aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΟ νέος είναι ωραίος, ο παλιός είναι αλλιώς…

Ο νέος είναι ωραίος, ο παλιός είναι αλλιώς…

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Από την αρχή της σεζόν, στους πρώτους κιόλας αγώνες που έδωσε ο ΑΠΟΕΛ, τα φώτα έπεσαν (σχεδόν) όλα στους νέους. Πρώτος και καλύτερος ο Σάλαϊ, αλλά και ο Ζαχίντ, για τους οποίους οι γαλαζοκίτρινοι χρειάστηκε να βάλουν (πολύ) βαθιά το χέρι στην τσέπη. Δικαιολογημένα, βέβαια, αφού τόσο ο Μαγυάρος, όσο και ο Πακιστανός (με Νορβηγική υπηκοότητα), ήρθαν με εξαιρετικές συστάσεις για να ανεβάσουν επίπεδο τον ΑΠΟΕΛ.

Από κοντά και ο Βούρος, αλλά και ο Σόουζα –που πρόσφατα μπήκε κι αυτός στην εξίσωση- όπως και ο Εμπεσίλιο για τον οποίο τόσα και τόσα ακούστηκαν από την περσινή περίοδο, με τα ντεσιμπέλ να ανεβαίνουν ακόμα περισσότερο φέτος, λίγο πριν και λίγο μετά την απομάκρυνση του Μάριο Μπέιν. Όλοι τους σε ιδανική ηλικία: Ο Σάλαϊ στα 20, ο Βούρος στα 22, ο Ζαχίντ 23, ο Εμπεσίλιο 26, ο Σόουζα 27. Όλοι τους, άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο έδωσαν τα διαπιστευτήρια τους. Σάλαϊ και Ζαχίντ βρίσκονται ανελλιπώς στην ενδεκάδα, ενώ με φόρα μπήκε και ο Εμπεσίλιο (αφού ο Δώνης βρήκε το ρόλο που του ταιριάζει καλύτερα) και εσχάτως και ο Σόουζα, στους δυο αγώνες (με Άρη και Αλκή) που πέρασε ως αλλαγή.

Όσο περνά ο καιρός (λογικά) θα εγκλιματίζονται όλο και περισσότερο, θα μαθαίνουν το παιχνίδι και τον τρόπο σκέψης των συμπαικτών, θα «ανέβουν» κι άλλο και ο κόουτς της ομάδας θα τους αξιοποιεί όπως αυτός νομίζει καλύτερα (ανεξάρτητα αν δεν χωράνε όλοι στην ίδια ενδεκάδα). Με απλά λόγια οι «νέοι» πέρασαν με επιτυχία τις εξετάσεις του απαιτητικού κοινού της ομάδας, αλλά κυρίως έπεισαν και τον προπονητή τους ως προς το τι μπορούν να προσφέρουν.

Η «ΠΑΛΙΟΣΕΙΡΑ» ΤΡΑΒΑ ΚΟΥΠΙ

Στην αντίπερα όχθη, έχουμε την παλιοσειρά˙ Με πρώτο και καλύτερο (ποιον άλλον;) τον Στάθη Αλωνεύτη. Ο 34χρονος άσος περνά δεύτερη νιότη και «βγάζει μάτια» με τις εμφανίσεις του (σε Κύπρο και Ευρώπη). Πίσω στην άμυνα, Βάτερμαν και Καρλάο παραμένουν τα «βαριά χαρτιά» του ΑΠΟΕΛ και τραβούν το κουπί. Στο αριστερό άκρο, η παρουσία του Λάγο δίνει σιγουριά και ασφάλεια, ενώ ο Νεκτάριος Αλεξάνδρου παραμένει σταθερή αξία.

Πλάι σ’ αυτούς ο Ρουέδα που όσο περνά ο καιρός κερδίζει ολοένα και περισσότερους πόντους, αλλά και ο Μερκής, που όποτε χρειάστηκε φώναξε «παρών». Στο δεξί άκρο της άμυνας  με την επιστροφή του Μιλάνοφ, θα γίνει «ατσάλι», τόσο σε ό,τι αφορά την πρώτη επιλογή, αλλά και στο «back up».

Στη μεσαία γραμμή και ειδικότερα στο ανασταλτικό κομμάτι, Μοράις και Βινίσιους εξακολουθούν να αποτελούν τις πρώτες επιλογές του Δώνη, με τον Φαρίας να το παλεύει για  να πάρει θέση βασικού. Στην κορυφή της επίθεσης, ο Ντε Καμάργκο, αν και άρχισε τη σεζόν πολύ καλά, στους τελευταίους αγώνες «σίγησε», ενώ και ο Ποτέ ακόμα ψάχνετε. Με την επιστροφή του Εφραίμ (αλλά και του Νικόλα Ιωάννου) οι επιλογές για τον Γιώργο Δώνη θα αυξηθούν, με «παλιούς» και «νέους» να δημιουργούν ένα σύνολο (όταν θα «δέσει») για μεγάλες κατακτήσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ