«Ο Μακάρθι μίλησε στον Πετρίδη για τις μετεγγραφές. Θα τις αναλάβει ο ίδιος…»

Δεν είναι προτεραιότητα η μετεγγραφική περίοδος Ιανουαρίου στον ΑΠΟΕΛ, όπως τόνισε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος Τύπου των γαλαζοκιτρίνων (ΣΠΟΡ FM 95.0). Ο Νεκτάριος Πετεβίνος ανέφερε πως ο Βερέντ δεν απασχολεί την ομάδα της πρωτεύουσας, ενώ αποκάλυψε πως ο Μακάρθι μετέφερε στον Πρόδρομο Πετρίδη πως θα αναλάβει ο ίδιος τις προσθήκες. Τέλος, μίλησε και για τις οικονομικές δυσκολίες λόγω της πανδημίας.

Αναλυτικά:

Για την διακοπή και την προετοιμασία: «Ήταν μια ευκαιρία αυτή η εβδομάδα. Έχουμε ένα νέο προπονητή και χρειάζεται χρόνο χωρίς αγωνιστικές υποχρεώσεις ώστε να δουλέψει κάποια πράγματα, να προσθέσει κάποια στοιχεία στην ομάδα, την δική του φιλοσοφία. Αξιολογεί το ρόστερ, γιατί κάθε προπονητής βλέπει διαφορετικά κάποιους παίκτες, έχει διαφορετική αντίληψη. Θα έλεγα ότι για εμάς ήταν ωφέλιμη εβδομάδα».

Για τους Λαφράνς, Σάβιτς, και Μιχαΐλοβιτς: «Δεν τους είδε ακόμα αλλά προτίθεται να το κάνει. Είναι ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ όμως δεν είναι εγγεγραμμένοι. Είναι αλήθεια πως θα τους αξιολογήσει γιατί το έχουμε δει πολλές φορές αυτό. Θα δείξει ο χρόνος. Δεν μπορούμε να μιλάμε γι’ αυτούς μέχρι τον Ιανουάριο».

Για την μετεγγραφική περίοδο και Βέρεντ: «Σε καμία περίπτωση δεν έχει σκεφτεί την μετεγγραφική Ιανουαρίου. Καμία σχέση το δημοσίευμα για Βέρεντ. Πρώτα θα αξιολογήσει το ρόστερ του ΑΠΟΕΛ. Είχε την ευκαιρία τώρα στην διακοπή, έγινε και ένα φιλικό ώστε να ξέρει τι έχει στα χέρια του. Ο Μακάρθι είχε συνάντηση με τον πρόεδρο και του εξέφρασε τον δικό του σκέψης και εφαρμογής του μετεγγραφικού πλαισίου το οποίο θέλει να αναλάβει ο ίδιος. Είναι γνώστης διαφόρων αγορών. Έχει εισηγήσεις. Έχει στα υπόψη του κάποιους παίκτες που μπορούν να έρθουν και να βοηθήσουν. Αυτό την συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν υφίσταται γιατί πρώτα θέλει να γνωρίσει τους παίκτες του».

Για τα αγωνιστικά δεδομένα: «Ο Τόμας χρειάζεται λίγο χρόνο. Ο Ατζίλι ήταν εκτός λόγω γαστρεντερίτιδας για δύο μέρες. Δυστυχώς έλειπε ο Νουχίου, ο Αποστολάκης και οι Σατσιάς, ο Κατσαντώνης και ο Γαβριλή, όπως επίσης και ο Σιέλης. Προστέθηκε και ο Ζαχίντ. Υπολογίζουμε πως θα έρθουν όλοι πίσω την Πέμπτη. Αν προλάβουν όμως την προπόνηση της Πέμπτης, θα το δείξει ο χρόνος».

Για το αν υπάρχει επιπλέον πίεση λόγω της βαθμολογικής θέσης: «Υπάρχει πίεση ναι. Πηγαίνουμε για τη νίκη σε κάθε ματς, άρα η πίεση είναι η ίδια. Αυτή την στιγμή που μιλάμε, είναι αρκετά νωρίς για να σκεφτόμαστε το ενδεχόμενο πίεσης για Ευρώπη, πρωτάθλημα κτλπ. Δεν τα σκεφτόμαστε αυτά».

Για το αν η θέση του ΑΠΟΕΛ στηρίζει τις 14 ή 12 ομάδες στο πρωτάθλημα: «Δεν θα περιοριστώ μόνο στην απάντηση. Ο ΑΠΟΕΛ όχι δεν υποστηρίζει τις 14 ομάδες. Έγινε μια συμφωνία ότι θα επιστρέψουμε του χρόνου στις 12. Δεν έχει τεθεί επίσημα θέμα 14 ομάδων. Αυτό συμφωνήσαμε όλοι. Μπορεί να συμβεί, να αλλάξουν τα πλάνα, αλλά να υπάρχει κάποιος λόγος».

Για το οικονομικό: «Αρκετές ομάδες συμφώνησαν με την σύγκλιση Γενικής Συνέλευσης. Ήταν πρωτοβουλία και δική μας. Βλέπουμε κάποια πράγματα και δεν συμφωνούμε. Παρουσιάζεται μια μη πρόθεση το ποδόσφαιρο να μπει σε μια θέση που του αρμόζει; Διαπιστώνουμε και τι γίνεται στο εξωτερικό, που οι ομοσπονδίες βοηθούν τις ομάδες στο οικονομικό τομέα. Όταν η ΚΟΠ δεν αντιλαμβάνεται πλήρως το πρόβλημα των σωματείων και υπάρχει κωλυσιεργία, γιατί υπήρξε συνάντηση τον Ιούλιο με τον Υπουργό για να βοηθήσουν τα σωματεία και δεν έγινε τίποτα… Δεν ξέρουμε γιατί αργεί αυτή η βοήθεια. Εμείς αυτό που διαπιστώνουμε είναι ότι δεν είδαμε κάποια ενέργεια. Περιμένουμε να δούμε τι θα ειπωθεί. Πολλές φορές δεν κατανοεί ο κόσμος, ότι αυτή την στιγμή τα έσοδα είναι μηδέν, αλλά για τον ΑΠΟΕΛ πχ τα έσοδα είναι στο πλην. Δεν μιλάω μόνο για τα εισιτήρια. Έχουμε υποστεί μεγάλη ζημιά και λεφτά που έπρεπε να είναι στο ταμείο του ΑΠΟΕΛ, δηλαδή τα 550.000 ευρώ από την UEFA, δεν είναι. Ενώ υπολογίστηκε σαν έσοδο, δεν υπολογίζεται πλέον, έχει χαθεί. Είναι πράγματα τα οποία θέλουμε να κατανοήσει η Ομοσπονδία. Ομάδες μικρότερης εμβέλειας, το μοναδικό τους έσοδο, ήταν τα εισιτήρια που περίμεναν. Εμείς ως ΑΠΟΕΛ, είναι μηναία η καταβολή της Cablenet. Υπάρχουν σωματεία που εισπράττουν τα χρήματα από την αρχή της σεζόν».

ΜΕΣΩGoal.com.cy team
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ