aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΟ κάπτεν γύρισε τον διακόπτη!

Ο κάπτεν γύρισε τον διακόπτη!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ακόμη κι αν ο Ρομπέρτο Λάγο ήταν σε εκείνο τον βαθμό ετοιμότητας που θα του επέτρεπε να αγωνισθεί, υπήρχε πιθανότητα να εκτοπίσει τον (φετινό) Νεκτάριο Αλεξάνδρου από το αρχικό σχήμα; Μάλλον όχι.

Ο αρχηγός του ΑΠΟΕΛ αγωνίζεται με άλλον… αέρα και δείχνει στοιχεία της εμπειρίας του που έχουν βοηθήσει την ομάδα. Ειδικά στα εντός έδρας παιχνίδια, η απόδοσή του κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα. Βρίσκεται στο «πικ» της απόδοσής του και παρουσιάζεται πιο ώριμος από ποτέ.

Μετά τις μέτριες σεζόν και την… τροπή σίριαλ που πήρε η υπόθεση ανανέωσης του συμβολαίου του, είναι αναγεννημένος. Δεν μπορεί να γνωρίζει κανείς εάν το τελευταίο λειτούργησε ως καμπανάκι ή το πήρε ο ίδιος απόφαση και είπε «τέρμα οι μετριότητες». Ο,τι και να ισχύει, ο έμπειρος ποδοσφαιριστής ανέβασε κατακόρυφα ταχύτητα και διαψεύδει όλους όσοι τόλμησαν να τον αποκαλέσουν «ποδοσφαιρικά ξοφλημένο».

Βρέθηκε στις βασικές επιλογές του Τόμας Κρίστιανσεν και στα οκτώ επίσημα παιχνίδια που έδωσε έως τώρα ο ΑΠΟΕΛ και μάλιστα μονάχα στον επαναληπτικό με την Κοπεγχάγη έγινε αλλαγή. Ένα λεπτό πριν συμπληρωθεί το 90λεπτο, τη θέση του πήρε ο Ιγκόρ ντε Καμάργκο στην προσπάθεια του Δανού προπονητή να δώσει περισσότερη ώθηση στην επιθετική γραμμή.

Σχεδόν αλάνθαστος στα ανασταλτικά καθήκοντά του και όποτε χρειαζόταν ανέβηκε, υποστηρίζοντας επιθετικές ενέργειες της ομάδας του. Αποτέλεσε τον ποδοσφαιριστή που πέτυχε το παρθενικό γκολ του ΑΠΟΕΛ στην τρέχουσα σεζόν. Στη ρεβάνς με την ΤΝS για τον 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ άνοιξε το σκορ στο 54ο λεπτό και μοίρασε την ασίστ στον Πιέρο Σωτηρίου, όπου οι γαλαζοκίτρινοι γράφοντας το 2-0 απλοποίησαν τα πράγματα στην υπόθεση πρόκριση.

Οι εμφανίσεις, αλλά και η γενικότερη εικόνα του, κάνουν τον Κρίστιανσεν να τρίβει τα χέρια και παραλλήλως να μένει για λίγο στην άκρη η γκρίνια της ανετοιμότητας του Ρομπέρτο Λάγο. Ο Νεκτάριος, πλέον, ξέρει πολύ καλά ότι εάν συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό, το πιο πιθανό είναι να παίξει βασικό ρόλο στην τρέχουσα χρονιά. Μένει να δούμε αν εκτός από το αδιαμφισβήτητο ταλέντο που διαθέτει, αυτή τη φορά θα δείξει διάρκεια  και συνέπεια στην απόδοσή του.

Γιατί θα έλθει η στιγμή που θα είναι πανέτοιμος ο Λάγο, οπότε ο συναγωνισμός για τη θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας θα ανέβει. Η συνεχής «αξιολόγηση» είναι για όλους στον ΑΠΟΕΛ και ο Νεκτάριος, όπως λέει στο περιβάλλον του, θα αυξήσει ακόμη περισσότερο την απόδοσή του για να προσφέρει πολύ περισσότερα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ