aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΟ Κρίστιανσεν, το 4-4-2 και το τεστ συμβίωσης

Ο Κρίστιανσεν, το 4-4-2 και το τεστ συμβίωσης

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Στους τελευταίους δύο αγώνες του ΑΠΟΕΛ, έγινε πολλή συζήτηση για το σύστημα (4-4-2) που επέλεξε να ακολουθήσει ο Τόμας Κρίστιανσεν. Ο Δανός τεχνικός που δεν συνηθίζει τις αλλαγές, για μια ακόμα φορά εξέπληξε με την επιλογή του, τόσο στον αγώνα με την Αστάνα, αλλά και σε αυτόν με τον Απόλλωνα να πάει με δύο επιθετικούς (Πιέρος, Ντε Καμάργκο), τακτική που δεν είναι κακή ή άσχημη, εφόσον δουλευτεί και αποδειχθεί πως μπορεί να αποδώσει.

Τόσο στον αγώνα με την Αστάνα (πριν την αποβολή του Αστίθ), όσο και σ’ αυτόν με τον Απόλλωνα, οι γαλαζοκίτρινοι δεν τα πήγαν άσχημα. Το αντίθετο. Θα έλεγα πως ο ΑΠΟΕΛ απέδωσε καλό ποδόσφαιρο και με τους Καζάκους, αλλά και με την ομάδα της Λεμεσού. Είναι τοις πάσι γνωστό πως ο φετινός ΑΠΟΕΛ έχει εξάρτηση από τα άκρα του και πιο συγκεκριμένα από τους εξτρέμ, πράγμα απόλυτα φυσιολογικό αφού εκεί με τους Εφραίμ, Αλωνεύτη, Γιαννιώτα και Βάντερ, παρουσιάζει μιαν υπεροπλία.

Βλέποντας λοιπόν ο Κρίστιανσεν τη «δύναμη πυρός» που έχει στα χέρια του, αλλά και το γεγονός πως το όνομα του Μπερτόλιο βρισκόταν στο ιατρικό δελτίο, «τόλμησε» το 4-4-2. Υπήρχε όμως και στα δυο παιγνίδια ένα θεματάκι με τη μεσαία γραμμή. Για τον απλούστατο λόγο πως ο Βινίσιους δεν μπορούσε να αποτελέσει ή να παίξει τον συνδετικό κρίκο μεταξύ μεσαίας γραμμής και επίθεσης.

Αποτέλεσμα τούτου ήταν ο Ντε Καμάργκο να επιστρέφει πολλές φορές στο αμυντικό μισό του ΑΠΟΕΛ για να πάρει μπάλα, αφού δεν μπορούσαν εύκολα να τον τροφοδοτήσουν στην επίθεση και μετά τρέχα γύρευε. Αυτό γινόταν -όταν γινόταν- μόνο από τα πλάγια, αφού από τη μεσαία γραμμή απουσίαζε ένας παίκτης όπως ο Ντα Σλίβα, ας πούμε, που είχε στην ενδεκάδα του ο Απόλλων! Με τον Μπερτόλιο ακόμα πιο έτοιμο τώρα, θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως ο Κρίστιανσεν θα τον έχει στο αρχικό σχήμα, στο ντέρμπι με την Ομόνοια.

Το ερώτημα ωστόσο είναι αν θα πάει πάλι με 4-4-2, παίρνοντας και τα ανάλογα ρίσκα, με ένα τόσο επιθετικογενές σχήμα. Το παιγνίδι με τον «αιώνιο» αντίπαλο αποτελεί εκτός όλων των άλλων τεστ συμβίωσης με τους οπαδούς της ομάδας! Οι οπαδοί των γαλαζοκίτρινων, παρότι αναγνωρίζουν στον Κρίστιανσεν την επιτυχία της πρόκρισης στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, καθώς επίσης και τη βελτίωση στην αγωνιστική εικόνα της ομάδας, δεν τον έχουν «αγκαλιάσει» ακόμα με την εμπιστοσύνη εκείνη που του αναλογεί ή και που δικαιούται.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ