aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΟ Κέιν… έσβησε τη μεγάλη προσπάθεια του ΑΠΟΕΛ (pics & vids)

Ο Κέιν… έσβησε τη μεγάλη προσπάθεια του ΑΠΟΕΛ (pics & vids)

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΘΩΜΑ

Την ήττα με 3-0 από την Τότεναμ γνώρισε ο ΑΠΟΕΛ στην 2η αγωνιστική των ομίλων του Champions League, σε έναν αγώνα που ήταν αρκετά καλός παρά την ήττα, με το τελικό σκορ να μην αποτυπώνει την εικόνα της αναμέτρησης. Ο ΑΠΟΕΛ είχε αρκετές ευκαιρίες για γκολ (με καλύτερη το δοκάρι του Ντε Καμάργκο στο 19’), αλλά η Τότεναμ είχε ένα… killer Χάρι Κέιν ο οποίος με τρία γκολ του (39’, 62’, 67’) έδωσε τη νίκη στην ομάδα του Λονδίνου.

Οι «πετεινοί» μπήκαν πιο δυνατά στον αγώνα και είχαν την κατοχή στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο, στο οποίο βρήκαν και μία καλή ευκαιρία στο 4’ με το επικίνδυνο σουτ του Σον να καταλήγει σε κόρνερ μετά από παρέμβαση του Ρουέδα. Ο ΑΠΟΕΛ ανέβασε στροφές στην διάρκεια του ημιχρόνου και στο 17’ έχασε την πρώτη του ευκαιρία, όταν η κεφαλιά του Σάλαϊ, μετά από σέντρα του Βούρου πέρασε έξω.

Στο 19’ ο ΑΠΟΕΛ βρήκε την καλύτερη ευκαιρία του ημιχρόνου, με το διαγώνιο σουτ του Ντε Καμάργκο, μετά από σέντρα του Αλωνεύτη, να βρίσκει στην οριζόντια δοκό της εστίας του Γιορίς. Οι γαλαζοκίτρινοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 36’ η κεφαλιά του Καρλάο, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ζαχίντ, πέρασε μόλις έξω, ενώ στο 37’ ο Γιορίς έκανε ένα τεράστιο λάθος, αλλά ο Σάλαϊ δεν πρόφτασε να στείλει την μπάλα στα δίκτυα. Στο 39’, κόντρα στην ροή που απέκτησε ο αγώνας, η Τότεναμ άνοιξε το σκορ με τον Κέιν που, μετά από πάσα του Αντερβάιρελντ, έφυγε πίσω από την άμυνα του ΑΠΟΕΛ και με πλασέ άνοιξε το σκορ.

Αν και η Τότεναμ είχε την πρώτη φάση της επανάληψη στο 46’ με ένα πλάγιο σουτ του Σον που πέρασε έξω, ο ΑΠΟΕΛ στα επόμενα ανάγκασε τον Γιορίς σε δύο πολύ δύσκολες αποκρούσεις. Αρχικά στο 48’ο Γάλλος μάζεψε δύσκολα το σουτ του Σάλαϊ, ενώ στο 56’ ο Αλωνεύτης έκανε μία φοβερή κούρσα από τα αριστερά, αλλά ο Γιορίς απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του. Στη συνέχεια η Τότεναμ, και πιο συγκεκριμένα ο Χάρι Κέιν, ανέβασε στροφές κάνοντας στο 62’ το 0-2 με κοντινό πλασέ, ενώ στο 67’ ο Άγγλος έκανε το χατ-ρικ με καρφωτή κεφαλιά μετά από σέντρα του Τριπιέ. Μετά τα δύο γκολ του Κέιν ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, και δεν έγιναν οποιεσδήποτε αξιόλογες ευκαιρίες μέχρι την λήξη του αγώνα.

Στην επόμενη αγωνιστική του Champions League (17/10) ο ΑΠΟΕΛ θα υποδεχτεί την Ντόρτμουντ στο ΓΣΠ, ενώ η Τότεναμ θα αγωνιστεί στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης.

ΑΠΟΕΛ (Γιώργος Δώνης): Βάτερμαν, Βούρος, Ρουέδα, Καρλάο, Λάγο, Μοράις (84’ Αλεξάντρου), Βινίσιους, Σάλαϊ (63’ Μακρής), Ζαχίντ, Αλωνεύτης (75’ Φαρίας), Ντε Καμάργκο.

Τότεναμ (Μαουρίτσιο Ποκετίνο): Γιορίς, Τριπιέ, Αντερβάιρελντ, Σάντσες, Ντέιβις, Γουίνκς, Ντάιερ, Οριέ (57’ Γιορέντε), Σισοκό (84’ Γεωργίου), Σον, Κέιν (75’ Ενκουντού).

Σκόρερ: 39’, 62’, 67’ Κέιν.

Κίτρινες: Βάτερμαν, Βινίσιους / Γουίνκς.

Κόκκινες: -.

Γήπεδο: ΓΣΠ.

Διαιτητής: Πάβελ Κράλοβετς (Τσεχία).

Βοηθοί Διαιτητές: Ρομάν Σλίσκο και Ίβο Νάντβορνικ.

Επιπρόσθετοι Διαιτητές: Πετρ Αρντελεάνου και Κάρελ Χρούμπες.

Η ζωντωνή περιγραφή του αγώνα:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ