aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΟ Μαρίνος Ουζουνίδης και «η πύλη του ανεξήγητου»

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης και «η πύλη του ανεξήγητου»

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Μοιάζει πραγματικά απίστευτη, στα όρια του ανεξήγητου (το είχα ξαναγράψει) η φετινή μεταμόρφωση του ΑΠΟΕΛ από παιγνίδι σε παιγνίδι. Όχι μια, όχι δυο, αλλά πάμπολλες φορές. Το ίδιο συνέβη και προχθές, στον αγώνα με τη Βασιλεία, στο πλαίσιο της φάσης των «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Τη στιγμή μάλιστα που στο στρατόπεδο των γαλαζοκίτρινων είχε επιστρέψει η αισιοδοξία και τα χαμόγελα μετά την εμφάνιση και τη νίκη επί του Απόλλωνα, αλλά και την έλευση του Ουζουνίδη στον πάγκο της ομάδας.

Τον Ελλαδίτη τεχνικό προφανώς και τον περιμένει πολλή δουλειά, το φαινόμενο ωστόσο των φοβερών μεταπτώσεων που υπάρχει στην απόδοση όλης της ομάδας και της μεγάλης πλειοψηφίας των παικτών (τώρα που το είδε ιδιοίς όμμασι) είναι το πρώτο που θα πρέπει να απασχολήσει τον ίδιο και τους συνεργάτες του. Γιατί άλλο τόσο σίγουρο θεωρείται πως το πρόβλημα δεν έχει να κάνει με την «πύλη του ανεξήγητου»!

Ούτε η κούραση μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία, ούτε τα συστήματα, ούτε οι αλλαγές προσώπων, ούτε η «πολυφορεμένη» ψυχολογία. Δέχομαι ότι οι αλλεπάλληλες αλλαγές προπονητών επηρεάζουν μέχρι ενός σημείου, αφού άλλα είναι τα «θέλω» και η φιλοσοφία του ενός προπονητή από τον άλλο, αλλά ούτε και αυτό φαίνεται να στέκει. Για τον απλούστατο λόγο πως κάποια στιγμή η ομάδα έπρεπε να σταθεροποιήσει την απόδοσή της, εντούτοις η εικόνα δεν άλλαζε.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης γνωρίζει από πρώτο χέρι τι πάει να πει ΑΠΟΕΛ, γνωρίζει και τι εστί αποδυτήρια του ΑΠΟΕΛ! Μάλιστα, ένας λόγος που στο προπονητικό τιμ προστέθηκε και ο Νούνο Μοράις, είναι και αυτός. Ο Ελλαδίτης τεχνικός καλείται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να κάνει διάγνωση του προβλήματος που ταλανίζει φέτος τους γαλαζοκίτρινους και να (προσπαθήσει να) δώσει λύση. Εύκολο, σίγουρα δεν είναι, πλην όμως δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά. Θεωρώ μάλιστα πως αυτό είναι ένα θέμα που δεν αφορά μόνο τον προπονητή και τους παίκτες, αλλά αφορά και τη διοίκηση.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Η έμπνευση που δεν βγήκε στον Oυζουνίδη

Θα έλεγα πως αφορά και τον κόσμο της ομάδας, αλλά αυτό είναι ένα άλλο μεγάλο ξεχωριστό κεφάλαιο, γι’ αυτό καλύτερα να μην το ανοίξω τώρα. Η αντίστροφη μέτρηση για τα πλεϊ οφ όπου να ‘ναι αρχίζει και ο ΑΠΟΕΛ καλείται να φωνάξει «παρών» στη μάχη για τον τίτλο ή για να το πω όπως το λένε μέσα από την ομάδα, να υπερασπιστούν το κεκτημένο και να φτάσουν στον 8ο σερί τίτλο πρωταθλήματος.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Ούτε τραυματίας, ούτε ανέτοιμος ο Σιγκούρνταρσον…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ