνια (11 αγώνες, 4 τέρματα) και τη σεζόν 2014-15 αγωνίστηκε στην Τενερίφη (28 παιχνίδια, 11 γκολ). Στη λήξασα σεζόν φόρεσε τη φανέλα της Παναρόλ (19 αγώνες, 4 τέρματα).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ