aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ο… μήνας του μέλιτος τελείωσε

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Σε τρεις μέρες κλείνει τις πρώτες 50 ημέρες καθημερινής δουλειάς στον ΑΠΟΕΛ. Ο Τόμας Κρίστιανσεν που έπιασε δουλειά στις 9 Ιουνίου (πρώτη προπόνηση) γνωρίζει πολύ καλά πως ο… μήνας του μέλιτος ήδη πέρασε, οπότε τώρα που η ομάδα άρχισε να μπαίνει σε πολύ πιο βαθιά (και επικίνδυνα) νερά, καλείται με τη σειρά του να κάνει την καλύτερη διαχείριση, «σπρώχνοντας» με τις κινήσεις και τις εμπνεύσεις του το σύνολο προς την πολυπόθητη Ιθάκη.

Ο ρόλος που έχει να επιτελέσει είναι σημαντικότατος. Και η αρχή θα γίνει μεθαύριο βράδυ μέσα στο άντρο της Ρόζενμποργκ, σε ένα κομβικό ευρωπαϊκό 90λεπτο όπου θα δοκιμαστούν όλων οι αντοχές.

Εν ολίγοις καλείται ο Κρίστιανσεν ν’ αρχίσει να πείθει άπαντες για το έργο της δουλειάς που επιτελεί στον (άκρως απαιτητικό) σύλλογο της Λευκωσίας. Αν και το πρώτο δείγμα χαρακτηρίζεται θετικό, ο Δανός κόουτς γνωρίζει πολύ καλά πως τα ζόρικα τώρα αρχίζουν και αναλόγως θα κριθεί. Και κάνει τα πάντα ώστε να κερδίσει ένα-ένα τα στοιχήματα που ξεπροβάλλουν. Η αποστολή του είναι δύσκολη, όπως κάθε προπονητή, αλλά δηλώνει πως είναι πανέτοιμος να φέρει εις πέρας τον (τελικό) στόχο, αρχίζοντας να βγάζει… ρίζες στο γαλαζοκίτρινο πάγκο.

Στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στη Ρόζενμποργκ, οι πρωταθλητές μας παίζουν πάρα πολλά, κυρίως σε θέματα που άπτονται του οικονομικού σκέλους. Πρόκειται για ένα σημαντικότατο βήμα που επιβάλλει τους καλύτερους δυνατό χειρισμούς. Γιατί μια πρόκριση επί των Νορβηγών, ισοδυναμεί αυτομάτως με το «κλείδωμα» της συμμετοχής σε όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ.

Δηλαδή, διασφάλιση των «χρυσών» μπόνους της ΟΥΕΦΑ και παραλλήλως ευρωπαϊκών αγώνων έως τα μέσα Δεκεμβρίου. Ξέχωρα από το γεγονός πως προσπερνώντας το (ψηλό) εμπόδιο των Νορβηγών, θα έχουν το δικαίωμα να «χτυπήσουν» την πρόκριση στα γκρουπ του Τσάμπιονς Λιγκ, κάτι που εκτοξεύει την αδρεναλίνη του κάθε ΑΠΟΕΛίστα.

Επομένως, η πιο μεγάλη ώρα για τον σύλλογο (μέχρι την επόμενη) είναι τώρα. Όπως και για τον νέο προπονητή της ομάδας, πρωτάρη σε τέτοιας υφής 90λεπτα. Η δίψα όμως και του ιδίου να αποδείξει πάρα πολλά στον τομέα της δουλειάς του είναι τεράστια, όπως και των συνεργατών του. Οπότε στο ιδιόκτητο γήπεδο της Ρόζενμποργκ, Λέρκενταλ, τα αποτελέσματα των εξετάσεων (για πολλούς και πολλά) θα είναι άκρως ενδιαφέροντα…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ