aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΟ κρυμμένος «θησαυρός» και το θαύμα

Ο κρυμμένος «θησαυρός» και το θαύμα

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Λες και γύρισε ο διακόπτης, του ΑΠΟΕΛ, στο «on» στον αγώνα με την Πάφο! Η πρώτη ολοκληρωμένη εμφάνιση των γαλαζοκίτρινων, με γκολ και θέαμα, σε μια κρίσιμη καμπή όχι του πρωταθλήματος, αλλά σε ό,τι αφορά στην πάρα πέρα πορεία της ομάδας του Γιώργου Δώνη. Ο Ελλαδίτης τεχνικός ανακάτεψε άλλη μια φορά την τράπουλα, έδειξε και απέδειξε πως ξέρει να διαχειρίζεται άριστα το έμψυχο υλικό που διαθέτει. Πράγμα που δεν είναι και το πιο εύκολο, με το φετινό ρόστερ του ΑΠΟΕΛ.

Για τους πρωταθλητές, ωστόσο, τα δύσκολα είναι μπροστά και κάθε άλλο παρά πίσω τους τα έχουν αφήσει. Η διακοπή, κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει αν θα κάνει καλό ή «κακό» στην ομάδα, το μόνο βέβαιο είναι πως με την επανέναρξη του πρωταθλήματος (17 του μήνα) θα βρει μπροστά του το ντέρμπι με την Ομόνοια και λίγες μέρες αργότερα (στις 21) θα υποδεχτεί τον Ρονάλντο και την παρέα του, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ. Δύο παιγνίδια που το αποτέλεσμα τους θα δημιουργήσει νέο στάτους -και όχι κατ’ ανάγκην πως θα καθορίσουν οτιδήποτε- σε πρωτάθλημα και Ευρώπη.

Σε ό,τι αφορά στο πρωτάθλημα ο λόγος δεν είναι άλλος από το ότι όλοι οι επίδοξοι μνηστήρες του τίτλου (και όχι μόνο) έχουν αρκετές απώλειες: Η Ανόρθωση δέκα βαθμούς, το ίδιο και η ΑΕΚ, η ΑΕΛ έντεκα, η Ομόνοια 14 και ο Απόλλων (τους λιγότερους) οκτώ. Οι τρεις αγώνες που έχει στο χέρι (με Ερμή, ΑΕΛ και Απόλλων) αποτελούν ένα θέμα, καθώς μοιάζουν με το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού! Γι’ αυτό και για τον ΑΠΟΕΛ έχει ιδιαίτερη σημασία να κερδίσει το ντέρμπι με την Ομόνοια, προκειμένου να ενισχύσει τη θέση του έναντι των υπολοίπων ομάδων που ερίζουν για τον τίτλο.

Όσον αφορά στον αγώνα που δίνει στην Ευρώπη και τη μάχη για να κάνει το θαύμα και να «αρπάξει» την 3η θέση από την Ντόρτμουντ, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Ο θρύλος μόνο με βαθμολογικό όφελος σε κάποιον από τους αγώνες του με τη Ρεάλ ή την Τότεναμ (και χωρίς φυσικά να πάρει βαθμό η Ντόρτμουντ στους δύο αγώνες με τις ίδιες ομάδες), μπορεί να ελπίζει, αφού στο γκολ άβερεϊτζ πολύ δύσκολα θα διαφοροποιηθούν (υπέρ του) τα δεδομένα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ