aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΟ... μαγικός συνδυασμός στον ΑΠΟΕΛ

Ο… μαγικός συνδυασμός στον ΑΠΟΕΛ

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ο Φακούντο Μπερτόλιο είπε προσφάτως κάτι πάρα πολύ σημαντικό, το οποίο εν πολλοίς απεικονίζει την πραγματικότητα όσον αφορά στον βαθμό δυσκολίας που κρύβουν οι πλείστες αναμετρήσεις του ΑΠΟΕΛ: «Όλοι θέλουν να μας νικήσουν. Θέλουν να ξεχωρίσουν απέναντι στους καλύτερους. Είναι λογικό αυτό να συμβαίνει και γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί για να αποφεύγουμε τα λάθη».

Εννοείται, λοιπόν, πως και η ΑΕΖ θα έχει τους δικούς της επιπλέον λόγους για να προσπαθήσει να κάνει τη ζημιά, οπότε οι ποδοσφαιριστές του Τόμας Κρίστιανσεν οφείλουν να έχουν τα μάτια τους δεκατέσσερα, ώστε να υπερκεράσουν άλλο ένα εμπόδιο. Να βρουν τον μαγικό (αγωνιστικό) συνδυασμό. Ξέρουν πως δεν μπορούν να μετρήσουν βαθμολογικές απώλειες απέναντι σε μια νεοφώτιστη ομάδα.

Οι γαλαζοκίτρινοι θα κατέβουν στο γήπεδο με τη γνωστή συνταγή. Δηλαδή με ποδόσφαιρο κατοχής να επιβάλουν τα δικά τους «πρέπει», να επιβληθούν στον χώρο της μεσαίας γραμμής και να φτάσουν στο ζητούμενο, υποχρεώνοντας παραλλήλως την ΑΕΖ στην τρίτη φετινή της ήττα. Ρόλο στην εξέλιξη του παιχνιδιού, ίσως παίξει ο αγώνας με τη Γιανγκ Μπόις που υπάρχει στο πίσω μέρος του κεφαλιού των παικτών του Δανού προπονητή.

Υπό την έννοια πως οι πρωταθλητές ενδεχομένως να «μασήσουν», σε περίπτωση που οι πράσινοι του Ζακακίου επιστρατεύσουν σκληρό παιχνίδι για να σταματήσουν τους αντιπάλους τους που εννοείται θα θελήσουν να έχουν το πάνω χέρι στο ματς.

Μπορεί το παιχνίδι με τον σύλλογο της Ελβετίας να μοιάζει με τελικό, αφού σε περίπτωση νίκης ο ΑΠΟΕΛ θα βρεθεί στην εξώπορτα των «32» του Γιουρόπα Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία του, αλλά αυτό δεν θα πρέπει να απασχολεί περισσότερο απ’ ό,τι θα έπρεπε. Ο κίνδυνος του αποπροσανατολισμού θα είναι τεράστιος.

Ασφαλώς, θα είναι φυσιολογικό σε περίπτωση που τα πράγματα, μέσα στο παιχνίδι, κυλήσουν όπως επιδιώκουν οι πρωτευουσιάνοι, να… σκεφτούν το βράδυ της Πέμπτης. Μέχρι τότε, όμως, θα πρέπει να γίνουν πολλά ή καλύτερα οι γαλαζοκίτρινοι να επιβεβαιώσουν την ανωτερότητά τους και να εξαργυρώσουν με γκολ την υπεροχή τους. Πόσο εύκολο είναι; Από τους ίδιους θα εξαρτηθεί…

Επιπροσθέτως και ξέχωρα από το ότι η λογική λέει πως αφεντικό στο παιχνίδι θα είναι ο ΑΠΟΕΛ, ένα από τα θέματα που απασχόλησε τον Κρίστιανσεν αφορά το «σχέδιο β΄» σε περίπτωση που η ΑΕΖ καταφέρει να… χαλάσει το παιχνίδι κυριαρχίας της ομάδας του, βγάζοντας εκτός αγώνα παίκτες-κλειδιά.

Υπάρχουν οι λύσεις είτε αυτές έλθουν μέσα από εσωτερικές μετακινήσεις παικτών είτε με αλλαγές. Το θετικό άλλωστε είναι πως κατά τη διάρκεια της διακοπής δεν προέκυψαν αγωνιστικά προβλήματα, πέραν των μονίμων τις τελευταίες τρεις εβδομάδες (Ορλάντι, Ντε Καμάργκο).

Ο Δανός κόουτς έχει διαπιστώσει πως η αντίπαλος έχει μια «εύθραυστη» αμυντική γραμμή, οπότε έχει δώσει εκείνες τις εντολές που κρίνει πως όταν ακολουθηθούν κατά γράμμα θα κάνουν τη ζωή πιο εύκολη των παικτών του στο Παφιακό. Τα υπόλοιπα στο γήπεδο…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ