aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΟ Καβενάγκι, ο Αΐλτον και τα «βαρίδια» για τον ΑΠΟΕΛ

Ο Καβενάγκι, ο Αΐλτον και τα «βαρίδια» για τον ΑΠΟΕΛ

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Ο Ντέρμπισαϊρ μας… συστήθηκε, ο ΑΠΟΕΛ συνεχίζει να αναζητά το δικό του «κανόνι», ο Καβενάγκι το παλεύει για να επιστρέψει όσο πιο σύντομα γίνεται στην αγωνιστική δράση και ο Αΐλτον σύμφωνα με το ρεπορτάζ των γαλαζοκίτρινων δεν πέφτει κάτω από τις 600.000 το χρόνο (χώρια τα μπόνους)!

Για τους «φουνταριστούς» απ’ ό,τι βλέπετε ο λόγος και την «επιθετική ανυδρία» που ταλανίζει τους πρωταθλητές. Η αλήθεια πάντως είναι πως ο ΑΠΟΕΛ είναι γεμάτη ομάδα, ακόμα και χωρίς δυο από τους βασικούς πυλώνες (αριστερό ακραίο αμυντικό και επιθετικο), όπως κατά κόρον λέγεται και γράφεται τον τελευταίο ένα και βάλε μήνα!

Ναι, αντιλαμβάνομαι πως μπορεί το όλο θέμα με τον μετεγγραφικό σχεδιασμό του ΑΠΟΕΛ να μοιάζει οξύμωρο, εντούτοις υπάρχει μεγάλη δόση και αλήθειας και λογικής. Η απορία μου η μεγάλη είναι -εφόσον οι γαλαζοκίτρινοι προχωρήσουν και σε απόκτηση τόσο αριστερού μπακ και επιθετικού- πώς θα διαχειριστεί το ρόστερ που θα έχει στη διάθεση του ο Τόμας Κρίστιανσεν!

Με Μοράις, Βινίσιους, Μπρεσάν, Ορλάντι, Ντε Βινσέντι, Αλωνεύτη, Εφραίμ, Βάντερ, Καρλίτος, Σωτηρίου, συν οι δύο προσθήκες που προανέφερα, μας κάνουν μια ντουζίνα παίκτες για έξι θέσεις κι ακόμα άφησα απ’ έξω τον Αρτυματά (που μπορεί να παίξει και στόπερ)! Δύο παίκτες (και) ανά θέση, αλλά η απορία παραμένει και τα ζητήματα δεν αλλάζουν για τον Δανό. Μην πω δηλαδή, τώρα, και για τους Στίλιτς, Πιατκόφσκι και Κοδίνα που μοιάζουν με επικίνδυνα «βαρίδια» σε χέρια και σε πόδια…

Αναγνωρίζω ότι ο πήχης τέθηκε πολύ ψηλά από τους πρωταθλητές αφού όπως έχουν (και) τα οικονομικά δεδομένα, για τον ΑΠΟΕΛ το ευρωπαϊκό του ταξίδι είναι μονόδρομος και τα αστέρια η μόνη ελπίδα για να επεκτείνει την αυτοκρατορία του, αλλά και για να τη βγάλει οικονομικά καθαρή. Συνεπώς, γίνεται αντιληπτό ότι στον ΑΠΟΕΛ είναι πολλά τα θέματα που λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία για τη χρονιά που βρίσκεται μπροστά τους.

Αφήνω, μάλιστα, κατά μέρος το γεγονός πως και στα εντός των τειχών δρώμενα τα πράγματα θα είναι ακόμα πιο ζόρικα στη νέα σεζόν, αφού οι αντίζηλοί του για τον τίτλο θα είναι ακόμα πιο απαιτητικοί, ακόμα πιο αποφασιστικοί και ενισχυμένοι. Επομένως, καλά κάνουν οι έχοντες το γενικό πρόσταγμα και θέλουν να κάνουν το άρμα του θρύλου άτρωτο, από την άλλη όμως μοιάζει με δίκοπο μαχαίρι, αν κάτι στην πορεία δεν πάει καλά, από πολλές (πάρα πολλές) απόψεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ