aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛ«Ο λαβωμένος ΑΠΟΕΛ είναι πιο επικίνδυνος»

«Ο λαβωμένος ΑΠΟΕΛ είναι πιο επικίνδυνος»

ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΑΡΓΥΡΟΥ

Αισιόδοξος ότι ο ΑΠΟΕΛ θα καταφέρει να πάρει την πρόκριση κόντρα στη Βιτορούλ, παρουσιάστηκε σε δηλώσεις του στον Active και στην εκπομπή «Τα Λέμε Όλα» ο Μαρίνος Σατσιάς, ο οποίος στάθηκε στην εμπειρία του ΑΠΟΕΛ αλλά και στην ώθηση που δίνει ο κόσμος στην ομάδα.

Επίσης κάλεσε τους οπαδούς των «γαλαζοκιτρίνων», να στηρίξουν τον προπονητή και τους ποδοσφαιριστές.

Πώς είδες το ΑΠΟΕΛ κόντρα στη Βιτορούλ;

«Δυσκολεύτηκε πάρα πολύ το ΑΠΟΕΛ να προσαρμοστεί στο παιχνίδι. Φαίνεται ότι η ομάδα δεν είναι σε καλή φυσική κατάσταση και αυτό είναι αναμενόμενο. Η ομάδα της Βιτορούλ ήταν σχεδόν σε όλο το 90λεπτο πιο ομάδα και με περισσότερες φυσικές δυνάμεις. Ο ΑΠΟΕΛ έδειξε να υστερεί σε αυτό τον τομέα και φυσιολογικά ήρθε η ήττα. Αυτό που πρέπει να κάνει τώρα ο ΑΠΟΕΛ είναι να βρει τα ψυχικά αποθέματα, όπως έκανε και στο παρελθόν, για να περάσει στον επόμενο γύρο».

Έτσι όπως παρουσιάστηκε ο ΑΠΟΕΛ χθες, πιστεύεις πως μπορεί να διεκδικήσει την Τετάρτη, την πρόκριση;

«Σίγουρα η χθεσινή παρουσία δεν ήταν η καλύτερη, όμως είμαι αισιόδοξος ότι θα αλλάξει η εικόνα. Πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν, ο ΑΠΟΕΛ έτυχε να είναι πίσω στο σκορ και κατάφερε να αλλάξει τα δεδομένα και να πάρει την πρόκριση. Πρέπει να δώσουμε χρόνο και στον προπονητή και στους παίκτες, ειδικά τους νεοφερμένους για να δείξουν τις ικανότητες τους, επειδή η ομάδα του ΑΠΟΕΛ δεν έχει ξεκουραστεί καθόλου. Για παράδειγμα οι Κύπριοι διεθνείς μια εβδομάδα ξεκουράστηκαν, είναι λίγο απάνθρωπο αυτό. Δεν μπορείς να ξεκουραστείς σε μια εβδομάδα».

Από πού πηγάζει η αισιοδοξία σου για τον επαναληπτικό και τι μπορεί να αλλάξει μέσα σε μια εβδομάδα;

«Η αισιοδοξία μου πηγάζει από τη ψυχή της ομάδας, αφού αρκετές φορές ήταν πίσω στο σκορ και άλλαξε τα δεδομένα. Αυτή η ομάδα μπορεί να εκπλήξει πολλή κόσμο και το έδειξε πάρα πολλές φορές. Με τον κόσμο στο πλευρό του ο ΑΠΟΕΛ, όταν είναι και λαβωμένος, είναι πιο επικίνδυνος. Δίνω μεγάλη έμφαση σε αυτό το κομμάτι».

Μας είπες πως η Βιτορούλ ήταν καλύτερη σε όλο το 90λεπτο. Δεν την περιμένεις καλύτερη και την επόμενη εβδομάδα όταν θα έρθει στο ΓΣΠ;

«Όχι δεν την περιμένω, γιατί έδειξε ποια είναι χθες. Να μην λέμε πως είναι η μεγάλη ομάδα, είναι μια καλή ομάδα, με καλά στοιχεία και καλούς παίκτες, όμως είναι στα μέτρα του ΑΠΟΕΛ. Μέσα στο ΓΣΠ με τον κόσμο της ομάδας και με τη θερμοκρασία που θα έχουμε γιατί και αυτό θα παίξει ρόλο και σε συνδυασμό με το ότι έχει αρκετούς νεαρούς η Βιτορούλ που δεν έχουν εμπειρία, σε αντίθεση με τον ΑΠΟΕΛ που είναι έμπειρο στους Ευρωπαϊκούς αγώνες και με το πάθος και την ψυχή των ποδοσφαιριστών που τους διακατέχει, πρέπει να καταφέρουν να περάσουν στον επόμενο γύρο».

Ένας ποδοσφαιριστής που και αυτός είναι το ίδιο σημαντικός όπως είσαι κι εσύ στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ, ο Γκουστάβο Μαντούκα, έγραψε στο facebook, ότι σε αυτό το επίπεδο ήταν ίσως ένα από τα ποιο εύκολα παιχνίδια, με βάση και τη δυναμικότητα του αντιπάλου, που θα μπορούσε να είχε ο ΑΠΟΕΛ και χαρακτήρισε την εικόνα της ομάδας απογοητευτική. Συμφωνείς;

«Δεν θέλω να σχολιάσω αναρτήσεις άλλων, έχω την προσωπική μου άποψη την οποία θα στηρίξω. Πιστεύω ότι είναι φυσιολογικό το ΑΠΟΕΛ να μην είναι σε καλή κατάσταση αυτή τη στιγμή. Μπορώ να το τεκμηριώσω και να το αναλύσω πάρα πολύ και να πω αρκετούς λόγους. Όμως για μένα δεν πρέπει να σταθούμε σε αυτό. Πρέπει να αναλύσουμε πως θα πάει καλύτερα στον επαναληπτικό. Ήταν μια κακή παρένθεση. Από τη στιγμή που έχεις δεύτερο παιχνίδι για να αποδείξεις ότι μπορείς να περάσεις, αυτό πρέπει να κάνεις. Τώρα τι έγινε χθες είναι παρελθόν. Τώρα υπάρχει δεύτερη ευκαιρία και μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα».

Τη δήλωση του Μάριο Μπέιν ότι είναι ικανοποιημένος από την παρουσία της ομάδας, πώς την είδες;

«Μπορεί να θεώρησε ότι ήταν ικανοποιημένος στο ανασταλτικό κομμάτι. Υπήρχαν και καλές στιγμές στον ΑΠΟΕΛ, να μην τα μηδενίζουμε όλα. Υπήρχαν 1-2 ευκαιρίες που μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα, όμως είναι ο προπονητής και αυτός ξέρει καλύτερα, βλέπει την ομάδα και είπε ότι ήταν ευχαριστημένος. Φαντάζομαι μπορεί να εννοεί περισσότερο για τον τρόπο που αμύνθηκε».

Ποιο είναι το μήνυμα που θέλεις να στείλεις στους ΑΠΟΕΛίστες, ενόψει του επαναληπτικού;

«Πρέπει ο κόσμος να στηρίξει την ομάδα όπως κάνει τα τελευταία χρόνια. Είναι σημαντικό αυτή τη στιγμή να σταματήσουν να μιλούν για κακή πορεία και κακή εμφάνιση και να στηρίξουν με τον τρόπο τους και το πάθος που τους διακατέχει τον προπονητή και τους παίκτες, ούτως ώστε να έρθει μια ακόμη πρόκριση και να εξασφαλίσει τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ».

Τέλος αναφέρθηκε και στην Ομόνοια Αραδίππου, στην οποία είναι προπονητής.

Η Ομόνοια Αραδίππου έχει ξεκινήσει την προετοιμασία. Θα είναι έτοιμη όταν θα πρέπει;

«Ξεκινήσαμε την προετοιμασία εδώ και 10 μέρες, είμαι πολύ ευχαριστημένος με τον τρόπο που κάνουμε τις προπονήσεις και από τους ανθρώπους που είναι στην ομάδα. Προσπαθούμε να κάνουμε ένα καλό σύνολο και αυτό θα πράξουμε».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ