aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛO Moράις αποδέχθηκε τον... χρόνο και (τον) ανανεώνει

O Moράις αποδέχθηκε τον… χρόνο και (τον) ανανεώνει

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Αλήθεια, πόσοι ποδοσφαιριστές στα 35 τους χρόνια παραμένουν τόσο καθοριστικοί σε μία ομάδα εντός και εκτός γηπέδου; Ο Νούνο Μοράις, πέραν από ηγετική φυσιογνωμία στο χώρο των αποδυτήριων, αποδεικνύει ότι έχει (ακόμα) τα ποδοσφαιρικά κότσια για να κρίνει καθοριστικούς αγώνες. Τέτοιος, δηλαδή καθοριστικός, ήταν ο Πορτογάλος στο εκτός έδρας ντέρμπι με την ΑΕΛ στο Τσίρειο (0-3) που σε συνδυασμό με την ισοπαλία του Απόλλωνα στο ματς με την Νέα Σαλαμίνα έφερε τους γαλαζοκίτρινους στο +4 από τη δεύτερη θέση.

Γκολ σε ροή παιχνιδιού και ασίστ στο ίδιο ματς (πιστώθηκε την πάσα στον Αλωνεύτη στο τρίτο τέρμα) ούτε ο ίδιος δεν θυμάται πότε έκανε ξανά, όπως δήλωσε στο τέλος της αναμέτρησης. Όσο παράξενο κι αν ακούγεται ο Μοράις έμεινε στον πάγκο σε πέντε συνεχόμενο παιχνίδια πρωταθλήματος. Ο τραυματισμός του Γκέντσογλου τον έφερε στην αρχική ενδεκάδα στο ντέρμπι αιωνίων με την Ομόνοια για την 25η αγωνιστική και στο Τσίρειο… οργίασε «καταπίνοντας» πολλά χιλιόμετρα, σκόραρε και έδωσε… μισό γκολ στον Αλωνεύτη.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Πρώτος (και πάλι) στη λίστα ο Ζαχίντ!

Ο 35χρονος αρχηγός του ΑΠΟΕΛ που έγραψε φέτος ιστορία ξεπερνώντας τον Γιάννο Ιώαννου και έγινε ο ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία των γαλαζοκιτρίνων βιώνει μία εντελώς διαφορετική χρονιά στον «Αρχάγγελο».

Κατέγραψε μέχρι στιγμής 23 παρουσίες και πολύ πιθανόν η φετινή σεζόν να είναι αυτή με τις λιγότερες εμφανίσεις του με τη γαλαζοκίτρινη φανέλα, με εξαίρεση την περίοδο 2007/08 όταν μετεγγράφηκε στον ΑΠΟΕΛ και έπαιξε μόλις 13 παιχνίδια.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Η ομάδα της ζωής του Τραμετσάνι και η «πόρτα» για Iταλία

Ο Μοράις αποδέχθηκε το πέρασμα του χρόνου, ο Πάολο Τραμετσάνι δεν φοβήθηκε να τον κρατήσει στον πάγκο και ο Πορτογάλος επέστρεψε δριμύτερος και ανανεωμένος την κατάλληλη στιγμή. Με τη σωστή διαχείριση ο Μοράις μπορεί να αποδειχθεί κάτι περισσότερο από πολύτιμος για τον ΑΠΟΕΛ, όχι μόνο φέτος, αλλά και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται στο τέλος της σεζόν, όμως δεν δείχνει σε καμία περίπτωση πρόθεση να βάλει τέλος στην ποδοσφαιρική του καριέρα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ