aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΟ Λάγο μιλά για τον ΑΠΟΕΛ και την ζωή στην Κύπρο

Ο Λάγο μιλά για τον ΑΠΟΕΛ και την ζωή στην Κύπρο

Στο Match Programme του αγώνα του ΑΠΟΕΛ με τον Απόλλωνα μίλησε ο Ρομπέρτο Λάγο.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ισπανού μπακ:

Αποφάσισες για πρώτη φορά στην καριέρα σου να βγεις εκτός Ισπανίας, γιατί το έκανες αυτό;

«Μετά από τόσα χρόνια που έπαιζα ποδόσφαιρο στην Ισπανία και φτάνοντας πλέον στα 30 χρόνια, είχα πάντα την επιθυμία να δοκιμάσω να παίξω ποδόσφαιρο και στο εξωτερικό. Ήταν κάτι που πάντα υπήρχε στο μυαλό μου αλλά ποτέ δεν ήμουν τόσο αποφασισμένος να προχωρήσω όπως το περασμένο καλοκαίρι. Μιλώντας με την οικογένεια μου διαπίστωσα ότι ήταν και δική τους επιθυμία, έτσι έδωσε οδηγία στον μάνατζερ μου για να μου βρει επιλογές».

Ο ΑΠΟΕΛ ήταν τελικά αυτό που έψαχνες;

«Είχα πολλές προτάσεις συνεργασίας το καλοκαίρι. Όταν ήρθε η πρόταση του ΑΠΟΕΛ την έθεσα ως προτεραιότητα γιατί είχε ψηλά αγωνιστικά κίνητρα. Αγωνίζεται συνεχώς στην Ευρώπη ενώ δεν συμβιβάζεται παρά μόνο με τίτλους. Μπήκα στο διαδίκτυο, έψαξα λίγο, εντυπωσιάστηκα από το πάθος του κόσμου και τις πληροφορίες που πήρα από τα social media της ομάδας. Ρώτησα κάποιους παίκτες που αγωνίστηκαν στην Κύπρο και μου είπαν πήγαινε στον ΑΠΟΕΛ».

Πόσο εύκολο ήταν το θέμα προσαρμογής;

«Οι συνθήκες στην ομάδα είναι πολύ καλύτερες απ’ ότι περίμενα. Έχω προσαρμοστεί γρήγορα με τους συμπαίκτες μου. Δεν περίμενα να συναντήσω τέτοιο ψηλό επίπεδο στην ομάδα. Διαπιστώνω τώρα βλέποντας και τις άλλες ομάδες αλλά και τους ποδοσφαιριστές που έρχονται να αγωνιστούν εδώ ότι πολλά πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά απ’ ότι νομίζεις όταν ακούς για πρώτη φορά το ποδόσφαιρο στην Κύπρο».

Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου τώρα που πλησιάζουμε στο τέλος του πρώτου γύρου;

«Το πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό γι’ αυτό και πρέπει να πηγαίνουμε πάντα με το 100%. Φάνηκε από κάποια παιχνίδι ότι αν δεν το κάνεις αυτό θα χάσεις βαθμούς. Κάποιες ομάδες δείχνουν ότι μπορούν να παραμείνουν ανταγωνιστικές μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος γι’ αυτό οφείλουμε κι εμείς να αυξήσουμε την απόδοση μας, να έχουμε διάρκεια σ’ αυτό και να παίρνουμε τους βαθμούς».

Η ζωή στην Κύπρο είναι για σένα ιδανική σε συνδυασμό επαγγέλματος-οικογένειας;

«Εκπληκτική. Η γυναίκα μου και το παιδί μου είναι πολύ ευχαριστημένοι. Έχουν προσαρμοστεί άμεσα. Το κλίμα και η ποιότητα ζωής στην Κύπρο είναι εξαιρετική και είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό. Θα έλεγα μάλιστα ότι πολλές φορές τους τελευταίους μήνες έχω πει σε αρκετούς φίλους και γνωστούς να επισκεφτούν την Κύπρο γιατί είναι ένας ελκυστικός προορισμός».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ